HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2015 Pazartesi - 14:59

İzmir’in iş dünyasından girişimcilere dev destek

İzmir Ticaret Odası girişimcileri, mentor ve yatırımcılarla buluşturuyor. İş Melekleri ve Mentor Ağı, finansman, sermaye sıkıntısı yaşayan yatırımcılara başlangıç aşamasında işletmenin büyümesi, için sermaye ve bilgi birikimi sağlanmasına destek olacak. Projenin tanıtımında konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “Bu ağların daha da çoğalması gerekiyor. Birbirleriyle rekabet eden değil, birbirleriyle iş birliği yapan kuruluşlar olmalıdır” diye konuştu.

İzmir’in iş dünyasından girişimcilere dev destek

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ  - İzmir Ticaret Odası(İTO)İzmir’de girişimciliğin önünü açmak için yeni bir projeye imza atıyor. Oda koordinatörlüğünde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Bilimpark ve Embryonix desteği ile gerçekleştirilen ‘İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı’nın bilgilendirilme toplantısı gerçekleştirildi.

Projeye İzmir’deki meslek odalarından destek geldi.  İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya projeye destek veren İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, EGİAD Başkanı Seda Kaya, ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen katıldı.

İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı, finansman ve sermaye sıkıntısı yaşayan yatırımcılara başlangıç aşamasında işletmenin büyümesi ve gelişmesi için sermaye birikimi sağlanmasına destek olacak.



HAZİNE’DEN VERGİ DESTEĞİ
İzmir’deki girişimcilerin büyümesi için başlatılan projenin tanıtımını Ekrem Demirtaş yaptı. İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı’nın Türkiye’ de bir oda tarafından faaliyete geçirilecek ilk ağ olduğunu söyleyen Demirtaş, Hazine Müsteşarlığı tarafından melek yatırımcılığın gelişmesi için girişimcilere yılda en az 20 bin TL en çok 1 milyon TL yatırım yapan yatırımcıya vergi desteği getirildiğini söyledi.

GİRİŞİMCİYE KAYNAK VE TECRÜBE DESTEĞİ
Mentor ve melek yatırımcıların görevleri hakkında konuşan Demirtaş, “Başarılı iş fikirlerine sahip girişimciler ile sahip olduğu finansman kaynağını doğru bir fikre yönlendirme arayışındaki yatırımcılar ve deneyimli mentorların karşılıklı kazanım esasına dayalı bir platformda buluşabilmesi için bu ağı kuruyoruz. Girişimciler fikirlerini hayata geçirme aşamasında en çok finansman ve sermaye sıkıntısı yaşıyor. Bu noktada melek yatırımcılar devreye giriyor.  Melek yatırımcılar, başlangıç aşamasındaki işletmenin büyümesi için sermaye birikimi sağlayacak. Girişimciler, fikirlerini hayata geçirme aşamasında yetersiz tecrübeleri nedeniyle  büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Bu noktada mentorlar devreye girmektedir. Mentorlar bu noktada akıl hocalığı görevini üstlenmektedir ” dedi.

REKABET DEĞİL İŞ BİRLİĞİ
Daha önce benzer projeye imza atan EGİAD’a ve Başkan Seda Kaya’ya teşekkürlerini ileten Demirtaş, “Bu ağların daha da çoğalması gerekiyor. Birbirleriyle rekabet eden değil, birbirleriyle iş birliği yapan kuruluşlar olmalıdır. Bizim çağrılarımızla şu an 50 yatırımcı ve 41 mentor olmak üzere 91 kurucu üyemiz var. Projeye katkı koyacak  herkesin önerilerine açığız” dedi. EGİAD Başkanı Seda Kaya ise ,”Burada olmak bizim için büyük bir onur. İzmir’den böyle bir organizasyonun çıkmaması çok üzücü bir durum. Burada bu çalışmaların birden fazla olmasında hiçbir problem yok. Önemli olan projelerin İzmirliler tarafından kabul edilmesidir” ifadesini kullandı.



GİRİŞİMCİLERİ ODAMIZA BEKLİYORUM
Projenin İzmir ekonomisine katkısından söz eden Demirtaş,” Gönüllü olarak ağımıza yatırımcı veya mentor olarak dahil olan tüm paydaşlarımızı biz de oda olarak destekleyeceğiz. Girişimcilik ekosisteminin gelişmesine yönelik yapılan çalışmalara destek olacağız. Gerek yatırımcılara gerek mentorlara özel eğitim vereceğiz. Ulusal ve uluslararası düzeyde benzer alanda faaliyet gösteren platformlar ile temasa geçerek yatırımcı ve mentorlarımızın etkileşim ve bağlantı kurma olanaklarını arttıracağız. Kurduğumuz bu ağın girişimcinin finansman sorununu çözecek yatırımcı, girişimciye rehberlik edecek mentorların girişimcilerle buluştuğu etkin bir platform olacağımıza inanıyorum.  Tüm girişimcileri bu ağdan yararlanmak için odamıza bekliyorum” diye konuştu.
 

 
Manisa’da 99 muhtar ve aza hakim karşısına çıktı
 
2.Aylan vakası: İnsanlık yine sahile vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altına seçim freni!
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, erken seçim hükümetinin ...
Flaş! Enflasyon rakamları açıklandı: O sınıra yaklaştı
Eylül’de TÜFE yüzde 0,89 arttı, yıllık TÜFE ise yüzde 7,95 oldu. Eylül'ün ...
Zeytinyağında rekolte düşük, ancak panik yok!
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) koordinatörlüğünde oluşturulan ...
 
Volkswagen'in gazı yakıtların kaderini değiştiriyor
11 Milyon araca yerleştirdiği yazılımla, karbon emisyon oranlarında hile ...
Torbalı İzmir’in özel eğitim üssü oldu
Sanayi ve Tarımdan sonra Torbalı özel eğitimde de İzmir ve Küçük Menderes’in ...
Urla’da satış maratonu: Araziler kapış kapış!
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi İzmir’deki satışlarına bir yenisini daha ...
 
Ege ihracatında sert düşüş!
Birlikten yapılan açıklamaya göre, EİB'in 9 aylık ihracatı 7,7 milyar ...
Denizcilik ve Lojistik Sektörü Aliağa’da Buluşacak
İzmir'in sanayi ve deniz ticaret kenti Aliağa, iki yıldır başarıyla gerçekleştirdiği ...
Ege İnsan Yönetimi Zirvesi 12'inci kez "mutluluk" temasıyla gerçekleşecek
Peryön Ege Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Ege İnsan Yönetimi Zirvesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva