HABERLER>GÜNCEL
4 Kasım 2022 Cuma - 08:20

İzmir depreminde bilanço... Artçı sarsıntılar, hasarlı binalar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 03.20'de meydana gelen merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki depremde panik nedeniyle 31 kişinin hastanelere başvurduğunu, yaralananlardan 3'ünün halen tedavi gördüğünü, 1'inin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Depremin ardından 62 artçı sarsıntının yaşandığı kaydedildi. Depremde iki kişi can verdi.

İzmir depreminde bilanço... Artçı sarsıntılar, hasarlı binalar!

Bakan Soylu, depremde minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Camisi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmir İktisat Kongresi'ne ilişkin görüşmeleri dolayısıyla Ankara'da bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'ın da bulunduğu heyetle, depremin hemen ardından Ankara'dan uçakla İzmir'e geldiklerini söyledi.

DEPREMDE İKİ CAN KAYBI

İzmir'deki yapı stokuna işaret eden Soylu, "Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Çünkü Allah muhafaza eğer böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. 4,9 deprem hasar ölçüsünü değerlendirdik ama tabii 6'lık, 7'lik, 6,9'luk, 7,9'luk bir depremde bize daha büyük bir içimizi acıtacak ve ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. O açıdan burada yapı stokunu gördükten sonra, bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber bir değerlendirme yapmak gerektiği kanaatindeyiz."

20 BİNADA HASAR VAR
İzmirlilere geçmiş olsun mesajını ileten Soylu, "Yaklaşık 20 kadar binada çatlak var, birtakım hasarlar konulu ihbarlar söz konusu. Çevre ve Şehircilik ekipleri de bu konuda tespite başladılar." diye konuştu.

Hamza Dağ ise depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Yarın değil hemen şimdi demek herhalde en doğru sözlerden birisi. Tekrar tüm İzmir'e geçmiş olsun diyorum." ifadesini kullandı.

Soylu ve beraberindekiler, burada kıldıkları sabah namazının ardından camiden ayrıldı.

BAKAN SOYLU BUCA'YA GİTTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından Konak ilçesinde zarar gören camiyi inceledi, ardından depremin merkez üssü Buca'ya gitti. Bakan Soylu, Hasanağa Bahçesi'nde geceyi sokakta geçiren vatandaşlarla konuştu. Bir grup öğrenci, Bakan Soylu'ya yurtlarının hasar gördüğünü anlattı.

'62 ARTÇI SARSINTI YAŞANDI'
İzmir'e 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından gelip, merkez üssü Buca ilçesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra İl Afet ve Koordinasyon Merkezi'ne geçti. Burada yapılan toplantıda konuşan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "İzmir sınırları içerisinde 17 tanımlanmış aktif fayımız var. Şu ana kadar toplam 62 artçı sarsıntı yaşandı. Bunların içerisinde en yüksek olan artçı sarsıntının büyüklüğü 2.7" dedi.



'4 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI' UYARISI
4.9 ile 5.0 büyüklüğündeki depremlerin ardından 4.0 büyüklüğünde artçılar olabileceğini belirten Tatar, "Özellikle vatandaşlarımızın bu konuya dikkat ederek hareket etmesinde büyük fayda var. Özellikle depremin artçı sarsıntılarının belli bir noktada yoğunlaştığını, kümelendiğini görüyoruz. Bu da bizim hemen güneyimizde kalan Buca fayının kuzeyinde bir noktaya düşüyor. Depremin aslında bulunduğu yer, bizim 35-40 kilometre uzunluğundaki Tuzla fayının en kuzeydoğu ucuna düşüyor. Türkiye'de 500 civarında diri fay olarak tanımladığımız deprem üretme potansiyeline sahip fay var. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde 4.0- 4.5 büyüklüğünde bir depremin olması, son derece doğal. Bu gerçeği bilmemizde büyük yarar var dolayısıyla bu büyüklükteki bir depremden sonra panik yapmamak gerekiyor" diye konuştu.

İzmir civarında 17 aktif fay olduğunu hatırlatıp, bugünkü depremin son derece olağan karşılanması gerektiğine dikkati çeken Tatar, "Bunun yanı sıra özellikle İzmir'de 6.8- 6.9 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeline sahip faylar var dolayısıyla bizim bir an önce İzmir'de yapı stokuna dikkat ederek, hareket etmemiz önem taşıyor" dedi.

Toplantıya daha sonra basına kapalı olarak devam edildi.

BAKAN KOCA'DA  SAĞLIK DURUMU AÇIKLAMASI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de meydana gelen depremde yaralanan kişilerin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de yaşanan, büyük bir paniğe yol açan 4,9 şiddetindeki depremde, güncel bilgilerimize göre can kaybı olmadı. Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor. Deprem, çevre illerde de hissedildi. Arkadaşlarımız görev başında. Çok geçmiş olsun."(DHA, AA)

 
İzmirliler sokağa fırladı... Kabus gecesi!
 
Deprem uzmanından açıklama: Yeni sarsıntı olacak mı?
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saçmalamak bedava olunca 4 Kasım 2022 Cuma 15:58

Depremde ağır bir bilanço olsa bunlar net sevinir.

Yorumu oyla      2      3  
Yazık! 4 Kasım 2022 Cuma 13:13

Tarkan konserindeki kalabalığın etkisi hâlen daha geçmemiş. Başta Abdül Batur olmak üzere belediye başkanları yıkılan caminin oradaydı. Burada bari siyaset yapmayın.

Yorumu oyla      5      9  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 4 Kasım 2022 Cuma 12:47

Son 3 yılda 2 tane imar affı çıkar sonra kentsel dönüşümden bahset.

Yorumu oyla      12      3  
İZMİR YERLİSİ 4 Kasım 2022 Cuma 12:23

Afadı belediye başkanına bağlayan Altan bayraklı deprem konutlarının bir kısmı birtirilşmemişken sen yorum yapma

Yorumu oyla      10      3  
Alen doğu gencer 4 Kasım 2022 Cuma 12:21

ne tarkan konseriymiş be kardeşim ! bazıları acısını hala çıkaramamış. depremde bile siyaset peşinde koşmak kadar aşağılık bir şey anca bizim milletimizde olur.

Yorumu oyla      9      3  
altan koralttan 4 Kasım 2022 Cuma 11:00

belediye başkanları nerede...tarkan konserine mi gittiler...

Yorumu oyla      4      23  
Asil 4 Kasım 2022 Cuma 10:33

yapın ozaman birşeyler herşeyi büyükşehire devretmekle olmuyor.Artırın emsal oranlarını yapı stokları yenilensin.60 yıllık -70 yıllık evlerde yaşıyor insanlar ama iş çözüme gelince yok efendim Büyükşehir artıracak emsali diyorsunuz.ada bazında 2,5 emsal veriyorsunuz vatandaş mağdur .Evini vermez bu orana .emsalleri yükseltin meclisteki arkadaşlarınız 4-5 emsal istiyor .Bakanlık bütüncül plan yapsın göndersin uygulasın madem.Lafla olmuyor bu işler icraat lazım icraat.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler sokağa fırladı... Kabus gecesi!
İzmirliler sokağa fırladı... Kabus gecesi!
İzmir'de korkutan deprem!
Kandilli Rasathanesi, merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde ...
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu
MSB, Ankara Gölbaşı ilçesinde icra edilen serbest paraşüt atlayışı esnasında ...
 
THY, Kerkük'e haftalık seferlerini başlattı
Türk Hava Yolları (THY) Bağdat Müdürü Hayrettin Gargı, 3 Aralık'tan itibaren ...
Yunanistan'a kaçmaya çalışan 11 kişi yakalandı
Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 10'u FETÖ mensubu 11 kişi yakalandı.
TIR ile minibüs çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
Çankırı'da minibüsle çarpışıp çaya devrilen TIR'ın sürücüsü yaşamını yitirdi, ...
 
Bakan Çavuşoğlu, BAE’yi ziyaret edecek
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri ...
Hastaya eziyet etmişlerdi: Meslekten men edildiler
İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakımında yaşlı hastaya kötü muamelede ...
8 okuldaki 118 öğrenci zehirlendi: Tedavi altına alındılar
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 118 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva