HABERLER>SPOR
23 Şubat 2016 Salı - 13:41

İzmir koşamayanlar için koşacak!

Tüm dünya aynı gün aynı anda milyonlarca insan omurilik felçlileri için koşacak. Projenin bu yıl Türkiye’deki ev sahibi İzmir...

İzmir koşamayanlar için koşacak!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Uluslararası bir organizasyon olan ‘Wings for Life World Run’ projesi kapsamında 33 ülkede 34 lokasyonda milyonlarca insan aynı anda omurilik felçlileri için koşacak.

Projenin bu yıl Türkiye’deki ev sahipliğini İzmir yapacak. 8 Mayıs günü saat 14.00’da Kordon’dan başlayacak olan koşu Çeşme’ye kadar sürecek. Katılım ücreti 50 TL olarak belirlenirken, katılım ücretlerinin tamamı omurilik vakfına gidecek.

Yapılan basın toplantısıyla tanıtılan projeye, farkındalığın yaratılması ve omurilik felçlilerinin tedavilerine katkı sağlamak amacıyla destek istendi.

İzmir’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan ‘Wings for Life World Run’ organizasyonunun Sportif Direktörü Colin Jackson, omurilik felçlilerinin hareket etme kabiliyetlerini arttırma noktasında çok ilerlediklerini kaydederek, elde edilen tüm gelirlerin araştırmalara aktarıldığını belirtti.

Projeye ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projenin önemine dikkat çekerek herkese destek olmaları için çağrıda bulundu.  Katılımı arttırmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Kocaoğlu, toplanan bütün paranın omurilik felçlilerin tedavisi araştırma geliştirme tedavisi için harcanacak olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Sporcular ise koşuda yerlerini alacaklarını belirterek projeye destek istedi.

KÜRESEL YARIŞIN PARÇASI OLUYORSUNUZ...
Herkesin kendi hedefini belirlediğini söyleyen Jackson, küresel bir yarışın parçası olmanın mutluluğunu ifade ederek, “Küresel bir deneyim yaşayın istiyoruz. İzmir’de tek başınıza koşmuyorsunuz. Nerede bitirirseniz bitirin küresel yarışmada adınız geçiyor. Tüm katılımcılar koşmaya başladıktan 30 dakika sonra yakalama aracımız devreye giriyor, 50 km hızla başlayarak hızını arttıyor ve katılımcıları yakalıyor. Profesyonel olsun, tekerlekli sandalye olsun herkes katılabilir. Dünyanın neresinde olursanız olun, gece gündüz yaz kış bahar olsun fark etmiyor. Ülkenizde hangi saate hangi mevsime denk geliyorsa o saatte o koşullarda tüm dünyayla aynı anda koşuyor, küresel yarışın parçası oluyorsunuz” dedi.

‘SELFİE RUN’ UYGULAMASI
Yaratıcı olmak zorunda olduklarını belirten Jackson, parkurlarda koşamayacaklar için geliştirdikleri ‘Selfie Run’ uygulamasını anlattı: “Her yıl daha da artıyor başarımız. İnsanlar böyle bir etkinliğin parçası oluyor. Bu nedenle yaratıcı olmamız gerekiyor. Biz ‘Selfie Run’ uygulaması geliştirdik. Telefonlarınıza ücretsiz olarak indirebilir ve etkinliğe katılabilirsiniz. Orada da sanal yakalama araçları harekete geçiyor. Parkurlarda bulunamasanız bile bulunduğunuz yerde yarışa katılabilirsiniz. Bir grup toplanın ve bağış yapın bu dünya çapında yapılan yarışa. ‘Selfie Run’ sonuçları ayrı açıklanacak, siz kaçıncı bitirdiniz öğrenebileceksiniz.”

MESAJ NET!
“Koşamayanlar için koşuyoruz bu net bir mesaj” diyen Jackson, “Her bölgede elçilerimiz var. İnsanlar bulunmak istiyor, tutkuyla benimsiyor. Mesaj yayınlayıp motive ediyorlar. Biz insanların hayatını değiştirmek istiyoruz ve bunu yapıyoruz. Koşmanın, hareket edebilmenin lüksünü anlatabilmeliyiz. İstediğimiz zaman koşabilmek... Tabii ki amacımız omurilik felcine kesin çözüm bulmak. Bunun için çok fazla kaynağa ve bilim adamına ihtiyacımız var. Bugüne kadar 7 milyon euronun üzerinde kaynak edildi ve hepsi bu davaya harcandı. Omur ilik zedelenmelerinin tedavi edilebileceği inancıyla yapıldı. Sizler mümkün olduğunda daha fazla insanın katılabilmesi için elinizden geleni yapın lütfen” şeklinde sözlerini tamamladı.

AYAKLARIMIN ALTI YANARAK DENİZE ATLAMAYI ÖZLEDİM...
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, geçirdiği trafik kazası sonrası felçli kaldığını aktardı. Büyük bir heyecan yaşadığını belirten Çetinkaya, “Kullanamadığım hissetmediğim bir beden.. Kaç yaşında olursanız olun sağlıklı bir yaşamdan sonra böyle bir duruma düşmeniz çok ağır bir durum. Bedeninizi kaybediyorsunuz, ailenizi, hayatınızı kaybedebiliyorsunuz. Yeni bir kimlik bulmak için savaşıyorsunuz. Yaşama tutunmak için azmettim 21 yıldır da yaşıyorum. Ayaklarımın altı yanarak denize atlamayı özledim. Sivri sinek ayağımı ısırdığında kaşınma duygusunu özledim, ayakta Türk kahvesinin kabaran köpüğüne bakmayı özledim.  Koşamayanlar için koşmak büyük bir heyecan. Bizim için bu çağrıyla koşacak herkese teşekkür ediyor, engelsiz bir yaşam diliyorum. Sıcak kumlara basacağız, dans edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İN AYDINLIK İNSANLARI GEREĞİNİ YAPACAKTIR
İzmir’in projeye sahip çıkacağını ve katılımın çok fazla olacağına inandığını belirten Kocaoğlu, “İzmir’in yardım severliği, dayanışma ruhu, İzmir’in aydınlık insanları hep birlikte gereğini yapacağımıza inanıyorum. Tüm hemşehirlilerimize, hatta Ege Bölgesi’nde o gün yarışa katılabilecek Aydın, Manisa, Balıkesir, Uşak, Muğla gibi yakın illerimizden yardımseverlerin de katılacağına inanıyorum. Yeter ki gerekli desteği verelim. İyi bir duyuru ve tanıtım yapalım. İzmir engelli duyarlılığı en yüksek olan kentlerimizden bir tanesi. İnanıyoruz, çalışacağız, başaracağız en büyük katkıyı koyacağız” dedi.

İZMİR İNSANI DUYARLIDIR, REKOR KATILIM BEKLİYORUM
Omurilik felcinin sadece doğuştan gelmediğini sonradan travmayla yaşayanlar için daha zor olduğuna dikkat çeken Engelsizmir Kongre Başkanı Levent Köstem ise, engellerin çözümünde toplumsal çözüm gerektiğine dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Engelsizmir Projesi’ kapsamında yaptıkları çalışmaları aktaran Köstem, en önemli sorunun engellilikle ilgili farkındalığın olmaması olduğunu belirterek, “Farkındalığı arttırarak engelli olmayanlara bu farkındalığı kazandırmak istiyoruz. Yaptığımız her işi engelli derneklerini katarak yapıyoruz. Ayrımsız toplumsal yaşamın ortaya konulması gerekiyor. İzmir insanı duyarlıdır. Tuttuğunu koparır. Ben rekor bir katılım bekliyorum” diye konuştu.

SPORCULARDAN TAM DESTEK!
Proje temsilcileri de kısa kısa konuşmalar yaparak projeye desteklerini dile getirdiler. Dağ Koşucusu Ahmet Arslan, Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, Pınar Karşıyaka Basketbolcusu Kenan Sipahi ile Pınar Karşıyaka Takım Kaptanı İnan Koç yaptıkları konuşmalarda kendilerinin 8 Mayıs günü parkurda yerlerini alacaklarını belirterek organizasyona tüm Türkiye’den destek istedi.

HANGİ ÜLKELER KOŞACAK?

Türkiye’yi İzmir’in temsil edeceği Wing For Life’ın bu yılki koşuşu, eşzamanlı olarak şu ülkelerde yapılacak: ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Hırvatistan, Japonya, Kanada, Meksika, Norveç, Peru, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, Slovenya, Tayvan, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya ve Şili.

 
AK Parti İzmir'de gündem '2016 Eylem Planı'
 
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olay hakem Bitnel'e ne ceza verilecek?
Galatasaray-Trabzonspor maçında skandal bir yönetim gösteren Deniz Ateş ...
İzmir’den hakem Bitnel’e suç duyurusu!
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Trabzonspor taraftarı Ufuk Öztürk, dün oynanan ...
Göztepe Başkanı Sepil’den sağduyu çağrısı
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, PTT 1'inci Ligi'nde üst üste alınan başarısız ...
 
Hedefteki MHK Başkanı'ndan flaş mesajlar!
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı, olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçında ...
Karşıyaka-Galatasaray maçı Eurocup’a manşet oldu!
EUROCUP Son 16 Turu'nda çarşamba günü İzmir'de oynanacak Pınar Karşıyaka-Galatasaray ...
Hakeme 'kırmızı' gösteren Salih için tarihi karar!
Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, Galatasaray'a karşı 2-1 kaybettikleri ...
 
Altınordu'nun derdi gol
PTT 1'inci Lig'de Multigroup Alanyaspor'a 2-0 deplasmanda yenilerek ilk ...
Futbolda İzmir’in kabus haftası!
İzmir kulüpleri, futbolda kabus gibi bir haftayı geride bıraktı.
Bucaspor’dan Salih Dursun’a destek!
Ankaragücü maçının hakemine ateş püsküren Suat Kaya, Trabzonsporlu Salih ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva