HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2021 Çarşamba - 08:48

İzmir depremi Bornova’da anıldı

Bornova Belediyesi, 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki İzmir depremin yıldönümünde düzenlediği etkinliklerle deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı.

İzmir depremi Bornova’da anıldı

Depremde Rıza Bey Apartmanı’nda hayatını kaybeden ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün adı Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı içinde yapılan  Çocuk Odası’na verildi.  Vatandaşlara da deprem bilincinin oluşturma amacıyla “İzmir ve Deprem Gerçeği” konulu panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Sayra ve Çınar Alpgündüz Çocuk Odası
Sayra ve Çınar Alpgündüz Çocuk Odası’nın açılışını ikizlerin annesi Tülin Batmaz ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile birlikte yaptı. Duygusal anların yaşandığı törende, çocuklarının adını ölümsüzleştiren Bornova Belediyesi’ne teşekkür eden Batmaz, çocukları adına üzerlerinde Çınar ve Sayra’nın fotoğraflarının bulunduğu kitap ayraçlarını çocuk kitaplığına hediye etti. Batmaz, “Sayra ve Çınar Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı’nın üyesiydi. Burayı çok sık ziyaret eder, burada vakit geçirmekten zevk alırlardı. Bugün anların dolaştığı kitaplar arasında isimlerinin yer alması tarifi imkansız bir duygu” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

İzmir ve Deprem Gerçeği Panel ve Sergisi
Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’n gerçekleşen “İzmir ve Deprem Gerçeği” konulu panel ve sergide ise İzmir'de deprem gerçeği masaya yatırıldı. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bora Sonuvar, DEÜ Jeofizik Sismoloji Bölümünden Prof. Dr. Orhan Polat, İnşaat Mühendisi Selma Nalbantoğlu ve  İzmir Afet Bilinci ve Risk Farkındalığı Derneği Başkanı Servet Ertaş’ın konuşmacı olduğu etkinliğin Moderatörlüğünü ise  Bornova Belediyesi personelli ve Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Sinancan Öziçer yaptı.

Deprem gerçeğinin anlatıldığı panelde İzmir‘de bulunan fay hatları, İzmir‘in zemin durumu, meydana gelen depremlerin analizi, olası afet durumunda toplanma yerlerinin önemi ve yapılaşmalarla ilgili bilgiler aktarıldı. Ayrıca etkinlikte katılımcılara deprem öncesi, deprem esnasında ve sonrasında nelerin yapılması gerektiği ve olası risklerin azaltılması için alınacak tedbirlerin neler olduğu konusunda temel bilgiler verildi.

Adlarını yaşatmak istiyoruz
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 30 Ekim 2020’de yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşları yad ederek, “ O depremde 117 can kaybı yaşadık. 1279 bina hasar aldı. 8 bina da yıkıldı. Binalar yerine gelir, ama yitirilen canlar yerine koyulamaz. Bizde Bornova Belediyesi olarak, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın anısını parklarda, kitaplıklarımızda yaşatmak istiyoruz” dedi.

Kentsel yenileme ve genişleme
Başkan İduğ, panelde yaptığı konuşmada da Bornova’nın envanterini çıkardıklarını belirterek, “2000 öncesi yapılan binaların yüzde 15’i sağlam. Yüzde 85’i ise iyi, orta ve kötü olarak nitelendiriliyor. Biz Kentsel yenileme ve genişlemeye önem veren bir yapıya sahibiz. Bunun için de çalışmalara başladık. Odalarla, kurumlarla işbirliği içindeyiz” diye konuştu.

Kızılay Mahallesi için Bornova Belediye Meclisi'nden oy birliği ile karar aldıklarını ifade eden Başkan İduğ, “Kızılay Mahallesinde 1200 binanın değişimine imza atacağız” dedi.

Ortak Akıl Çalışması
Panele katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan’ın da İBB olarak deprem sonrası yaptıkları çalışmaları anlattı. Murathan, “30 Ekim depreminden 10 gün sonra İzmir Depremi Ortak Akıl çalışması yaptık. Çok sayıda bilim insaının katıldığı ve 2 gün süren bu çalışmada bir yol haritası çizdik. Ve çalışmalara başladık” diyerek konu ile ilgili bilgiler paylaştı.

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 30 Ekim 2020’de yaşanan depremde çekilen fotoğrafların yer aldığı bir sergide açıldı.

 
Bilim Kurulu bugün toplanıyor!
 
Kemal ANADOL yazdı... Cumhuriyetin serencamı (1923-1950)
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bıyıksız mehteran 8 yaşında!
Mehmet KARABEL yazdı... Bıyıksız mehteran 8 yaşında!
Aydın'da CHP Meclis Üyeleri mahalleleri ziyaret etti
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri ...
Başkan Çerçioğlu'ndan Germencik Belediyesi'ne ziyaret
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik Belediye ...
 
Başkan Soyer: Sosyal demokrasinin tanımını güncellemeliyiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve ...
Başkan Çerçioğlu'ndan sanayi çıkarması
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Tamirciler Esnaf ...
Başkan Çerçioğlu'ndan şoförlere ziyaret
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın 133 No’lu Şehiriçi ...
 
Narlıdere’de dönüşümün parolası ‘ortak akıl’
Narlıdere Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak ...
Çeşme’de kum zambakları koruma altında
Çeşme’de sahili süsleyen ve endemik bir bitki türü olan kum zambakları, ...
Başkan Soyer’den deprem raporu: 1 yılda neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim depreminin ardından kenti afetlere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva