HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2019 Salı - 10:02

İzmir'e 'pamuk eller cebe' çağrısı: Konsere gelin, yangın uçağını alalım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yangın söndürme çalışmaları için uçak alacaklarını belirtti. İzmirlilere çağrıda bulunan Soyer, 9 Eylül günü İzmir Fuarı’nda gerçekleşecek olan gelirle yangın uçağı almak istediklerini belirtti.

İzmir e  pamuk eller cebe  çağrısı: Konsere gelin, yangın uçağını alalım!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programında İlker Karagöz’ün konuğu oldu.

Gündemde ise büyük orman yangını ve Soyer’in göreve geldiği günden bugüne yaptığı icraatlar vardı.

“3 BİN 800 HEKTAR AĞAÇLANDIRACAK ALAN BULDUK”
Büyük orman yangını ile ilgili gelen soruya yanıt veren Soyer, “Karşıyaka ilçesi büyüklüğündeki alan yandı. İzmir tarihindeki en büyük yangınlardan biri. Çaresizlik yaşıyorsunuz. Gözünüzün önünde günlerce süren bir yangın var. Bu bir kader değil. Biz hep çıra ekip yangın ekiyoruz. Daha neler yapabiliriz de kader olmaktan çıkartabiliriz buna kafa yormaya başladık. Orada bir kampanya başlatalım istedik. Halk buluşması gerçekleştirdik. Herkesin önerilerini aldık. Aynı noktada daha sonra Büyükşehir meclis toplantısı yaptık. Gel, gör, koru adıyla yaptık. Bir dizi karar aldık. Vatandaşın önerdikleri, sosyal medya, mektupla ulaşan önerileri mecliste karar aldık. Örneğin, bundan sonra İzmir’de doğan her çocuk için ağaç dikeceğiz. Çocuklar ağaçlarıyla büyüyecek. Vefat eden, evlenenler için de fidan dikeceğiz. Köylerimiz de yangın istasyonların kurulması gibi fikirler geldi. Ormandaki ağaç desenini değiştirme yönünde fikirler gelişti. Yangına dayanıklı, bitki örtüsüne uygun ağaçlar dikilecek. Dibinde ot biten ağaçlar dikeceğiz. Bunlara kafa yoruldu. 9 Eylül’de bu öneriler ışığında kampanya başlatacağız. 3 bin 800 hektar ağaçlandırılacak alan bulduk. Yeni bir orman yaratacağız”

İMARA AÇILMA ÇIKIŞI: İZMİRLİLERLE ZIRH GİYECEĞİZ!
Yangın ardından Soyer’in yaptığı “imara açtırmayacağız” çıkışı tartışmalara yol açmıştı. AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt veren Soyer, “Yanan alan asla imara açılmayacak. Yasal düzenlemeler imara açılamayacağını söylüyor ama yasalarımız adam öldürmeyi de yasaklıyor ama adam öldürülüyor. Bu konuda çelik zırh gibi İzmirlilerle duracağız. Asla izin vermeyeceğiz. Buraları koruyacağız. Her sene ağustos ayında bu yangınları yaşamak istemiyoruz, Portekiz de geliştirilmiş bir yöntem var. Sensörler kullanıyorlar. Ağacın, fidanın siyaseti olmaz. Bunlar ortak değerlerimiz. Çok kafa karıştırıcı açıklamalar yapıldı. Onların net bir açıklaması lazım. Bu memleketin insanları son derece duyarlı. Büyük bir hassasiyet taşıyorlar. Bizim atalarımızın canları pahasına korudukları toprakları onların anısına layık olabilmek için topraklara nasıl sahip çıkacağımızı konuştuk. Atalarımızın bize bıraktığı bu topraklara yanmasına izin veremeyeceğiz”

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI İÇİN PAMUK ELLER CEBE!
Büyükşehir olarak yangına müdahale uçakları almak istediklerini söyleyen Soyer,  “Hedefimiz uçak almak. Ama ne kadar bağış toplayacağımızı öngörmek mümkün değil. 9 Eylül’de büyük bir konser olacak. İzmirliler o duyarlılığı gösterirlerse niyetimiz helikopteri, uçağı İzmirlilere getirmek olacak. Bunu araştırıyoruz” dedi.

HİKÂYENİN ARKASINDAKİ HİKÂYE: EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET
Büyükşehir’de “eşit işe eşit ücret” prensibi ile yeni bir sistem oturtmak istediklerini söyleyen Soyer, “Türkiye’de belediyecilik mevzuatı tuhaf bir düzenleme yapıyor. Biz işveren onlar çalışan. Ama biz birlikte onlarla çalışıyoruz. Başka bir İzmir, Türkiye mümkün. Siyasetin dili, kültürü değişecek. Bu değişmeye başladı bile. Kibirden uzak, mütevazı, hesap veren, yönetime insanları katan siyaset şekli… Bu olacak. Bu olurken bunu çalışanlarla yapacaksınız. Önce İzmir Büyükşehir Belediyesi değişecek. Çalışanlar aşkla çalışmalı ki başka bir İzmir yaratabilsin. Eşit işe eşit ücret… Hikâyenin arkasındaki hikâye bu. Biz aynı işi yapan memur ve işçilerimizle eşit ücretlendirme sistemi getirmek zorundaydık. Aynı biri işi 2’ye biri 5’e yapıyor. Bu bir toplu sözleşmeyle çözülecek bir şey değil. Birkaç yıl içerisinde bunu tamamen oturtacağız” dedi.

ARKA MAHALLELER İÇİN KOLLAR SIVANDI
İstihdam ve kreş ihtiyaçları için kolları sıvadıklarını belirten Soyer,  “İlk masal evimizi Toros Mahallemizde yaptık. Gerçekten kampanya boyunca altını çizdiğimiz şey arka mahalleri, sokaklarına yönelmekti. İzmir’in ön mahallerinde, körfez kenarında ne varsa ‘arka mahallerinde de o olacak’ dedik. Seferihisar’da yaptığımız masal evi projemiz var. Hem kreş hem istihdam yaratan proje. 0-5 yaş çocuklar kreşte eğitiliyorlar, çocukların anneleri için iş kuruyoruz. Kimi çamaşır yıkıyor kimi başka bir şey yapıyor. Bir yandan eğitim bir yandan istihdam yarattığım proje… En az 20 tane derhal yapacağız. Toros Mahallesi’nde 40 anneye istihdam yarattık. Bunu bütüncül fotoğraf içinde oturması gerekiyor. Eğitimle birlikte istihdamı çözmüş oluyorsunuz. Gençlik merkez konusunda büyük ihtiyaç var. Gençlerin gidecek, sosyalleşecek yerleri yok! Ellerinde hiçbir şey yok. Bu büyük bir eksiklik. Gençlerin hoşça vakit geçirecekleri bir yandan eğitilecekleri mekânlara ihtiyaç var. Bu kararlılığımızda hiçbir değişiklik yok. Kampanya döneminde söylediğimiz heyecan içinde söylüyorum. Bu sihirli değnekle yapılacak bir şey değil. Önceliğimizi arka mahallere veriyoruz, vereceğiz. Bu değişim gözle görülür hale gelecek” dedi.

PATATES PARA ETMİYOR, CİPS YAPMAK LAZIM
Büyükşehir’in kırsal kalkınma çalışmalarını tam gaz sürdüreceğini belirten Başkan Soyer, “üretimi teşvik edecek çareler bulmak zorundayız. İzmir ve Ege bereketli tarım toprakları üzerine kurulmuş bir coğrafya. Ne yazık ki tarımdan giderek uzaklaştığımız için üretimden bir kopuş var. İşsizlik ve ekonomik olarak küçülüyoruz. Tarımı, turizmi büyütmemiz gerekiyor. Bizim ayağa kalkmamız için üretim yapmamız şart. Topraktan alıp ürettiğiniz patates hiçbir yerde para etmiyor. Onu cips yapmak lazım. Zeytini, zeytinyağı haline getirmemiz gerek. Ürünlerin pazarlama açısından değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun için biz kooperatiflere çok önem veriyoruz. Hem demokratik bir yönetim hem de katma değer kazandıran bir sistem. Batı bile artık kooperatifleşmeye yöneldi. Onlar da birliktelikten yana bir tavır yürütüyor” dedi.

100 GÜNDE YAPTIĞIMIZ EN ÖNEMLİ ŞEY HALK BULUŞMALARI
Göreve geldiği gün den bu yana katılımcılığı esas aldıklarını belirten Soyer, “Bizim 100 günde yaptığımız en önemli şey halk buluşmalarıdır. Tarım, ulaşım, kültürpark ve yangın gibi önemli konularda buluşuyoruz. Açık şeffaf bir şekilde çalışma yapıyoruz” dedi.

 
Kritik enflasyon rakamları açıklandı!
 
Çiğli'de Levent Üzümcü rüzgarı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 3 Eylül 2019 Salı 20:34

Valla kusura bakma ben devletten ve belediyeden büyük değilim...

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 3 Eylül 2019 Salı 17:26

Kentsel dönüşüm yaparken mal sahibi ile de mi anlaşılıyor? Hımmm ... Bu bilgi için teşekkürler. Hükümetin İzmir'e vaat edip ama yapmadığı projeleri bu sitede benden daha fazla gündeme getiren var mı ki? AKP'yi eleştirince güzel, belediyeyi eleştirince olmaz. Sebep? Hakan Tartan da butik müze açar, Alsancak'da yolları yenilerdi. Abdül Batur geldi, adam kentsel dönüşümden, doğalgazdan bahsediyor. Bilmem anlatabildim mi?

Yorumu oyla      5      8  
Turgut 3 Eylül 2019 Salı 17:22

Süslemesi bol boş konuşmalar,icraat yok ,zaten yapacağı birşeyde yok.Olağan işler düzenli olarak devam ediyor.Kısaca mirasyedi..

Yorumu oyla      6      12  
Tijen özer 3 Eylül 2019 Salı 17:08

Arka mahalle, üst bölgelere hizmet götüreceğiz beyanları yanlış. yani alt bölgeler tamam sorunları yok ? !!!!!!!!!!!!!!! Biz İzmirlilerin belediylerden eşit hizmet beklemek en tabii hakkımız !!!!! büyükşehir belediyesinin İzmir’in her sokağına ilçesine eşit kaliteli! hizmet götürmesi en başlıca hedefi olmalı İZMİR bir tane!!!!!!!!

Yorumu oyla      5      7  
sezarın hakkı sezara 3 Eylül 2019 Salı 16:40

Ben anlamıyorum arkadaş! AKP hükumeti istanbul,Ankara ve Bursa da belediyelerden bagımsız olarak kentsel dönüşümlere imza attı. Bursa daki toki faciasını zaten anlatmaya gerek yok. Neden hükümetten istemiyorsunuz kentsel dönüşümleri? daha dogrusu izmir kentsel açıdan sorunluyken ve başka illere kentsel dönüşüm konusun da yardımlarda bulunulmuşken , neden izmire bunun yapılmadıgını sorgulamıyorsunuz? İzmir büyük şehir belediyesi aziz kocaoğlu zamanın da Kadıfekale nin arka tarafına milyar TL lik kamulaştırma yaparak tıraşladı. Uzundere de kentsel dönüşüm de yaptılar. haaa birde şunu bilmeyen adam yorum yapıyor! kentsel dönüşüm tek taraflı olan bir şey değil. yani belediye ben yaptım olacak diyemiyor. karşı tarafla tapulu mal sahibi ile anlaşması lazım. İnsanlar belediyenin verdiği m2 leri kabul etmiyor. adamın gece kondusu var. belediye seni dogal gazlı eve yerleştirecek. kömür sobasından zehirlenmeden kurtalacaksın. benim evim 10-20m2 daha büyük deyip kabul etmiyor. Bayraklı da yaşanıyor bu sorunlar! konakta yaşandı. bir tek uzundere de yaşanmadı allaha şükür alan mutlu satan mutlu oldu. yahu bir şey hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapmak ne kadar kötü. hoş aşağıga ki ibocan da MAlum partinin elemanı oldugu için Toki falan diyor. arkadaşım toki ler tam bir mimari katliamdır. gecekondu yıkıp yerine ucube dikmektir.yani oturdugun yerde illaki sorunlar olacaktır. yapana sorgulayacaksın bunu neden bukadar dandik bir yere yaptınız da bize verdiniz diye.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 3 Eylül 2019 Salı 16:21

Tüm şehri hemen yarın kentsel dönüşüme sokalım diyen mi var? Anlamak mı istemiyorsun ya da anlamıyor musun? Senin mantığına göre kaynaklar belli olduğu için ulaşım master planı da yapmamak gerekiyor. Sadece metroların maliyeti 20 milyarı geçiyor. Öyle bir kaynak var mı yok, o zaman proje de yapmalım. Yıllar önce açıklanan kentsel dönüşüm projeleri var. Örneğin Bayraklı. 7-8 aydır tek kelime duymadım. Yeşildere, Hilal vb. çok çok sayıda yerler böyle mi kalacak? Kaç yıl daha? Şehrin göbeğinde, raylı sistem aktarması yaptığın Halkapınar lağım kokuyor, hilal bildiğin gecekondu bölgesi. Proje var mı? YOK. Buralar şehrin göbeği.

Yorumu oyla      4      8  
Alen35 3 Eylül 2019 Salı 12:41

gürkan kardeşim büyükşehir belediyesi tek başına 5 milyonluk şehrin kentsel dönüşümünü nasıl yapacak ? bunu da anlatırmısın rica etsek ! bak haklısın ona lafım yok ama nasıl yapacak nekadar yapacak bunları da anlatırsan bizlere daha açıklayıcı olur sanki? ortaya bir kamulaştırma maliyeti çıkar aklın şaşar! hani maliyeti çok dediğimiz metro projeleri falan solda sıfır kalır. eeee bu belediye sadece kentsel dönüşüm mü yapsın ? diger projeler ne olacak !az sabır diyorum ! adam bi ilk 2 senesini bir doldursun ondan sonrakonuşalaım ! hani şuradaki yorumlarını okumasam bilmesem AKP çomarısın diyecegim .

Yorumu oyla      15      9  
ibrahim 3 Eylül 2019 Salı 11:56

2010 Yılından beri yani kurulduğundan beri Uzundere Toki konutlarında oturuyorum. Belediyenin bu bölgeye bakış açısını anlatmak adına veriyorum bu örneği; iki yerde dik yokuş bitiminde bir anda yol düzleşiyor. her sabah ve akşam otobüsle gidip geliyorum ve bu iki noktada araçların ön kısımları ve arka kısımları epeyce sert bir şekilde sürtüyor. Toplasanız 20-30 mt lik bir düzenlemeden söz ediyorum. Aziz Kocaoğlu döneminde şahsen ben 50 defa, Tunç Soyer zamanında ise yine şahsen 5-6 defa durumu İzmir Hime bildirdim. Muhtemelen başkaları da bildirmiştir. Yetmedi şoförler mutlaka söylemiştir. Gidin bakın hala orada duruyor ve bu iki noktada zemin otobüslerin boyalarıyla, çarpma sürtme izleriyle dolu. Bu kadar basitçe çözülebilecek bir şey 9-10 yıldır aynı şekilde duruyor. Bu örneği toki anlamında çoğaltmak mümkün. Ben en basit olanını verdim. Özetle bu şehirde belediye anlamında iktidara gelenlerin arka sıradakilere bakış açıları değişmez, değişmeyecek. Öyle bir mahalleye masal evi açıp masal anlatmakla olmuyor bu işler. Başkan daha yeni bir bekle diyenler olabilir, ama ben göreceğimi görüyorum.

Yorumu oyla      6      15  
Gürkan 3 Eylül 2019 Salı 11:17

"Arka sıradakiler" için yapılan-yapılmak istenen masal evi vb. projeleri ilçe belediyeleri yapması gerekiyor. Bunlar basit işler. Büyükşehir belediyesinin bunlarla uğraşmaması gerekiyor. Arka sıradakilere belediye hizmet götürmek istiyorsa yapılacaklar bellidir: en başta kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor. Merkezden uzak ilçeleri geçtim, Konak ilçesinin arka mahalleleri dökülüyor. Ulaşım problemleri var. Yeşil alan problemleri var. Alt yapı sıkıntılı. Yol yok. Şehrin göbeğindeki dereler lağım kokuyor. Dereler lağım kokuyor, çevresi de dökülüyor. Bu vb. problemler için neler yapılacak? Yol haritası belli mi?

Yorumu oyla      10      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi'nde kadına şiddete karşı örnek karar
Türkiye’nin kanayan yarası olan kadına şiddet konusu Buca Belediyesi meclisinde ...
Bornova'da STK'lara destek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Pınarbaşı, Işıkkent, Yeşilçam ...
Güzelbahçe Meclisi'nden anlamlı bağış kampanyası
Güzelbahçe Belediyesi 18 Ağustos tarihinde Karabağlar-Menderes-Seferihisar ...
 
Selçuk’ta flaş gelişme: Gazi Kafe’nin yanına Gezi Parkı kararı!
CHP’li Ülgür’ün başkanlığında Gezi Kafe olarak tasarlanan, AK Partili ...
Başkan Batur Toros’taki o proje için tarih verdi: Ekim sonunda tamam!
Toros’ta yapımı devam eden pazar yerinin tamamlanmaması için AK Parti’den ...
Karşıyaka Meclisi'nde kadına şiddet protestosu!
Karşıyaka Belediye Meclisi Eylül ayı ilk oturumunda kadına yönelik şiddete ...
 
Bayraklı Meclisi toplandı: Hangi kararlar alındı?
Bayraklı Belediye Meclisi'nin Eylül ayı birinci oturumu Başkan Serdar ...
İmzalar atıldı: Menemen'de pazar yeri krizi son erdi!
Menemen ilçesinde, kapalı pazar yerinin henüz tamamlanmaması ve belediyenin tezgah ...
Menemen’de 'Srebrenitsa Katliamı' için anıt açıldı
Menemen Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva