HABERLER>GÜNCEL
28 Aralık 2014 Pazar - 14:59

İzmir'in RES kulesi ihracatında kadın eli!

Türkiye'de Rüzgar Enerji Santrali (RES) kulesi üreten dört şirketten biri olan Ateş Çelik ihracata başladı. Rüzgar enerjisi sektöründe büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Ateş Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güldoğan, "Türkiye'nin geleceği yenilenebilir enerji sektöründe. Hedefimiz gelecekte RES kanat ve türbinlerini de Türkiye'de üretmek. Biz kadınları doğrudan üretimin içine aldık" dedi.

İzmir in RES kulesi ihracatında kadın eli!

İZMİR - İzmir-Çanakkale Karayolu'nun Bergama Zeytindağ Bölgesi'nde, yapımı süren İzmir Limanı Kavşağı'nda 2013 yılında 38 milyon liralık yatırımla faliyete geçen Ateş Çelik, RES kulesi üretimine odaklandı. 220 çalışanıyla yılda 200 kule üretim kapasiteli Ateş Çelik bu yıl 94 kule üretti. Bu yılın sonunda Fransa'ya 15, İtalya'ya 6 kule ihraç eden Ateş Çelik, yakın zamana kadar tamamı ithal olan RES santrallerinde ithalatı önlediği gibi, ihracata da başlayarak Türkiye'ye döviz kazandırmaya başladı. Ateş Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güldoğan, Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektöründeki potansiyelini görerek RES kulesine odaklandıklarını söyledi. Güldoğan, şöyle dedi: "RES kulesi üretimiyle Türkiye'nin cari açığının kapatılması hedefinde biz de mütevazı da olsa katkıda bulunmaktan çok mutluyuz. RES kulesi üretiminde gelecek yılki ciro hedefimiz 35 milyon euro. Gelecek yıl üretimimizin yüzde 25'ini ihraç edeceğiz. Türkiye'de her yıl 350 RES kulesi dikiliyor. Hükümet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı her yıl bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyor. Türkiye'nin cari açığının en önemli kalemi olan enerji ithalatını ancak yerli kaynakları tam olarak kullanarak azaltabiliriz. Bunun için de temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları arasında RES en büyük potansiyel. Ateş Çelik de bu sektörde yerli üretim payını arttırma hedefiyle çıktığı yolda önemli bir oyuncu oldu. İleriki hedeflerimiz arasında RES kanat ve türbinlerini de Türkiye'de üretmek var. Dünyanın en önemli enerji şirketlerinden biri olan General Elektrik ile RES kulesi üretiminde beş yıllık ön sipariş anlaşması yaptık. Bu da bize güç veren, geleceğe emin adımlarla yürümemizi sağlayan bir unsur."

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_12/2014_12_27/25cebbe81a9ac179b2fa67ffe0464c98.jpg

KADIN KAYNAKÇILAR
Ateş Çelik fabrikada işe aldığı 220 çalışanının tamamına yakınını yöre halkından seçti. KOSGEB ve Bergama Belediyesi ortaklığıyla açılan okulda kaynak ustaları yetiştirildi. Burada da bir ilke imza atılarak kadınlar da kaynak kurslarına yönlendirildi ve mezun olan dokuz kaynak ustası kadın fabrikada erkeklerle birlikte göreve başladı. Ağır sanayide kadınlara da alan açtıklarını anlatan Ateş Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Gündoğan, şöyle konuştu:
 
"Bugüne kadar kadınlar sanayide hep yardımcı ve yan işlerde düşünülmüş. Biz kadınları doğrudan üretimin içine aldık. İşlerini çok ciddiye alıyorlar. Kadınların varlığı iş standart ve kalitemizi önemli ölçüde arttırdı. Dünya standartlarında üretim yapıyorlar. Diğer işçiler de kendilerine çeki düzen verdi. Kadınlar kendilerine son derece güveniyor. Bundan çok mutlu oluyoruz. Gelecek yıllarda dokuz olan kadın kaynakçı sayımız artacak."(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ömür için para bulundu sıra ameliyatta!
Ödemiş’te çift omurilikli olarak dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla ...
İzmir'in sevgi yoluna araç seti!
Konak Belediyesi'nce büyük masraflarla hizmete açılan her gün binlerce ...
Üniversite başvurularında yeni dönem
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye giriş sistemi ...
 
İtalyan feribotunda yangın çıktı: 54 Türk de var
Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta ...
Flaş! Türk gemisi kaza battı: 2 ölü 4 kayıp
İtalya'nın Ravenna Limanı'nın 2 mil açığında, Belize bandıralı Lady Aziza ...
Liseliyi tutuklatmayan savcıya jet tayin!
Konya'da Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu bir toplantıda 'hırsızlık' üzerine ...
 
Kan donduran teklif: Hem kızım hem eşim olursun
Antalya'da rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni M.S'nin, disiplin ...
'Paralel yapı' soruşturmasında 5 yeni tutuklama
Eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri Yurt Atayün ile Ali Fuat ...
Mehmet Ali Ağca İtalya'da gözaltına alındı
Mehmet Ali Ağca, 1981 yılında suikast düzenleyerek yaraladığı Katolik ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva