HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2017 Çarşamba - 14:14

İzmir'e bir şok daha: Yarın otobüsler de duracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan işten çıkarmalara tepki gösteren DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, 'uyarı' eylemine çıkacak. Otobüsler yarım gün çalışmayacak.

İzmir e bir şok daha: Yarın otobüsler de duracak!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz ay yaşanan işten çıkarmalara tepki gösteren DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası'nın 1, 2, 3 nolu şubelerine üye 10 bin işçi, yarın sabah yarım gün iş bırakacak. Otobüslerin 06.00-08.00 arasında çalışmayacağı bildirildi.

- İZMİR'DE O İŞ KOLLARI DURDU: DİSK'TE BÜYÜK ÇATLAK!

- İZMİR'DE MUTLU SABAH: OTOBÜSLER ÇALIŞTI! İŞÇİLER KARAR VERDİ, İZDENİZ'DE GREV BİTTİ!

İş bırakan Genel İş ve Sosyal İş üyeleri saat 10.00'da Konak Pier önünde toplanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyecek ve burada yapacakları açıklama ile işten çıkarılan işçilerin işe geri alınması istenecek. Büyükşehir önündeki açıklamaya Genel İş'in diğer şubeleri de katılarak destek verecek. 

Eylemin uyarı amaçlı olduğu, işten çıkarmalarla ilgili yaşanan sorunlar çözülmediği taktirde, otobüslerin  tam gün kontak kapatacağı açıklandı. 

Genel İş Sendikası'ndan yapılan basın açıklaması ise şöyle: 

"Son 1 yıldır ülkemizde yaşanan haksız ve hukuksuzluklar insanları adalet, hak, hukuk arayışına yönlendirmektedir. Başta Hükümet KHK’ larla Fetö’ yu bahane ederek, bilim adamlarını, eğitimcileri, işçileri, memurları ihraç ederek, işinden ekmeğinden etmiştir. Üreten insanları açlıkla terbiye etmeye çalışmaktadır.

Adalet arayışını en yüksek perdeden ana muhalefet partisi genel başkanı uzun bir yürüyüşten sonra İstanbul Maltepe de hak hukuk adalet herkese lazım diyerek sonlandırmış ve tüm adaletsizliklere kendisiyle birlikte milyonlar ses vermiştir.

Tam da bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı 13 şirkette daha iyi yaşam koşullarını sağlamak ve geleceğine güvenli bakmak adına ucuz emek gücünü yükseltilmesini isteyen işçiler çeşitli davalar açmış, hak arayışına girmiştir. İşçilerin en demokratik hakkı olan bu davalara karşı, listeler tespit edilip, toplu işten çıkarmalar yapılmaktadır.

İBB’ nin işten çıkarmalar ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar performans düşüklüğü, verimsizlik ve çok rapor almaları açıklanmıştır.

DİSK Genel-İş Sendikası olarak yapılan açıklamaya karşı cevabımız;

İNSANİ VE AHLAKİ DEĞİL

Sağlık insanların en temel hakkıdır. İşe girerken heyet raporu ile sağlıklı olduğumuz tescillenip, işbaşı yaptırılmaktadır. Uzun yıllar çalışmanın sonucunda ve ağır iş koşullarında çalışmanın getirmiş olduğu sebeplerden dolayı, yaşanan rahatsızlıklarımız heyet raporlarıyla belgelenmiş, ameliyat olmuş, tedavi görmüş ve işine devam etmekte olan işçileri heyet raporu aldın, işime yaramıyorsun diye işten çıkarmak insani ve ahlaki değildir.

Özellikle zehirli guatr (kanser) hastası olan bir üyemizin ameliyatından dolayı, almış olduğu raporu bahane göstererek, işten çıkarılacak listeye konulmasının hiçbir izahı, hiçbir insanı yani olmamakla birlikte, başta Eshot Genel Müdürü ve Genel müdür yardımcıları senin kaşın kara, gözün ela anlayışı içerisinde bilinçli olarak beğenmedikleri, hoşuna gitmeyen işçileri de işsizlikle, açlıkla terbiye etme yoluna gitmiştir. Buradan soruyoruz. Yıllardır İzmir halkının en zor koşullarda ulaşımını sağlayan, hizmet eden  işçilerin mi emeği daha çoktur, Yoksa Eshot bürokratlarının mı?. Takdiri İzmir halkına bırakıyoruz.

Uzun yıllar 10-15 yıldır hizmet veren işçilerimiz ve üyelerimiz şimdiye kadar verimliydi de, son 2 ay da mı verimsiz hale dönüştü. Tüm bu yaşananların arkasında büyük bir aldatmaca, belediye bürokratlarının kendi iç çatışması yatmaktadır.

Raporu bahane gösterenler, çalıştıkları süre içerisinde hiç rapor almayan üyelerimiz hakkında hangi bahaneleri öne süreceklerini merakla beklemekteyiz.

Tüm dünyada olduğu gibi bilim adamlarının kabul ettiği ve ülkemizde de gerçekliği olan meslek hastalıları söz konusudur. Her ne kadar ülkemizde meslek hastalıkları ile ilgili sağlık kuruluşu olmasa da bu bir gerçekliktir. Çalışanlar bir meta gibi, yedek parça gibi arıza yaptı kullanmayalım, iade edelim mantığıyla eşleştirilemez. İnsanlar işe girerken sağlam bir şekilde işbaşı yapmakta, yapmış oldukları işten dolayı da çeşitli meslek hastalıklarına yakalanmaktadır. Bunun sorumlusu sağlıklı çalışma koşulları oluşturmayan işveren vekilleridir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm bu sebeplerden dolayı, DİSK’ e bağlı Genel-İş Sendikası 1 Nolu, 2 Nolu, 3 Nolu şubeler olarak bu haksızlığa, bu adaletsizliğe karşı Perşembe günü sabah yarım gün iş bırakıyoruz.

Yaşanan bu olumsuzluklar dan  Hak, Hukuk, Adalet arayan üyelerimiz ve  sendikamız sorumlu değildir. 

Yaşanan bu sorunu çözmek için İzmir Büyükşehir Belediyesinin yetkili ve etkili tüm bürokratlarıyla 2 gündür sorunun çözümü  için görüşmelerde bulunulmuş, olumlu bir sonuç alınamamıştır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’ na sesleniyoruz.  Yanlış yönlendiren, kendi içindeki çatışmalardan dolayı tüm suçu emekçilere atan bürokratların hiç mi suçu yok.

Amacımız burada İzmir Halkını alınacak hizmetlerden mahrum bırakmak değil, hak, hukuk, adalet anlayışının bir parçası olan ve taleplerimizin yerine getirilmesi için uyarı niteliğinde bir eylem olup, haksız bir şekilde işten atılan üyelerimiz tekrar işe başlatılmalı, yoksa adalet yerine gelene kadar bu tür eylemlerin süreceğini belirtir, kamuoyuna paylaşırız.

Adalet halkın ekmeği, İşçinin Alınteridir."

 
Göztepe'de kombine kart fiyatları belli oldu
 
İzmirli başkanlardan Saka’ya destek
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aytek kosar 3 Ağustos 2017 Perşembe 13:46

Akp Belediyesi olsa hükümet el atar yapardı sanırım disk akp için çalışıyor

Yorumu oyla      11      5  
Cumhur Kapkın 3 Ağustos 2017 Perşembe 13:05

Bir yetkili çıkıp, İzmir belediyesinde neler oluyor anlatamazmı. İktidarım baskı yapıyor, neler oluyor, Belediye başkanı neden bilgi vermiyor.

Yorumu oyla      11      5  
Yusuf 3 Ağustos 2017 Perşembe 00:07

Her iş kolunda grev olmaz. Bir fabrikada üretim yapan işçi ile, otobüs, tran, vapur, gibi ulaşım araçlarında, hastanede, vb yerlerde verilen hizmet bir değildir. O araçlar halkın malı ise, onlar üzerinden kimse halkı mağdur edemez. Edersede karşılığını görmeli.

Yorumu oyla      11      5  
Mert 2 Ağustos 2017 Çarşamba 21:21

Haberi okumadan yorum olsun yazayım benimde ağzım var diyen arkadaşlar bu eylem maaş para için yapılmıyor iş güvencesi için yapılıyor gelecek korkusunun bitmesi için yapılıyor 2 ay sonra yapılacak ihale sonucunda işsiz kalmamak için yapılıyor eşit işe eşit ücret için yapılıyor insanca bir yaşam için yapılıyor iş kazası sonucu yüzde elli ve üzeri engelli kalmış kişilere bile yetersiz denilerek işten atılmasını engellenmesi için yapılıyor anlamak istemeyebilirsiniz saygı da duymayabilirsiniz bari insan olmaya çalışında okuyun belki dertten sıkıntıdan anlarsınız iki ayda yaklaşık 200 kişi işinden oldu ve sayı binleri bulacak ekmek giderse herşey gider

Yorumu oyla      14      12  
Serdar 2 Ağustos 2017 Çarşamba 20:53

Grev anayadal haktır ama sen 2 saat kontak kapatıyorsun izmir halkını mağdur ediyorsun sen yasal hakını araken halkı neden mağdur ediyorsun işinize gelmiyorsa hiç çalışmayın siz izmir halkını cezalandırıyorsunuz

Yorumu oyla      15      5  
2 Ağustos 2017 Çarşamba 20:37

Ulen yumruğunu kaldırmasını bile bilmiyorsun, bırak fırsatçılığı işini yap. İşini yapan hakkını rıskını bulur.

Yorumu oyla      13      5  
Yusuf 2 Ağustos 2017 Çarşamba 19:45

Bilerek, isteyerek, hizmeti aksatıp vatandaşı mağdur etmek suçtur. Vatandaş mağdur edilirse Belediye gerekeni yapmalı. En basit ceza, ücret kesintisidir. Ayrıca, haftalık yasal çalışma süresini tamamlamayanlar ücretli hafta tatilinide hak edemezler. Yani böyle bir eylem en az 3 yevmiye kesintisini gerektirir. Gereken yapılmazsa belediye'yi ilgili yerlere şikayet edeceğim.

Yorumu oyla      14      5  
Alsancak'a 2 Ağustos 2017 Çarşamba 19:45

Biz Simite Gevrek demeyiz GEVREĞE GEVREK DERİZ Bir de CAN BABANIN DEDİĞİ VAR!

Yorumu oyla      13      7  
ARDA'ya 2 Ağustos 2017 Çarşamba 19:42

Grev Haktır! FIRSATÇILIK DEĞİLDİR

Yorumu oyla      14      9  
Orhan 2 Ağustos 2017 Çarşamba 19:05

Açıklamaya bak nerdeyse hükümet işten çıkardı diyecek yuh

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul servislerinde yeni tarife: İzmir'de ne kadar zam var?
2017-2018 eğitim öğretim yılında okul servis ücretleri, İzmir'de zamlandı.
İzmir'de korkutan yangın: Gökyüzü dumanla kaplandı!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de orman yangınları ile ...
Polis polisi böyle gözaltına aldı!
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde ele geçirilen kaçak sigaraları yeniden ...
 
Müşterilerinin kalbinden bıçakladığı köfteci öldü
Mersin’in Erdemli İlçesi’nde sahilde köfte satan 29 yaşındaki Hanifi Ural, ...
Parkta dehşete müebbet istemi
Bursa’da bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 19 yaşındaki Mehmet ...
Marmaris'te tekne battı: 1 ölü!
Muğla'nın Marmaris İlçesi, Bozburun Mahallesi açıklarında motoryat battı, ...
 
YAŞ toplantısı üçüncü kez Çankaya Köşkü'nde
Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfi ve atama dosyalarının karara bağlanacağı ...
Akıncı Üssü davasında ikinci celse
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan ...
İzmir'deki kadın cinayeti davası: Bakanlık müdahil olacak!
İzmir'in Menemen İlçesi'nde, eski eşi 25 yaşındaki Filiz Aktaş'ı tabancayla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva