HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2015 Pazartesi - 17:02

İzmir'deki yasadışı dinleme davasında 'Ankara saldırısı' vurgusu

İzmir'de, yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla, aralarında birinci sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 26 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Sanık avukatlarından Ali Aksoy, haklarında dava açılan sanık polislerin birçok suç örgütüyle mücadele ettiğini belirterek, "Bu insanlar İzmir'i tehlikeden korudukları için yargılanıyorlar. Ankara'daki saldırının arkasında IŞİD varsa, sorumlusu bu insanları boş dosyalarla yargılayanlar, görevden alanlardır. IŞİD ve El Kaide uzmanı müvekkilim Ramazan Mert, bu soruşturma nedeniyle bugün Karayolları'nda bekçilik yapıyor" dedi.

İzmir deki yasadışı dinleme davasında  Ankara saldırısı  vurgusu

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tamamı tutuksuz yargılanan 26 emniyet mensubundan 16'sı, mağdurlar ile tarafların avukatları hazır bulundu. Davaya, yargılanan polislerin ifadelerinin alınmasıyla devam edildi. Fotokopi belgelerle yargılandıklarını öne süren eski emniyet amiri Ramazan Mert, mahkemeden, evrakların aslı gelmeden yargılamanın durdurulmasını ve dinlemelerle ilgili yargılanmalarına sebep olan raporları hazırlayan emniyet ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerinin mahkemeye çağırılarak dinlenmesini istedi.
 
Kendilerinden farklı bir büroda çalışan emniyet mensubu E.A.'nın imzası bulunan bir dinlemenin, dinlenen kişinin polis olmasının, "İş yoğunluğu sebebiyle tespit edilememiştir" denilerek davaya konu dahi edilmediğine dikkat çeken Mert, kendileri hakkında aynı suçlamayla dava açıldığını dile getirdi. Mert, "Onların işi yoğunken biz okey mi oynuyorduk?" diye sordu.
 
'IŞİD VE EL KAİDE UZMANI BEKÇİLİK YAPIYOR'
Savcı Okan Bato tarafından örgüt suçlaması yöneltilen emniyet mensuplarının ülkeyi ve İzmir'i her türlü tehlikeden korumak için 70 tane örgütle mücadele ettiğini belirten sanık avukatlarından Ali Aksoy şöyle konuştu: "Bugün mahkeme karşısındaki bu insanlar, İzmir'i sıkıntıya sokmamak için savcının isimlerini bile ağzına alamayacağı 70 tane örgütle her türlü tehlikeyi göze alarak mücadele etmişlerdir. Bu insanlar İzmir'i tehlikeden korudukları için yargılanıyorlar. Ankara'daki saldırının arkasında IŞİD varsa, sorumlusu bu insanları boş dosyalarla yargılayanlar, görevden alanlardır. IŞİD ve El Kaide uzmanı müvekkilim Ramazan Mert, bu soruşturma nedeniyle bugün Karayolları'nda bekçilik yapıyor."

'HAKİM KARARIYLA YAPILAN DİNLEME USULSÜZ DEĞİL'
İfade vermek için görev yaptığı Erzurum'dan İzmir'e gelen polis memuru Seyfullah Özdemir de bilgi notlarında imzası bulunduğu için mahkemenin huzurunda olduğunu söyledi. Dinlenecek numaralarla ilgili karar mercii olmadığını belirten Özdemir, bilgi notlarının istihbari bilgi ve değerlendirmelerden oluştuğunu, istihbari bilgilerin, adından da anlaşılacağı gibi kesin hüküm içermediğini anlattı. Dinleme yapmadığını, kimin dinlendiğini de bilmediğini belirten Özdemir, "Hakim kararıyla yapılan dinlemenin usulsüz olduğunu kimse iddia edemez" dedi.
 
Dinlenen 15 bin hattan sadece seçilen 100'ünün davaya konu edildiğini de kaydeden Özdemir, iddianamede bile halen kim tarafından kullanıldığı belli olmayan numaralar olduğunu söyledi. Özdemir, hakimin gösterdiği fotokopi bilgi notlarındaki bazı imzaların kendisine ait olmadığını belirtti.
 
Duruşma diğer sanıkların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.
 

 
En zor veda: Kızını ve kız kardeşini uğurladı…
 
Baro’nun acı günü: Eski Başkan Dinç yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En zor veda: Kızını ve kız kardeşini uğurladı…
Ankara’daki katliam anında çekilen bir fotoğrafla simge haline gelen öğretmen ...
Gizli belge davasında ifade maratonu
İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 357 tutuksuz sanığın yargılandığı ...
Yol kenarında yürürken canından oldu
İzmir'in Tire İlçesi'nde, yol kenarında yürürken otomobilin çarpmasıyla ...
 
O anları çeken kız konuştu: Halayı çekerken....
Ankara'da Barış Mitingi öncesi, 97 kişinin ölümüne neden olan 2 patlamadan ...
İzmir’de barış yolcularına veda: Yan yana sonsuzluğa...
Ankara’daki katliamda yaşamını yitiren HDP Karşıyaka Yöneticisi Ayşe Deniz ...
İzmir Adliyesi’nde teröre tepki eylemi
İzmir Barosu, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgür Hukukçular Derneği ...
 
Türk jetlerine sınırda 9 saniyelik füze tacizi
Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Türkiye-Suriye hudut hattında devriye uçuşundaki ...
Yürek yakan veda: ‘Baba sesimi duyuyor musun?’
Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana ...
İzmir’deki IŞİD operasyonunda flaş karar!
İzmir’de IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt adına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva