HABERLER>EKONOMİ
29 Nisan 2022 Cuma - 09:23

İzmir otogarı boş kaldı... Yolcu yolunda değil, evinde!

Her bayram öncesi memlekete gitmek için bilet alma telaşı yaşanırken, önümüzdeki Ramazan Bayramı öncesi İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde in cin top oynuyor. 29-30 Nisan tarihlerinde yakın mesafe yerlere talep olduğunu, uzak yerlere gidişlerin pek yaşanmayacağını anlatan EBOD Başkanı Serdar Gerilakan, “Eskiden ek seferler koymayı düşünürdük, şimdi otobüsü nasıl dolduracağız, onu düşünür olduk” dedi

İzmir otogarı boş kaldı... Yolcu yolunda değil, evinde!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Ramazan Bayramı öncesi artan otobüs biletleri, bayram ziyaretlerinin azalmasına sebep oldu. İnsanlar bir zamanlar memleketlerindeki yakınlarıyla bayramlaşma gitmek için otobüs bileti bulamazken, otobüs şirketleri ek seferler koyarken, bugün İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde beklenmedik bir sakinlik yaşanıyor.

Ege Bölgesi Otobüs İşletmecileri Derneği (EBOD) Başkanı Serdar Gerilakan, otogarda derin bir sessizliğin hüküm sürdüğünü, sadece cuma ve cumartesi günleri yakın mesafe yerler dışında bilet talebi olmadığını söyledi.

Eskiden ek seferler koymayı düşünürken, bugün otobüsleri nasıl dolduracaklarını düşündüklerini anlatan Başkan Gerilakan, “Her bayram öncesi aşırı bir yoğunluğun yaşandığı İzmir Otogarı’nda in cin top oynuyor” dedi. Bilet fiyatlarının vatandaşa yüksek geldiğini, ancak otobüs şirketlerinin bu fiyatlarla bile kar etmediğini, günü kurtardığını anlatan Başkan Gerilakan, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

“Maalesef dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Mazotun litresi olmuş 22 lira. İzmir’den Diyarbakır'a bir otobüsün gidiş geliş yaktığı mazotun bedeli 20 bin lira. Diyarbakır bileti 500 lira. Bizim bugünkü fiyatları, geçen yıl uygulamamız gerekirdi. Üç sene önce İzmir’den İstanbul’a 200 liraya yolcu taşımamız gerekirken, 100 liraya taşıyorduk. Bugün İzmir-İstanbul bileti 300 lira. Yani yapılan zam, aslında yüksek değil. Fakat insanlar hesap kitap yapmaktan yoruldu. Dolayısıyla bayram ziyaretlerini yapmak yerine evinin ihtiyaçlarını karşılamayı tercih ediyor. Devlete çok yüksek vergiler ödüyoruz. Sektörümüz vergi yükü, çok büyük giderler altında eziliyor. Pandemiden beri devlet tarafından, hiçbir yerden destek almayan tek sektör, otobüs şirketleridir. Keşke mazotu uygun fiyata alsaydık, keşke otoyollardan, köprülerden geçerken uygun fiyata geçseydik de bilet fiyatları bu kadar artmasaydı.”

İzmir’den İstanbul’a gidişte bir otobüsün otoyol ve köprü geçişleri için 2500 lira ödediğini hatırlatan Başkan Serdar Gerilakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Masrafımız çok, ama yolcumuz az. Yaptığımız zamdan memnun muyuz? Kesinlikle memnun değiliz. Çünkü şimdi müşteri bulamıyoruz. Üzgünüz ama bu zammı yapmaya mecburduk. İnsanların bayram ziyaretlerine gidememesi, bizim yüzümüzden değil, ülkenin içinde bulunduğu şartlardır. Otogar’da 29-30 Nisan tarihlerinde bilet talebi yoğun görünüyor. O da yakın mesafe kentlere… Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Van, Erzurum gibi kentlere sefer yapan otobüsler, yeterli sayıda yolcu bulamıyor. Bizler Türkiye’yi sırtımızda taşıyoruz. Mazotu yüksek fiyattan alıyoruz. Bir otobüs lastiğini 750 liraya alırken, bugün tanesi 10 bin lira olmuş. 2+1 otobüslerle zaten yolcu sayısı azaldı. Artan bilet fiyatlarına rağmen yine kar etmiyoruz, günü kurtarmaya çalışıyoruz.”

 
Bayram öncesi benzine zam geldi!
 
Domates, biber, karpuz... Bornova'da 80 bin fide dağıtıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDDK’dan ticari kredilere fren
BDDK'nın SYR hesaplamasına ilişkin değişiklikler hakkındaki kararı yayımlandı. ...
TCMB rezervleri 3,38 milyar dolar daha azaldı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 22 Nisan haftasında ...
Bankaların kredi hacmi 5,5 trilyon lira oldu
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 55 milyar 292 milyon lira ...
 
119,5 milyonluk yardım ödemesi yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, nisan ayında ihtiyaç sahibi ...
Engelli adaylar için kura başvuruları başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kamuya kura usulüyle atanacak ...
Altında FED ve pandemi baskısı sürüyor
Altın, Çin'de alınan sert Kovid-19 önlemleri ve Fed yetkililerinden gelen ...
 
Özelleştirme kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Mülkiyeti Sümer Holding AŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı bazı taşınmazların ...
Hilton'un bir bölümü satıldı!
Kapanan Hilton Oteli'nin bulunduğu gökdelendeki ünlü spor yorumcusu Ömer ...
Kamu borçlarına hazine garantisi artırıldı
Kamu kurumlarının yurt dışından sağladığı kredilerde Hazine garantisi oranı yüzde 100'e çıkarıldı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva