HABERLER>GÜNCEL
1 Mayıs 2019 Çarşamba - 07:04

İzmir’in coşkulu 1 Mayıs bayramı: Yüz binler alana akın, Soyer Çav Bella’ya eşlik etti!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de coşkuyla kutlandı. Gündoğdu Meydanı’na yüz binlerce İzmirli akın etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de katıldığı programda bir ilk gerçekleşti ve işçi korosu sahne aldı. Soyer işçilere Çav Bella şarkısıyla eşlik etti. Tertip Komitesi’ne başkanlık yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı etkinlikte konuşma yaptı. İşçi bayramında daha sonra Kardeş Türküler Müzik Grubu’nun konser dinletisi gerçekleşti.

İzmir’in coşkulu 1 Mayıs bayramı: Yüz binler alana akın, Soyer Çav Bella’ya eşlik etti!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için kutlamalar İzmir’de her sene olduğu gibi yine Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşti. DİSK, KESK, Türk-İş, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu’nun yer aldığı 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından şekillenen programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.  

Emekçi kitleler, tertip komitesinin, İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği bir dizi görüşme sonrasında belirlenen 3 toplanma noktasından alana hareket etti. Daha sonra işçiler ve temsilciler meydandaki yerini aldı. Tertip Komitesi’ne DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı başkanlık yaptı. Programda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu da yer aldı.

- BALÇOVA’DA 1 MAYIS HALAYI



Ticaret Borsası karşısı, ikinci kordon DİSK ve KESK ile ona yakın siyasi partilerin toplanma noktası oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 1 Mayıs programına ilk kez katılan Tunç Soyer de korteje buradan katıldı. Yürüyüş sonrasında alana gelindi. Asıl siyasi partilerin gelip toplanacağı büyük yer ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Üçüncü toplanma noktası ise Liman oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, kendi il binası önünde toplandı ve sonrasında Cumhuriyet Meydanı’na geldi. CHP’liler oradan Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Saat 11:30 ve 12:00 arasında kalabalıklar bir araya geldi. 12:30’da ise Gündoğdu Meydanı’na kortejlerle yürüyüşlerine başladı. Saat 14:00’te ise ana program başladı.

- NARLIDERE’DE 1 MAYIS COŞKUSU

Alanda çok sayıda emniyet mensubu görev yaptı. Liman ve Gar bölgesinden İzmir Büyükşehir Belediye binası noktasına kadar geniş alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meydana girişlerde aramalar yapıldı. İzmir Barosu’nun görevlendirdiği avukatlar meydanda görev yaptı.



KARŞIYAKA’DA BAŞKAN TUGAY’DAN ‘1 MAYIS’ MESAJI

İŞÇİLERİN KOROSU İLK KEZ SAHNE ALDI
Ana program kapsamında İzmir’de ilk defa oluşturulan işçi korosu sahne aldı. İtfaiyeci, şoför, hemşire, büro elemanı, öğretmen, park ve bahçelerdeki işçiler ile otoparkçılardan oluşan koro 3 tane işçi marşı söyledi. Marşların ardından tertip komitesi adına hazırlanan 1 Mayıs bildirisi Memiş Sarı tarafından okundu.

BAHAR GÜZEL GÜNLERİ MÜJDELİYOR, ABLUKA KIRILIYOR
Sarı şunları söyledi: Bugün burada ve ülkenin dört bir yanında meydanları dolduran yüz binler, bu topraklarda faşizmin ömrünün çok da uzun olmayacağının somut göstergeleridir. Yalan, talan ve soygun iktidarının sonu yakındır. Halklara ve kültürlere beşiklik yapmış olan bu topraklar kutuplaşmaya, milliyetçiliğe, linç kültürüne, savaş politikalarına, gericiliğe izin vermeyecektir. Grev hakkımızın gasp edilmesine, iş güvencemize ve kıdem tazminatımıza dokunulmasına, performans sistemine, işçi cinayetlerine, mezarda emekliliğe ve emekliliğimizde sefalete itilmeye, artan vergi dilimleri ile maaşımızın elimize geçmeden erimesine, bütçenin eğitime, sağlığa, emekçilere değil savaşa ve güvenlik politikalarına aktarılmasına, eğitimin gericileştirilmesine, laiklik karşıtı faaliyetlere, soruşturmalara, sürgünlere, cezalara, gözaltı ve tutuklamalara, kadına yönelik şiddete, çocuklara yönelik taciz ve istismara, kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan, daha ucuza ve daha güvencesiz çalıştırılmaya iten sözde “istihdam” paketlerine, en insani ve en temel haklarımızı savunduğumuzda “terörist” damgası yemeye, ayrımcılığa, baskılara, gözaltı ve tutuklamalara, ihraçlara, Kürt sorununda imha ve inkara dayalı çözümsüzlük siyasetine, cezaevlerinde tecride karşı devam eden açlık grevlerine sessiz kalınmasına, kentlerimizin, yaşam alanlarımızın, ormanlarımızın, tarım alanlarımızın, zeytinliklerimizin, kıyılarımızın, yağmalanmasına, ‘artık yeter’ diyoruz. Uzatmayın, hesap verin! Bahar güzel günleri müjdeliyor. Karanlık bulutlar dağılıyor. Abluka kırılıyor. Umut tohumları birer birer tomurcuk açıyor. Emekçilerin gerici, faşist, militarist kuşatmayı paramparça edecek kararlığı ve inancı büyüyor.  Bu kavga eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış, laiklik ve demokrasi kavgasıdır. Üreten, yaşatan ve var edenler, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’müz kutlu olsun! Yaşasın 1 Mayıs!



BUCA’DA 1 MAYIS COŞKUSU

SOYER: BELKİ DE YILLARDIR BU KADAR KALABALIK 1 MAYIS KUTLANMADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de alana giriş yaptıktan sonra kısa bir açıklamada bulundu. Soyer, “Belki de yıllardır bu kadar kalabalık 1 Mayıs kutlanmadı. Bu çok güzel bir şey. Bu coşku 31 Mart sonrasında Türkiye'de doğan umudun büyüdüğü gösteriyor. Bu ayrıca çok heyecan verici bir şey. Başka bir Türkiye mümkün. Herkes bunu hissediyor. Buna inanıyor. Biz de onun gereğini yapacağız. Türkiye büyük bir değişimin eşiğinde. Bu büyüyen umut o değişimin müjdecisi” dedi.

ÇAV BELLA’YA EŞLİK ETTİ
Soyer etkinliğin bir bölümünde sahneye çıkarak Çav Bella şarkısı ile birlikte işçilere eşlik etti. 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği yüzde 58’lik oy oranıyla koltuğa oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer o akşam zaferi aynı şarkıyla kutlamıştı.

BAŞKAN SANDAL İŞÇİLERLE 1 MAYIS'I KUTLADI

İŞÇİLERİN BAŞLIKLARI…
İşçiler, öncelik verdiği konular ve çözülmesi gereken sorunları başlıklar halinde hazırladı. Emekçilerin kırmızı çizgisinin kıdem tazminatı olduğu ifade edildi. Ayrıca, ekonomik kriz, işsizlik, sağlığın özelleşmesi, kadın cinayetleri, bilimsel, laik, ana dilde eğitim, kadın özgürlüğü, kadro hakkı gibi konular da ön plana çıkarıldı ve hükümete mesajlar verildi. Yüz binlerce İzmirlinin katıldığı programda ayrıca Kardeş Türküler Müzik Grubu da sahne aldı.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İzmir'deki Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs kutlamalarına, polis kayıtlarına göre 40 bin kişi katıldı. Kutlamalarda hırsızlık, taciz gibi herhangi bir sorun yaşanmazken, yasa dışı flama taşıyan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 
'Urla'da yetişmez' denmişti... 43 kadına umut oldu
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: Aralarında görevli polisler de var!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 2 Mayıs 2019 Perşembe 08:51

Çok güzel bir görüntü ama söylemlerle eylemlerin tutarlı olmasını bir vatandaş olarak bu dönemde isterim.

Yorumu oyla      4      5  
sezo 2 Mayıs 2019 Perşembe 08:30

1 kişi gene farklı isimler ile yorum yapıyor. bırakın bu işleri artık. hadi yazdın kardeşim bari kullandıgın cümleleri değiştir.

Yorumu oyla      5      5  
İZMİR Lİ 1 Mayıs 2019 Çarşamba 20:16

Tavşan zıplaması gibi oyununuza hayranım sn.Tunç başkan...

Yorumu oyla      5      6  
semih sarıkaya 1 Mayıs 2019 Çarşamba 17:16

şirket çalışanlarına adeta mobbing uygulayan ve özel şirket mantığıyla sosyal demokrat (!) belediyecilik yapan bir başkan da 1 mayıs'ta poz veriyor, yakında çok şeylere gebe o ilçe...

Yorumu oyla      8      13  
Sarı Çizmeli Memed'A 1 Mayıs 2019 Çarşamba 16:54

İşçi Bayramı kutlu olsun... Sömürüye hayır!

Yorumu oyla      10      5  
1 Mayıs 2019 Çarşamba 12:07

Farkındamısnız bilmiyorum ama 1 mayıs tatil konser günü değil, mücadele günü. Herkes sizin gibi üç dört ikramiyeli belediye işçisi değil, tüm emekçiler bugün mesai yapıyor, çalışıyor. Hatırlatayım

Yorumu oyla      14      17  
YORUMCU 30 Nisan 2019 Salı 16:55

Sayın Tunç Soyer Belediye şirketlerinde çalışan özellikle İz-Enerji'de üniversite mezunu teknik personel ile sözleşmeli memur ve memur olarak çalışan (sınavsız seçim yatırımı girişler) personeller arasında uçurum varken %28 zammı anlamak mümkün değil. Aynı işi yaptığımız yanımızdaki iş arkadaşlarımızla aramızda dağlar var. Bunu çözeceğinizi duymuştuk... 3 yıl önceki para ile geçinmeye çalışmayı bırakalım yapılacak zam bile dağı eritmeye yetmiyor... Bir başka arkadaşın dediği gibi ne hal kaldı ne moral tamamen çöküntüyüz.

Yorumu oyla      19      18  
ali ÖZTURA 30 Nisan 2019 Salı 16:25

başkan izenerjiye 200 tl zam verdi 1 Mayısı kutlayacak hal mi bıraktı insanlarda

Yorumu oyla      17      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon'da deniz sezonu açıldı
Kordon'da deniz sezonu açıldı
Foça'da çocuk istismarı protesto edildi
İzmir'in Foça İlçesi’nde, son günlerde Türkiye genelinde yaşanan çocuk ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
Ege Denizi'nde meydana gelen deprem İzmir ve Balıkesir'de hissedildi.
 
15 Temmuz gazilerine Devlet Övünç Madalyası
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ...
Başkan Sandal neşteri vurdu: Kimler geldi, kimler gitti
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bürokraside neşteri vurdu. Sandal, ...
Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.
 
İzmir'den kahreden haber... Anne ve oğlu 7 dakika arayla yaşamını yitirdi
İzmir'de, beyin kanaması nedeniyle hastanede tedavi gören emekli deniz ...
İzmir'deki korkunç kazada sürücü alkollü çıktı
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını ...
Haber spikerlerinden öğretmenlere eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğünce, haber spikerleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva