HABERLER>EKONOMİ
9 Ekim 2015 Cuma - 09:56

İzmir iş dünyası Aliağa’da buluştu

İzmir iş dünyası, TOBB’un oda ve borsalar ortak toplantısında bir araya geldi. Kente dair mesajların verildiği toplantıda İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Yunanistan’daki Ege Bakanlığı’nı örnek göstererek, “Seçim sonrası elbet bir hükümet kurulacak. Ege'den bakan olacak mı? Biz derdimizi anlatabilecek miyiz? Yunanistan'da Ege bakanı var. Bizde Ege Bakan'ı istiyoruz” dedi.

İzmir iş dünyası Aliağa’da buluştu

EGEDESONSÖZ  - İzmir’in iş dünyası Aliağa’da bir araya geldi.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne( TOBB) bağlı İzmir’deki oda ve borsaların ortak toplantısında kente dair mesajlar verildi.  
 
Toplantıya AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş,İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, çok sayıda oda ve borsa başkanları katıldı. 
 
EGE BAKANI İSTİYORUZ
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Böyle bir ortamda ekonomiye odaklanmak çok mümkün değil. İzmir olarak bizim her şeyimiz var. Bir çok konuda potansiyelimiz var. Ama yapamıyoruz. İzmir eleştiriliyor. İzmir aslında geri kalmadı. Potansiyelini kullanamıyor. Seçim sonrası elbet bir hükümet kurulacak. Ege'den bakan olacak mı? Biz derdimizi anlatabilcek miyiz?  Yunanistan'da Ege bakanı var. Bizde Ege Bakan'ı istiyoruz. Sorunlarımızı birebir görüşelim" diye konuştu.


 
İZMİR’İ EKONOMİ MERKEZİ HALİNE GETİREBİLİRİZ
 AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, "Biz Türkiye'ye bir buçuk Türkiye'yi daha ekleyeceksek bunun mevcut durumla yapamayız. İstanbul 34 ise İzmir'de 35. İzmir ikinci cazibe merkezi haline geliyor. Geçmişte İzmir'in çok verimli tarım havzaları vardı ve tarımın getirdiği önemli bir ticaret merkezi haline gelmişti. Öte yandan İzmir bir eğitim şehridir. 9 üniversitemizin oluşturduğu üniversiteler platformu önemli bir kaldıraç teşkil ediyor. Bunları nasıl değerlendirmemiz gerekiyor. Bunların partiler üstü stratejiyle İzmir için çalışarak yapabiliriz. İzmir'i bir ekonomik merkez haline getirebiliriz" dedi.
 
SORUNLAR HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
 Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ise Aliağa'nın sorunlarının her geçen gün büyüdüğüne değindi. Saka, "İhracatın yapıldığı limanın yolları kötü durumda. Konteyner limanlarımızın alt yapıları yeniden ele alınmalı. Bergama Menemen arasındaki trafik sorunun artık çekilecek hali kalmadı. Güzergahı günde 40-50 bin araç kullanıyor. Yollar artık gezmek için değil ticaret için yapılmalı. Ayrıca teşvik konusunda da bölgesel değil, sektörel teşvik uygulamasına geçilmesi gerekiyor" dedi.


 
BAKANLIK UMDUK MÜDÜRLÜK OLDUK
Türkiye'deki kaos ortamının seçimlerden sonra ortadan kalkacağı inancını taşıdığını dile getiren Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Savaş Ercan,  “İzmir'i ilgilendiren konularda da bir şeyler yapın demekten yorulduk. Kruvaziyeri konuşmaktan yorulduk. İstihdam bu sektörde var. Bununla ilgili bir şeyler yapalım söylemle kalmamalı. Denizcilik bakanlığını umarken bakanlık altında genel müdürlük olduk. Tek söylemde rotamızı belirleyebileceğimiz bize yön gösteren katana ihtiyacımız var” diye konuştu.

GİDİŞAT SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi de,  Türkiye'de iç olaylara seçimlere odaklanıldığını ve küresel ekonomiden uzaklaşıldığını belirtti.  Çiçekçi, “Ülke olarak o kadar çok kendi içimize gömüldük ki, küresel ekonomideki gelişmelerden biraz uzaklaştığımız inancındayım.  Morgan Stanley, Türkiye için 2015 yılı büyüme tahminini yüzde 3,0’den 2,2’ye indirmiştir. Yatırım yapamayan iş dünyasının bugün en büyük sorunu kurlardaki öngörülememezliktir. 1 dolar 1 TL konuştuğumuz günlerden 3 TL’yi aştığı günlere geldik. Bu gidişat sürdürülebilir değildir ve çok tehlikelidir” dedi.

Ekonomideki performansımızın ihtiyacımızın ve potansiyelimizin çok altında olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsı Kestelli, “içinde bulunduğumuz belirsizlik döneminin 1 kasımda sona ermesi ve sosyal refah ile ekonomik istikrarın yeniden yakalanması en büyük arzumuzdur”dedi.

 

 
AK Parti adayı Sürekli: Savunma sanayimiz şaha kalktı
 
Kentler için her şey bu fuarda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Dolar günler sonra o sınırın altında
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artımında "bekleme" sinyali vermesiyle, ...
Menemen’de son teknolojiyle pamuk hasadı!
İzmir’in Menemen Ovası'nda, son teknoloji pamuk toplama makinesiyle hasat ...
Sanayi üretiminde şaşırtan artış!
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi endeksi Ağustos'ta geçen ...
 
S&P'den Türkiye'ye bir iyi bir kötü haber
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini ...
İzmir’de fuar ve kongre bir arada!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
İzmir’de krizi fırsata çeviren kampanya: Hükümet kurulana kadar…
7 Haziran genel seçimleri sonrası koalisyon görüşmeleri sürecinin olumsuz ...
 
İnci Akü Japon deviyle birleşti!
Türkiye'de akü sektörünün öncülerinden İnci Akü ile dünyada sektörün devi ...
İzmir’de büyük sempozyum: İnsan kaynakları politikaları masada!
İzmir'de düzenlenen 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu, "Stratejik ...
Göztepe Başkanı Sepil'in santrali halkın kantarına çıkıyor!
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in sahip olduğu Ege Yıldızı şirketi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva