HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2017 Pazartesi - 12:43

İzmir'in Sandıkları ve Baro'dan seçim işbirliği

Kentte sandık güvenliğini sağlamak için bir araya gelen gönüllüler, İzmir Barosu’yla iş birliğine gitti. ‘Sandığını koru, onu say’ sloganıyla yola çıkan sivil inisiyatif yurttaşların güvenlikle ilgili oluşacak bir sorunda donanımlı avukatlardan destek alabileceklerini belirtti.

İzmir in Sandıkları ve Baro dan seçim işbirliği

EGEDESONSÖZ- Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğini tarihi referandumuna kilitlendi.

Siyasi partiler alanda evet ve hayır çalışmalarına hız kazandırırken, geçtiğimiz günlerde harekete geçen İzmir’deki bazı yurttaşlar sandık güvenliğini sağlama noktasında iş birliğine gitti.

Milyonlarca vatandaşın iradeleriyle ülkenin kaderini tayin edeceği seçime bir aydan az bir süre kalırken, ‘Sandığı koru, oyunu say’ parolasıyla yola çıkan ve kendilerine İzmir’in Sandıkları adını veren gönüllülere İzmir Barosu’ndan destek geldi.

‘Oy ve ötesi’nin 2014 yılından itibaren yapılan seçimlerde üstlendiği görevi bu referandumda kendilerinin yerine getireceğini belirten yurttaş inisiyatifi benzer bir düşünceyle hareket ettiklerini ifade etti. Gönüllüler referandumda, sandık güvenliğine, oyları sayma ve raporlamaya ilişkin doğması muhtemel olumsuzlukların takibi, denetlenmesi ve düzeltilmesini sağlamak amacıyla böyle bir hamle gerçekleştirdiklerini vurgularken kentte yüz bin okulda 7 bin 500 sandık kurulacağının altını çizmişti.

Sivil inisiyatifin, vatandaşları oy vermeye teşvik etmek ve oyların sağlıklı biçimde sayımını sağlamak adına tüm İzmirlileri sandık başında bulunmaya, gönüllü müşahit olmaya davet eden halk hareketi, oylama sonucunun sağlıklı şekilde sandıklara yansıması için mesai harcayacağı belirtilmiş ve ayrıca 10 bin gönüllüyle yürütülecek çalışmalar çerçevesinde her mahallede en az bir avukatın gönüllü olarak görev almasının hedeflendiği ifade edilmişti.

Gelişmelerin ardından İzmir Barosu ve sivil inisiyatif somut bir adım attı ve iş birliği gerçekleşti.

İzmir’in Sandıkları, Baro’nun referandumda sandık güvenliği için çalışmak üzere kurduğu komisyonla görüşmeler yaptıklarını ve bu alandaki çalışmaları ortaklaştırma kararı aldıklarını açıkladı.

Kamuoyuna bilgilendirme yapan sivil inisiyatif gönüllülerin sandık güvenliği konusunda donanımlı avukatlardan destek alabileceğini vurgularken, herhangi bir sorun durumunda çözüm için çağrı merkezleri oluşturulduğunun da altını çizdi.

İZMİRLİYİZ, İZMİR’İN SANDIKLARI İÇİN BİRLİKTEYİZ!

İzmir’in Sandıkları’nın yazılı açıklaması:

İzmir’in Sandıkları olarak bir araya geldiğimizde İzmir’deki her sandıkta bir gönüllü müşahit ve her mahallede bir avukat bulundurmayı hedeflemiştik. Hem taraflar arasında oldukça keskin ayrışmaların olduğu referandum esnasında tarafsızlık ve bağımsızlık ilkelerimizden ödün vermeksizin müşahitlerimizin güvenli bir şekilde çalışabilmesi için arkalarında avukat desteğinin olması hem de OHAL koşullarında müşahitlik yapma noktasında oluşan çekincelerin kırılması açısından müşahitlerle yakın ilişki kuracak avukatların varlığı çok önemli. Bu yüzden en başından beri avukat organizasyonu için özel bir çalışma yürüttük. İzmir Barosu’nun referandumda sandık güvenliği için çalışmak üzere kurduğu komisyonla görüşmeler yaparak bu alandaki çalışmaları ortaklaştırma kararı aldık. Böylece İzmir’in Sandıkları için gönüllü olan müşahitlerimiz İzmir Barosu tarafından organize edilen, sandık güvenliği ve seçim süreci konusunda eğitim almış donanımlı avukatlardan destek alabilecekler. Avukat tarafından müdahalede edilmesini gerektiren bir sorun olmasa da İzmir Barosu tarafından oluşturulan çağrı merkezi sayesinde müşahitlerimiz akıllarına takılan tüm sorulara cevap bulabilecekler. En önemlisi İzmir Barosu tarafından kurumsal olarak avukat organizasyonu yapıldığının ilçe seçim kurulları ve sandık kurulları tarafından biliniyor olmasının müşahitlerimizin karşılaştıkları herhangi bir soruna müdahale ettiklerinde olumsuz sonuç alma ihtimalini neredeyse sıfıra yaklaştırıyor. Ülkemizde daha önce defalarca gönüllü müşahit organizasyonu yapan girişimler oldu ama İlk defa İzmir’in Sandıkları Baro ile iş birliği yaparak her mahallede donanımlı bir avukat bulundurabilecek. Bunu İzmir’in Sandıkları’nın gücünü aldığı yerel niteliğine, İzmir insanının ve İzmirli avukatların duyarlılığına borçluyuz. İzmirliyiz, İzmir’in sandıkları için birlikteyiz.  

 
Karşıyaka Tramvayı'nda son dönemeç!
 
AK Partili Sürekli: Yargılamada tarihi bir adım atılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Milletvekilleri’nden 33 STK’ya ‘hayır’ ziyareti
CHP İzmir Milletvekilleri referandum kampanyası kapsamında 33 meslek odası ve STK’yı ziyaret etti.
AK Parti Buca 100 bin haneye ulaştı!
18 maddelik anayasa değişikliğini anlatmayı hedeflediklerini belirten ...
AK Partili Kalkan’dan bir günde 12 program!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Karabağlar'da bir günde 12 yerde ...
 
Bozdağ'dan Gülen açıklaması: Ciddi bilgiler...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in Kanada'ya kaçacağı iddiasına ...
Kılıçdaroğlu: İllerde kavga çıkacak!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa değişikliğiyle çift başlılığın ...
CHP'li Sındır'dan 'tarafsızlık' çıkışı!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Cumhurbaşkanın devlet tüm imkanlarıyla ...
 
MHP’li Karataş: Son sözü Lider Bahçeli söyledi
MHP İl Başkanı, “MHP’nin Türk Anayasası için feryat etmeleri zihniyetlerini ...
AK Partili Kaya: Bu millet kendi göbeğini kendi keser
AK Parti İzmir Milletvekili, “Bu millet kendi göbeğini kendi keser. Bu ...
AB ile Türkiye arasında yeni kriz kapıda!
Avrupa Birliği, Türkiye’ye verilen 4.5 milyar Euro’luk Katılım Öncesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva