HABERLER>SPOR
27 Kasım 2022 Pazar - 19:34

Derbi tatil edildi, yaralılar var... Kara gece!

Göztepe - Altay maçı saha olayları sebebiyle tatil edildi. İşaret fişeği atılması sebebiyle bir Göztepe taraftarı ağır yaralanırken başına bayrak sopası vurulan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç hastanelik oldu. Ağır yaralanan Göztepe taraftarının ameliyata alındığı bildirildi. Olayda ayrıca 2 çocuğun da işaret fişeği atılması sebebiyle yaralandığı öğrenildi.

Derbi tatil edildi, yaralılar var... Kara gece!

Spor Toto 1'inci Lig'de mücadele eden Göztepe ile Altay arasında oynanan derbi maçında sahaya giren Göztepespor taraftarı korner direği ile Altay kalecisi Ozan'ı darbetti. Hakem maçı tatil ederken, iki takım futbolcuları ve yöneticileri arasında koridorda da arbede yaşandı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olaylar sonlandırılırken, bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Karşılaşmanın 22'nci dakikasında olaylar çıktı. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı. Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girdi.

KORNER DİREĞİ İLE KALECİYİ DARBETTİ
Bu sırada sahaya inen bir Göztepe taraftarı korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Ozan'a darbeler indiren taraftar, polisin müdahalesiyle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Aldığı darbeler sonrasında Ozan baygınlık geçirdi. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti.

STAT TAHLİYE EDİLDİ
Statta yapılan anonsa göre, karşılaşmanın 22'nci dakikasından itibaren yaşanan olaylar nedeniyle maçın tatil edildiği, karşılaşmanın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenecek ileri bir tarihte 20'nci dakikadan itibaren oynanacağı belirtildi. Tatil edilme kararının çıkmasının ardından stadyum tatil edildi.

KORİDORDA GERGİNLİK
Öte yandan hakemin kararının beklendiği sırada soyunma odası koridorlarında da gerginlik devam etti. İki takım futbolcuları ve yöneticileri arasında arbede yaşandığı öğrenilirken, polis ekipleri koridorda yaşanan gerginliğe müdahale etti.

YARALANAN TARAFTAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Atılan fişekler sonucunda yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ın bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Çenesi ile dişlerinde ağır hasar olan ve sol bölgesinde yanıklar olan Çakır, ameliyata alınacak. Diğer yandan işaret fişeği atılması sebebiyle iki çocuğun da yaralandığı bildirildi. 

KALECİ OZAN'IN DURUMU İYİ
Gürsel Aksel Stadı'ndaki karşılaşmada, sahaya giren bir taraftarın köşe gönderiyle vurduğu Ozan Evrim Özenç, ambulansla Medicana International İzmir Hastanesine kaldırıldı.

Özenç'in başında kesik bulunduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

VALİ KÖŞGER FİŞEKLE YARALANAN TARAFTARI ZİYARET ETTİ
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, basın açıklamasının ardından fişeğin ağzına gelmesi sonucu çenesi ile dişlerinden yaralanan ve sol göğüs bölgesinde de yanıklar olan Mehmet Çakır'ı, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil ve Altay Başkanı Ayhan Dündar da Vali Köşger'e ziyarette eşlik etti.

Doktorların müdahale ettiği Çakır ile konuşan Köşger, geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Köşger, ardından 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Caner Çavdar'dan, Mehmet Çakır'ın durumuyla ilgili bilgi aldı. 

ALTAYLI FUTBOLCULAR ÇIKARILDI
Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle hakemin tatil ettiği müsabakanın ardından güvenlik gerekçesiyle statta kalan siyah-beyazlı oyuncular yaklaşık 4,5 saat bekleyişin ardından Emniyet Müdürlüğüne ait minibüslerle stattan çıktı.

ALTAY TARAFTARLARI 7 SAAT SONRA STATTAN AYRILDI
İzmir'de saat 19.00'da başladıktan sonra 19'uncu dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edilen derbi maçını izlemeye gelen konuk Altay taraftarları 7 saat statta tutuldu. Kamera kayıtlarında Göztepe taraftarlarına işaret fişeği atan şüphelinin yanı sıra olayların tarmanmasında müdahil olduğu belirlenen kişilerin yakalanmasının ardından güvenlik gerekçesiyle statta tutulan ve passolig verilerine göre 690 Altay taraftarı için saat 02.00'de tahliye işlemi başlatıldı. Polis ekiplerinin stat çevresi ve güzergah boyunda aldığı önlemlerin ardından Altay taraftarları otobüslere bindirilerek, stattan çıkarıldı. (DHA)

 
İYİ Partili Dervişoğlu, Urla'dan seslendi: Tek başına iktidar olacağız!
 
İYİ Parti İzmir’de 7 ilçe sandık başına gitti… İşte seçim sonuçları!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin Şahin 28 Kasım 2022 Pazartesi 10:38

Zaten ligde durumunuz berbat, oynadığınız oyun tartışmalı, 1. Ligde tutunamıyorsunuz, ama iş kavgaya geldiğinde üstünüze yok. Yazıklar olsun ??

Yorumu oyla      2      3  
Selçuk 28 Kasım 2022 Pazartesi 09:29

Ercan''ım... ne tek taraflı yazmışsın beee... kaleciye vurmak tabii fena, ama fişek atıp adam yakmak normal dimi? Organize suç örgütü Altay. Yuh...!

Yorumu oyla      3      4  
28 Kasım 2022 Pazartesi 08:42

işte izmir futbolu bunlar yüzünden gelişmiyor. Kim bu gerizekalılar?

Yorumu oyla      4      3  
Ercan 28 Kasım 2022 Pazartesi 02:01

Zamaninda o semte stat yapılmaması gerektiğini yazmıştım.Müneccim değilim,Göztepe kulübü taraftarlarının olay yaratmak için bahane yaratmakta ustüne yok zaten.En son burda yapılan Besiktaş maçındaki olaylarında biliyoruz.Ama oyuncu dövmek nedir ya,Hadi bakalım nasil kalkacaksiniz bu durumdan.Yazık oldu göztepe kulübüne , bunun bedelini yillarca çekecektir.Maç izlemeye değil kavga etmeyw gelen insanlari ayırmayı bilmezsseniz bunun icin önlem almazssanız neticesi de bu oluyor.Gerçekten izmir futbolu büyuk yara aldı.Ne söylesek boş.Baş sorumlular yillardir çıkan bu kavgalara kayıtsız kalan yöneticilerdir.Eserinizle gurur duyun.

Yorumu oyla      5      3  
28 Kasım 2022 Pazartesi 00:11

"İzmir'deki derbilerde futboldan daha çok hep olaylar ön plana çıkmıştır. İzmir futbolu bir gram" ilerlemedi.https://www.egedesonsoz.com/haber/izmir-derbisine-taraftar-yasagi/1123847 geçen bu habere bunu yazmıştım ve bugün olanlar.

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 27 Kasım 2022 Pazar 23:27

yedi göbek izmirlide olsam altay göztepe ikisinide tutsam ne farkeder..iki takımada 1 yıl seyircisiz oynama cezası verirdim..

Yorumu oyla      5      3  
Mustafa 27 Kasım 2022 Pazar 21:40

Futbolda fanatik derbi zihniyetiyle yetiştirilmek.yetişmek hep acı olaylara gebedir.

Yorumu oyla      3      3  
Mustafa 27 Kasım 2022 Pazar 21:40

Futbolda fanatik derbi zihniyetiyle yetiştirilmek.yetişmek hep acı olaylara gebedir.

Yorumu oyla      3      3  
Asım ŞAİR 27 Kasım 2022 Pazar 21:31

Bu Holiganlık ne İzmir'e nede fulbola yakışmadı. Yapanları kınıyorum..

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama Belediyespor evinde mağlup!
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta geçen hafta deplasmanda Efeler 09 Spor'a ...
Aydın Büyükşehir Belediyespor: 0 - Eczacıbaşı Dynavit: 3
Misli.com Sultanlar Ligi'nin 8. haftasında Eczacıbaşı Dynavit, deplasmanda ...
Pınar Karşıyaka kendine geldi
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 3 mağlubiyetle Play-Off ...
 
Menemen FK galibiyet peşinde!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Menemen ...
İzmir derbisi kimin olacak?
1. Lig'in iki İzmir temsilcisi Göztepe ile Altay, bugün profesyonel liglerde ...
Ronaldolu Portekiz, Uruguay ile karşılaşacak!
Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın H Grubu ikinci maçında Portekiz ...
 
Altınordu'nun konuğu Manisa FK
Spor Toto 1. Lig 15. hafta kapanış maçında Altınordu ile Manisa FK yarın İzmir'de karşılaşacak.
Lionel Messi, iki yeni rekora daha imza attı
Arjantin'in süper yıldızı Lionel Messi, takımının Meksika karşısında çıktığı ...
Pınar Karşıyaka'dan 3 maç sonra galibiyet!
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 8. haftasında Pınar Karşıyaka, Yukatel ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva