HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2022 Pazartesi - 10:15

İzmir’in seçim kulisleri… İstifası cebinde olan belediye başkanı kim?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerine 9 aydan az bir süre kala siyasi yaşamına milletvekili olarak devam etmek isteyen çok sayıda isim adaylık için nabız yoklamaya başladı. AK Parti’nin İzmir’de bulunan dört belediye başkanından birisi olan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu’nun milletvekili adaylığı için kulis çalışmalarına başladığı belirtildi.

İzmir’in seçim kulisleri… İstifası cebinde olan belediye başkanı kim?

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Türkiye adım adım seçim sathına doğru ilerlerken siyasi yaşamını TBMM çatısı altında devam etmek isteyen politik aktörler de kolları sıvadı. Gerek genel merkez düzeyinde gerekse de parti teşkilatlarından gelen güçle çok sayıda isim adaylık için şimdiden kulis çalışmalarına başlamış durumda…

İzmir’de sekiz milletvekiline sahip olan AK Parti’de ise milletvekilli olmak isteyen çok sayıda isim bulunuyor. AK Parti’nin İzmir listesinde ise her dönem üst sıralarda 1 ya da 2 kadın milletvekilinin gösterildiği biliniyor. Şu an DEÜ Rektörlüğü görevi yürüten Nükhet Hotar’ın 4 dönem milletvekilliği yaptığı İzmir’de İlknur Denizli ve Nesrin Ulema da birer dönem milletvekilliği yapmıştı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre son genel seçimde kontenjan aday olarak İzmir’den üst sıralara konulan Ceyda Bölünmez Çankırı’nın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu netlik kazanmadığı belirtiliyor.

NATO ZİRVESİNE ERDOĞAN’LA GİTMİŞTİ
Son seçimlerde İzmir’de iki bölgeden 4’er milletvekili çıkaran AK Parti’de yaşanan ekonomik sıkıntı ve mülteci krizi sebebiyle yaşanan oy kayıplarını engellemek amacıyla yerel siyasi figürlerin daha fazla öne çıkacağı bir liste oluşturulması bekleniyor. Yine listede kadın siyasetçi anlamında öne çıkan bir isim var: Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu.

MHP’den seçim kazanan ve sonrasında AK Parti’ye geçen, 2019 yerel seçimlerinden de galip çıkan Özçınar Kutlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlığı dikkat çekiyor. “Çemberli Efe” lakabının yanına “Reis’in kızı” lakabını da ekleyen Özçınar Kutlu, evliliğinin hemen ardından Beştepe’de Erdoğan’ı ziyaret etmiş hatta Erdoğan’ın nikah şahitliğini yapacağı beklenirken program yoğunluğu sebebiyle bu durumun iptal edildiği duyurulmuştu.

Yine 2019 seçimlerinin hemen ardından Erdoğan’ın bizzat Kiraz’a gelerek miting yaptığı ve kendisini ziyaret ettiği Özçınar Kutlu, 1 ay sonra Londra’da düzenlenen NATO zirvesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heyetinde yer alması da dikkat çekmişti.

SOYER’E DİKKAT ÇEKEN TAVIR
Özçınar, 2019 yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e karşı aldığı sert tavır da dikkat çekiyor. Belediye başkanlığı döneminde Aziz Kocaoğlu ile son derece uyumlu olan ve her konuşmasında Kocaoğlu hakkında övgü dolu sözler kuran Başkan Özçınar Kutlu’nun 2019 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Soyer’e karşı tavrını sertleştirdiği görülüyor. Kiraz planları sebebiyle oluşan davalık süreç sebebiyle de Özçınar’ın sert muhalefet yapması bu süreçte parti teşkilatı içinde Özçınar’a artı puan kazandırdığı biliniyor.

2023 milletvekilleri seçimleri yaklaşırken ise Özçınar Kutlu’nun milletvekilliği için son derece istekli olduğu kulislere yansıdı. Saliha Özçınar Kutlu’nun milletvekilliği için zemin yokladığı, kendisine görev verilmesi durumunda buna hazır olduğu ve istifasının cebinde olduğu aktarıldı. Özçınar Kutlu’nun gerek yerel bir siyasi figür olması ve kadın kimliği, gerek Erdoğan’a yakınlığı, gerekse de ilçe belediye başkanlığı yapması ve ikinci bölgede oluşturabileceği etki alanı sebebiyle milletvekili adayı olma şansının yüksek olduğu belirtildi.

 
Seferihisar 'Kadın Varsa Hayat Var' projesini başlattı
 
Dağlıoğlu ve Tutal Ailelerinin mutlu günü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 3 Ekim 2022 Pazartesi 13:15

Mantıklı ve makul bir aday sonuçta 2 dönem başkanlık yapmış ve orjinal İzmirli ithal değil diğerleri gibi

Yorumu oyla      7      6  
liyakat 3 Ekim 2022 Pazartesi 11:37

yenileşme adına vitrin için idael aday

Yorumu oyla      7      8  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 3 Ekim 2022 Pazartesi 11:08

Saliha başkana vekillik yakışır. Sempatik ve en azından İzmir'li bir isim.Kendisinin Ak Partiye bir hayli fazla oy kazandıracağını düşünüyorum.Aynı zamanda Kınık ilçesinin 2 dönemden bu yana başarılı bir şekilde başkanlık görevini yapan Dr Sadık beyinde milletvekili adayı gösterilmesi halinde özellikle Bakırçay bölgesinden Ak Partiye çok oy kazandıracağını düşünüyorum.

Yorumu oyla      8      9  
Twitter vekilliği 3 Ekim 2022 Pazartesi 10:34

Kiraz dışında kimse tanımaz. Mevcut vekillere bakınca da performans vasat bile değil. Neredeyse hiçbiri İzmirli değil. Binali Yıldırım yerel seçimler sonrası İzmir'i unuttu.

Yorumu oyla      12      6  
şz 3 Ekim 2022 Pazartesi 10:33

MHP yi satan gelecekte AKP yi de satar. Öteki partilerden biri seçilecek yerde milletvekilliği versin bir günde geçer.

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri!
Türkiye Büyük Millet Meclisi üç aylık aranın ardından mesaisine başladı. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Gaflet… Delalet… Hıyanet… Adalet...
Mehmet KARABEL yazdı... Gaflet… Delalet… Hıyanet… Adalet...
Erdoğan:Teröristleri aklama görevini CHP üstlendi
Pendik--Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
'Sayın Cumhurbaşkanım' dedi... Böyle karşılık verdi!
ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ordu'da vatandaşların yoğun ilgisiyle ...
Kılıçdaroğlu: ABD'ye icazet almak için gitmiyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalara neden olan ABD gezisine ...
6'lı masa toplandı... Ne karar çıktı?
Altı muhalefet partisinin oluşturduğu 6'lı masa, ikinci tur görüşmelerine ...
 
Ahırda yangın çıktı... 3 can gitti!
Muğla'nın Ula ilçesinde yanan ahırdaki 3 büyükbaş hayvan telef oldu.
AK Partili Sürekli'den 'UNESCO' açıklaması: Karşılaştırma yapmak yerine...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın UNESCO Dünya Mirası 2022 adaylığı için ...
AK Parti grup başkanvekillerinden 'bütçe' öncesi zirve... 'Paraların çarçur edilmesine müsaade etmeyeceğiz'
AK Parti İzmir’de, 2022 Belediye Bütçe görüşmeleri öncesi Grup Başkanvekilleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva