HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2019 Cuma - 18:48

İzmir’deki zirve sona erdi: Soyer alınan 3 kararı açıkladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı ve gün boyu süren toplantı sonrasında açıklamalar yaptı. Ev sahipliği yaptığı zirvede alınan 3 önemli kararı paylaşan Soyer, “Bir tanesi sosyal medya üzerinde olacak. İkincisi bilişim teknolojileri ve akıllı kent uygulamaları üzerinde olacak. Tarım konusunda yapılacak çalışmalarda İzmir ev sahipliği yapacak” dedi.

İzmir’deki zirve sona erdi: Soyer alınan 3 kararı açıkladı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de gerçekleşen çalıştay sonrasında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) büyükşehir belediye başkanları basın toplantısı düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK
İlk olarak gün boyunca devam eden toplantıda alınan kararlar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bugün rutin toplantıların yenisini İzmir’de gerçekleştirdik. İzmir’de ev sahipliği yapmanın onurunu taşıyoruz. İlk defa genel sekreterlerimiz de bir araya geldiler. O da verimli bir çalışma oldu. Birlikte çalışmak çok ilham verici ve yararlı oluyor. Bilgilenmiş ve donanmış olarak toplantılar geçiyor. Bugün önce sunumlar dinledik. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Altın Portakal Ödül Töreni nedeniyle katılamadı. Yılmaz başkanımız, Mansur başkanımız erken ayrıldılar. O nedenle burada eksiğiz. Toplantıda sadece Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı yer almamıştı. Birçok konuda kendi aramızda atölye çalışması yaptık. Biz de önemli konularda kararlar aldık, genel sekreterlerimiz de enerji, enerji tasarrufu, belediyelerin finans kaynakları, su kanal idareleri, yenilenebilir enerji kaynakları gibi konularda çalışmalarda bulundular” dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY’A ÇAĞRI: ORTAK ZEMİN OLUŞMASINI DİLİYORUZ
Başkan Soyer, “Bu toplantıların sonunda 3 önemli kararımız var. Bir tanesi sosyal medya üzerinde olacak. İkincisi bilişim teknolojileri ve akıllı kent uygulamaları üzerinde olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yürüyecek. Tarım konusunda yapılacak çalışmalarda İzmir ev sahipliği yapacak. 3 başlıktan görüldüğü gibi birlikte büyükşehir belediyeleri olarak ortak bir takım çalışmaları yürütmeyi amaçlıyoruz. Ortaya farklı bir sinerji çıkarmak istiyoruz. Bu 11 şehir Türkiye nüfusunun yarısını oluşturuyor ve ülke ekonomisinin yüzde 60’lık kısmına ev sahipliği yapıyor.  Bundan 2 ay önce Cumhurbaşkanımız 30 büyükşehir belediyesine davet çıkarmıştı, bir araya gelmiştik. Orada Türkiye’de yapılacak yerel yönetim reform paketiyle ilgili bir komisyon kurulması kararı alınmıştı. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri yerel yönetim mevzuatının iyileştirilmesi... Mevcut mevzuat hizmet üretmek ve çözüm üretmekten oldukça uzak. Bu nedenle bir komisyon kurulması kararı alınmıştı. Ortak çalışma kararı alınmıştı. 2 ay geçti, ne yazık ki bu komisyon toplanmadı. Bir çalışma yürütüldüğünü duyuyoruz ama bir çalışma başlamış değil. Bu komisyonun bir an önce toplanmaya çağırılması lazım. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bu konuda görevliydi, buradan ona çağrıda bulunalım. Ortak zeminin oluşmasını diliyoruz” diye konuştu.

BUNDAN SONRAKİ TOPLANTI ADANA’DA!
Soyer, “Bundan sonraki toplantımızı Adana’da yapmaya karar verdik. Aralık ayı sonuna doğru yapacağız muhtemelen. Daha sonra nerede yapacağımıza orada karar vereceğiz ama Türkiye’nin farklı illerinde yapma kararı aldık. Muhtemelen bundan sonraki toplantılarımızdan bir tanesini Erzurum’da yapacağız. Bizim toplantımızın özeti budur” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN EMİNÖNÜ BALIKÇILARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Toplantının soru cevap bölümünde Eminönü’nde kaldırılacak olan balıkçı teknelerinin süreciyle ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı kapsamında, “Bu tür çalışmalarda idare mahkeme başvurularında bunlar olur. Yürütmeyi durdurma kararı verilir. Tam detayına hakim değilim. Orada süreci bitmiş, 2 yıl fazladan uzatılmış, işgaliye bedeli ödeyerek uzatılmış… Arkadaşlarımızın daha düzeyli düzenli hizmet eden süreci tamamlama çabası var. O konu kararlı bir şekilde ilerliyor” dedi.  

BOĞAZİÇİ İMARIYLA İLGİLİ: DAVET EDİLECEK, BUNLARI KONUŞACAKTIK!
Boğaziçi imarıyla ilgili gelen soruyu cevaplayan İmamoğlu, “Az önce Tunç Başkanımın ifade ettiği gibi, biz 2 ay önce bir masa toplantısı yaptık. 30 belediye bakanı, bakanlar kurulu, yerel yönetimler danışma heyeti oradaydı. Sayın cumhurbaşkanı CHP’li belediyelerin yaptığı öneriyle yeni kanunun, düzenlemelerin bir komisyon marifetiyle yürütülmesi konusunda bize taahhütname verdi. Biz onun gereğini bekliyoruz. Fuat Oktay bizi davet edecekti, bu tasarıları orada konuşacaktık. Biz konuşacaktık, bakanlar konuşacaktı. Ortak akılla belediyelerin yaşadığı sorunlar için çözüm mekanizması çalışacaktı.  2 aydır hiçbir davet yok. Ortada bir tasarı sızdırılıp geri dönüşleri kamuoyundan toplama üslubu var. Bu çok yanlış... Sayın bakan bunların doğal olduğunu, zaten olmayan yetkiyi niçin alalım demiş. İstanbul’da yıllardır boğaz imar müdürlüğü var. Burada yapı aykırılıklarını tespit eden, takip eden bir birimdir. Buraya gelen başvurular anıtlar kurulundan onaylar alırlar. Sayın bakanın bu açıklamasını talihsiz buluyorum. Biz İstanbul’da süreci en ahlaklı şekilde yürüten, boğazdaki yapıların bile 2 ayda takibini yaptıran, güzel doğayı koruyan 16 milyona verdiği sözü tutan bir anlayışız. Tümüyle anayasaya aykırıdır. Bu yereldeki yetkileri merkeze taşıma çabasıdır. Sarayburnu’ndan Haliç kıyılarına kadar taşınması konusunda bir taslak hazırlandığı konusunda da duyumlarımız var. Gölge belediye çalışması var. Bu 16 milyon insanın huzurunda hazırlanan kanun tasarısını tümüyle itibarsız kılar. Tümüyle mesnetsiz kılar. Toplumun maneviyatında, vicdanında tümüyle geçersiz kılar. Böyle bir üsluptan ve süreçten sayın bakan ya da çalışma yapan insanların bir an önce vazgeçmelerini, bizleri o masaya davet etmelerini bekliyoruz. Toplumun seçmiş olduğu hükümetten, sayın cumhurbaşkanından da beklentisi budur. Bu tasarıyı hazırlayan hangi akılsa 31 Mart’ta seçimi iptal eden akılla aynıdır. Bundan vazgeçsinler. Bu kendi anlayışlarına, hükümet düzenlerine, İstanbul’a zarar verir. Bu konudaki vicdani, hukuki hakkımızı sonuna kadar arayacağımızdan kimse şüphe duymasın” diye konuştu.

SOYER: BAŞTAN SAKAT OLUR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de aynı konuyla ilgili, “40 milyonun temsilcilerinin yok sayıldığı bir taslak baştan sakat olur. Bu konuda son derece dikkatli olunmalı” dedi.

ALDIĞIMIZ KARARLARIN YÜZDE 98’İ OY BİRLİĞİYLE!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AK Parti Grup Başkan Vekili olan Özgür Hızal’ın Soyer’i kentteki Cumhur İttifakı temsilcileriyle bir araya gelmemesi üzerinden eleştirmesi soruldu. Soyer bu konuyla ilgili, “İkinci, üçüncü, dördüncü kez bir araya geleceğiz. Her ay meclisteyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 aydır aldığı meclis kararlarının yüzde 98’e yakını oy birliğiyle geçmiştir. Birlikte çalışma irademizde bir sıkıntı yok. Beraber çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.  

EŞLER DE KATILDI
Ayrıca İzmir’de olan başkan eşleri de toplantıda yer aldı. Ayrıca eşler gün içinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer tarafından kent turu gerçekleştirdi. 

 
Selçuk'ta zeytin hasadı
 
Interpol arıyordu! Türkiye’de yakalandılar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mukadder koçak 2 Kasım 2019 Cumartesi 10:24

Tire, de bulunan toki in bulunduğu yerleşim alanının ltf farkına varın her türlü hizmetten mahrum. Bir önceki belediye başkanı burayı tire merkezinde oturanlara burada oturanları birbirinden resmen ayrı tutmuş.. Toki de oturuyorum denince yüz ifadeleri değişiyor. Şimdiki belediye başkanına da buraya gelip ilgilenin dedik işimiz çok dendi. Büyük Şehir Belediye başkanına sesleniyorum Burası nezaman tanınacak. Sadece dolmuş uğruyor birde çöp kamyonu. Önüne gelen köpeklerini buraya atıf gidiyor. Burası gözden çıkarılmış galiba. Oy zamanı burada verilen vaatlerin hiçbiri yok. Ltf. Buraya sosyal alan park alanları olsun. Çevre temiz olsun. Sağlık ocağı olacaktı yok. Niye terk edildi burası. Burası İzmire bağlı Tire değilmi. Yoksa başka yerde i oturuyoruz da haberimiz yok. Bukadar da terk etmeyin lütfe.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da Torbalı zirvesi
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
16 ülke,1300 bisikletçi... Çeşme'de pedal bayramı
16 ülkeden 1.300 amatör ve bisikletçinin pedal çevireceği Çeşme Velotürk ...
Beydağ Kalesi uyanıyor!
Beydağ Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.
 
Başkanlar zirvesinde genel sekreterler masası: Neler konuşuldu?
CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının toplantısı sürerken genel sekreterler ...
Narlıdere'de gündem 'meme kanseri'
Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Narlıdere'de de seminer ...
Urla’da 'Tarım ve Kalkınma' Zirvesi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi öncülüğünde, Urla Belediyesi, İzmir ...
 
CHP'li Bayır kitabını Bornova'da imzaladı
Bornova'da düzenlenen söyleşiye katılan CHP İzmir Milletvekili Tacettin ...
Soyer'den mesaj seli: Aleviler, Kürtler, Romanlar ve mülteciler için flaş açıklama!
Yerel yönetimlerin önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ...
Çiğli Belediyespor'dan örnek farkındalık
Çiğli Belediyespor yöneticileri meme kanserinde erken tanı farkındalığının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva