HABERLER>SPOR
29 Nisan 2014 Salı - 09:32

İzmir’in güreşçi kızları yüzünü olimpiyata çevirdi

İzmirli kızlar ata sporumuz güreşte rakip tanımıyor. 2006 yılında kurulan ve 2007 yılından bu yana Türkiye çapında katıldığı tüm turnuvalarda şampiyon olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Güreş takımı, artık hedef büyüttü. Henüz gençler kategorisinde yarışmalarına rağmen büyüklerde de şampiyonluğu kimseye bırakmayan İzmir’in bayan güreşçileri, rotayı olimpiyatlara çevirdi.

İzmir’in güreşçi kızları yüzünü olimpiyata çevirdi

Antrenör Selahattin Karaman ve eşi Şenay Karaman’ın 2006 yılında temellerini attığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Güreş Takımı, son 7 yıldır Türkiye’de katıldığı tüm turnuvalarda şampiyon olarak erişilmesi güç bir başarıya imza attı. Henüz ilkokul öğrencisiyken İzmir Büyükşehir Belediyesi Güreş takımına seçilen sporcular, 2007 yılında başlayan şampiyonluklar zincirini önce minikler, ardından yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gelen şampiyonluklarla taçlandırdı.
 
Tamamı 17-20 yaşları arasındaki Büyükşehir Belediyesi güreşçileri, bu nedenle hem gençler, hem de büyükler kategorilerinde mücadele ediyor. Ancak her iki kategorinin de Türkiye şampiyonu olmayı başaracak kadar da rakipsizler. Türkiye’ye bayan güreşinde ilk Gençler Avrupa şampiyonluğunu ve Dünya ikinciliğini kazandıran Buse Tosun, Gençler Dünya 3.’sü Gamze Durukan, Avrupa 3.’sü Nuray Karadağ gibi uluslararası başarılara imza atan pek çok sporcuyu yetiştirip Türk sporuna armağan eden Büyükşehir Belediyesi, tam 10 sporcusunu da Genç Milli Takım kadrosuna gönderiyor.
                        
BAŞKAN KOCAOĞLU’NUN DESTEĞİ ÖNEMLİ
Bu büyük başarıda pay sahibi olan antrenörler Selahattin-Şenay Karaman çifti, kurdukları aile ortamının yanı sıra Başkan Aziz Kocaoğlu’nun desteğinin de bugünlere gelmelerinde önemli etkenlerden biri olduğunu düşünüyor. 2007 yılında katıldıkları ilk Türkiye şampiyonasıyla ele geçirdikleri şampiyonluk unvanını hala koruduklarını dile getiren Selahattin Karaman, “Geçmişten bugüne katıldığımız bütün kategorilerde şampiyon olduk. Ülke çapında alabileceğimiz bütün madalyaları aldık. Asıl hedefimiz olimpiyatlar. Türkiye’nin bayan güreşinde henüz olimpiyat madalyası yok. Bu ilki İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları olarak biz başarırsak en büyük mutluluğu yaşamış olacağız. Bize rakip olabilecek bir takım şu anda Türkiye’de yok. Buna da izin vermemek için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
İŞTE ŞAMPİYONLARIN HİKAYESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Güreş Takımı’nın sporcularının güreşe başlama hikayeleri ise birbirinden ilginç. Güç ve dayanıklılık gerektiren bir spor dalı olması nedeniyle hemcinslerinin uzak durmayı tercih ettiği güreşi seçen İzmirli kızlar şimdi minderde fırtına gibi esiyor.
 
Derya Bayhan: “Ailemden gizli başladım”
“Hocamız beni ilkokuldayken keşfetti. İlk başta bu sporu yaptığım için tepkilerle karşılaştım. Ailem karşı çıktığı için antrenmanlara gizli gizli katılıyordum. Ama başarılar geldikçe onlar da kabullendiler. Ailem destek verdikçe güreşe daha da bağlandım. Katıldığım ilk turnuvada minikler Türkiye ikincisi oldum. Şu anda 59 kg’da Türkiye şampiyonuyum. Hedefim Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu.”
 
Beste Altuğ: “Bilek güreşinde erkekleri yeniyordum”
“Henüz ilkokulda erkek öğrencileri bile bilek güreşinde yendiğimi gören beden eğitim öğretmenimiz, Selahattin Hoca’ya haber vermiş. Onun teşviğiyle güreşe başladım. Ailem her zaman yanımda oldu. Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra yıldızlarda Avrupa üçüncüsü oldum. Artık Avrupa, Dünya ve Olimpiyat madalyaları alarak zirveye çıkmak istiyorum.”
 
Buse Tosun: “Futbol oynarken keşfedildim”
“Selahattin Hoca beni erkek takımında futbol oynarken keşfetti. Hiç buraya kadar geleceğimi tahmin etmemiştim. 8 yıldır güreş yapıyorum. 2013 yılında Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi oldum. Yaşım küçük olduğu için öncelikle gençlerde Dünya ve Avrupa şampiyonluklarını kazanıp, 2016 yılında da Rio’da altın madalyayı hedefliyorum.”
 
Nuray Karadağ: “3 ayda kürsüye çıktım”
“Atletizm sporu ile uğraşırken güreşte daha başarılı olacağımı düşünen beden eğitim öğretmenimiz beni bu spora yönlendirdi. Daha 3 aylık güreşçiyken Türkiye üçüncüsü oldum. Daha sonra Türkiye şampiyonu, Yıldızlar Avrupa üçüncüsü ve Gençler Avrupa şampiyonu oldum. 2016 yılında Olimpiyat vizesi alıp, orada güreşmek istiyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güreşçi Kızlara 29 Nisan 2014 Salı 12:53

Güreşte birinci olsak ne olacak zaten güreş kızlara yakışan bir sporda değil. Önemli olan bilimde birinci olalım. Kızlar sizlerde bırakın bu sporu derse bakın. İleride iyi bir meslek kazanmanın yolunu araştırın

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırtına Ricketts'le mecburen anlaştı!
Bucaspor yönetimi, iki aylık maaşı ödenmediği için geçen hafta sözleşmesini ...
Altınordu şampiyonluk sarhoşu: Kupa bu hafta geliyor
İkinci Lig Kırmızı Grup'ta Kızılcahamspor'u 3-0 yenen Altınordu, takipçisi ...
Kaf-Kaf'ta gençlere şans!
PTT 1'inci Lig'de prestij mücadelesi veren Karşıyaka, sezonun son haftasında ...
 
Galatasaray’dan o saldırıya çok sert tepki
Galatasaray, şampiyonluk kutlaması yapan bir grup Fenerbahçe taraftarlarının ...
Holiganizmde son nokta: Karşı tribünü yakma girişimi
Sırbistan Süper Ligi’ndeki Partizan-Kızılyıldız derbisi başlamadan son ...
Barcelona’nın yıldızından ırkçılığa tokat gibi cevap
İspanyol futbol kulübü Barcelona'nın Brezilyalı futbolcusu Dani Alves ...
 
Fenerbahçe’den rakipleri kızdıracak şampiyonluk şarkısı
İşte Fenerbahçe’nin Trabzonspor’a ve Melo’ya göndermeler içeren şampiyonluk şarkısı…
Takım küme düştü, Kütahya karıştı!
Tavşanlı Linyitspor'un Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek ...
Futbolculardan kutlama mesajları: Biber gazı yiyenlere...
Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva