HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2019 Cuma - 16:33

İzmir'deki ulaştırma projeleri gündemde: MHP'den bakana 'öncelik' önerisi!

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçesi görüşmeleri gerçekleştirildi. Komisyon görüşmelerinde konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu konuşmasında İzmir'in yıllardır çözüm bekleyen sorunları da gündeme getirdi. Osmanağaoğlu, "önümüzdeki süreçte en azından bitirilmesi zaruri olan ve şimdiye kadar yapılan yatırımlardan zayi olma ihtimali olan bazı projeleri öncelikler arasına almanızın yerinde olacağını düşünüyorum" dedi.

İzmir deki ulaştırma projeleri gündemde: MHP den bakana  öncelik  önerisi!

MHP’li Osmanağaoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde İzmir’de hükümet tarafından projelendirilen tamamlanmayan ya da ödenek aktarılmayan projeleri gündeme getirdi..

Osmanağaoğlu'nun konuşmasının bazı bölümleri şu şekilde:

"Son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler ülkemizi de etkilemiş ve her ne kadar devletler arası bağımlılık artsa da bu bağımlılık yer yer silah olarak kullanılır bir hâl almıştır. Bu minvalde coğrafyamızda yaşanan askerî, siyasi ve toplumsal gelişmelerin doğrudan muhatabı olan Türkiye'nin bekasını tehdit eden organizasyonlara karşı aldığı tavır ülkemizi karanlık ittifakların hedefi hâline getirmiştir. Ekonomik dalgalanmalar bazı yatırımların aksamasına, gecikmesine sebep olsa da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile diğer bakanlıklarımız zaruri olan ihtiyaçları karşılama gayretini de sergilemiştir."

İzmir-İstanbul duble yolu güzergâhında bulunan Dikili ilçemize bağlı Bahçeli Mahallemizin ihtiyacı olan kavşak ve güzergahta ışıklandırma yapılmasıyla ilgili talepler,

2013 yılında kamu yatırımları programına alınan İzmir Limanı Yaklaşım Kanalının Taranması Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi,

Yine 2013 yılında Kamu Yatırımları Programı’na alınan İzmir Limanı Konteyner Molü İnşaatı Projesi’ne başlanılmamıştır. Söz konusu projeye bir an önce başlanılmalıdır.

2018 yılı kamu yatırımları Ödemiş- Kiraz Hızlı Tren Demiryolu Yapımı Projesi’ndeki son durum da kamuoyunun merak ettiği konular arasındadır.

2014 yılı Kamu Yatırımları Programı’na göre Halkapınar-Otogar Demiryolu Bağlantısı Projesi’nin bedeli 383 milyon 317 bin Türk lirasıdır. Ancak malum sebeplerden dolayı 2017 yılında bu projeye hiç ödenek ayrılmamış, 2018 yılında ise sadece 21 milyon 500 bin TL ödenek ayrılmıştır. Bu projenin Bakanlığınızın öncelikleri arasına alınarak bitirilmesi vatandaşlarımız iç in oldukça faydalı olacaktır.

2018 Yılı Kamu Yatırımları Programı’na göre bedeli 830 milyon 285 bin Türk lirası olarak açıklanan Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni Demiryolu Yapımı Projesi ve Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı Projesi’nin akıbeti ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir açıklamanız da vatandaşlarımızı sevindirecektir.

Aliağa'da liman, liman geri sahaları ve endüstri tesislerinin bulunduğu bölgedeki ulaşım aksında yolların durumu içler acısı durumdadır. Ülkemizin ekonomisine milyarlarca dolar katkı yapan böyle bir alana yakışmayan yolların düzenlenmesi çok yerinde olacaktır. 2013 yılında Kamu Yatırımları Programı’na alınan 10 -19 numaralı rıhtımların bakım ve onarım projesine hâlen başlanılamamıştır. Söz konusu projenin hayata geçirilmesi için gerekli kaynakla ilgili önümüzdeki süreçte alakalarınızı ayrıca beklemektedir.

Torbalı-Ödemiş-Çatal-Tire Demiryolu Projesi’nin bitirilmesi vatandaşlarımızın beklentileri arasındadır.

Bunların yanında Urla-Çeşme Devlet Yolu Projesi, İzmir Turgutlu Ayrımı Kemalpaşa-Torbalı Yolu Projesi, Otoyol Kavşağı, Torbalı-Belevi Devlet Yolu Projesi, 47 kilometrelik bir proje olan Selçuk-Ortaklar-Aydın Karayolu Projesi, 40 kilometrelik Aliağa-İzmir Bölünmüş Yol Projesi de bitirilmeyi bekleyen projeler arasındadır.

Sayın Bakanım, çalışkanlığınızdan ve dürüstlüğünüzden hiç şüphem yoktur. Geçmişten beri sizi tanıyorum. Bütün bu problemlerin altından gönül rahatlığıyla kalkacağınıza da inancım tamdır. Ülkemizin birçok alanda, çok yönlü bir mücadele içinde olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Bakanlığınız bünyesinde gerçekleştirilmesi düşünülen birçok projenin bir an evvel bitirilmesi için çaba sarf ettiğinizi de biliyoruz. Ancak önümüzdeki süreçte en azından bitirilmesi zaruri olan ve şimdiye kadar yapılan yatırımlardan zayi olma ihtimali olan bazı projeleri öncelikler arasına almanızın yerinde olacağını düşünüyorum.

 
Dikili'deki utanç davasında şok: Bir utancın haberi daha!
 
Fırat Çakıroğlu’na Bornova’da vefa: Okula ismi verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Macron'a tepki: Beyin ölümünü kontrol ettir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fransa Cumhurbaşkanı 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir' ...
Akşener'den 'evlerin işaretlenmesi' olayına tepki!
İzmir'de bir Alevi ailenin evine işaret konmasına bir tepki de İYİ Parti ...
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e 'su zammı' ve Gördes Barajı eleştirisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
'Evlere çarpı işareti' için Başkan Arda'da açıklama: Belediyeye mal edilmeye çalışılıyor
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçeye bağlı Yeşil Mahallesi'nde ...
CHP'li Bakan'dan lisedeki etkinlik iptaline tepki!
İzmir’in en köklü okullarından biri olan Atatürk Lisesi’nde düzenlenecek ...
CHP'li Polat'tan Bergama Belediyesi'ne 'dava' tepkisi!
İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki Ovacık bölgesinde, bir altın madeni firmasına ...
 
AK Partili Nasır: İzmir'in önünde aşamayacağı bir engel yok
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) gerçekleştirilen meclis toplantısına konuk ...
CHP’de eski Başkan için ihraç talebi: İfadeye çağrıldı!
Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür’ün, görevde olan mevcut Başkan Sengel’e ...
İki başkandan Lider'e ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva