HABERLER>GÜNCEL
25 Ekim 2022 Salı - 16:10

İzmir’deki kadın cinayeti davasında ‘tanık’ düğümü!

Ceyda Yüksel'in İzmir'de Serkan Dindar'ın evinde ölü bulunmasıyla ilgili açılan davada mahkeme sanığın tutukluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme zorla getirilme kararı bulunan ve mahkemeye gelmeyen tanık S.S.'nin yeniden zorla getirilmesini istedi.

İzmir’deki kadın cinayeti davasında ‘tanık’ düğümü!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir'in Bornova ilçesinde, evinde cam kesikleri içinde cansız bedeni bulunan Ceyda Yüksel'i (28) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Serkan Dindar'ın yargılandığı davanın duruşması İzmir 6’ncı Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya "kasten öldürme" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılanan tutuklu sanık Serkan Dindar, Ceyda Yüksel’in annesi Filiz Demiral, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, İzmir Barosu Kadın Komisyonu avukatları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenmesi için hakkında zorla getirme kararı bulunan S.S.’nin mahkemeye gelmediği görüldü.

“MAKTUL DENGESİNİ KAYBETMİŞ OLABİLİR”
Mahkemede söz alan sanık Serkan Dindar, “Tanık S.S. tanıdığım insandır ancak ondan uyuşturucu almadım. S.S.’yi 15 yıldır tanıyorum. 27 aydır tutukluyum. Suçsuz yere ceza yatıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Sanık avukatları ise Dindar’ın tutuksuz yargılanması konusunda savunma yaptı. Avukatlar savunmalarında sanığın öldürme eylemi ile ilgili bir veri olmadığı, Ceyda Yüksel’e kuvvet uygulandığına dair delilin bulunmadığı, maktul Yüksel’in alkol ve uyuşturucu aldığı ve dengesini kaybetme olasılığı gözetilmesinin gerektiği belirterek Dindar’ın tahliyesini talep etti. Sanık avukatları ayrıca maktulun sol çene altında kesinin olduğu, sağ koltuk altında 15 cm kesinin olduğu, vefatın damar kesilmesine bağlı kan kaybından olduğu belirtilerek dosyadaki hiçbir delilin Ceyda Yüksel’e darp ve cebir uygulandığını göstermediğini mahkeme heyetine iletti.

MAHKEME 20 ARALIK'A ERTELENDİ
Sanık ve sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti Serkan Dindar’ın tutukluluk halinin devamına, Dindar’ın olay günü uyuşturucu sebebiyle tehdit ettiği iddia edilen tanık S.S. hakkında yeniden zorla getirilme kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı 20 Aralık’a erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE KADINLARDAN EYLEM
Mahkeme öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri ve Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri adliye kapısı önünde eylemdeydi. Yapılan açıklamada “Ceyda Yüksel ve öldürülen tüm kadınlar için adalet sağlansın. Kadın katilleri emsal olabilecek şekilde en üst sınırdan cezalandırılsın, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 etkin uygulansın. Ezgi ve Hülya defalarca uzaklaştırma kararı aldırmalarına rağmen öldürüldüler. Yasalar etkin uygulansaydı aramızda olabilirlerdi” denildi.

KIZIMIN MEZARINA GİTTİĞİMDE ONUNLA KONUŞMAYA UTANIYORUM
Anne Filiz Demiral yaptığı açıklamada ise “Kızım hep 21 yaşında kaldı. 2 senedir adalet mücadelesi veriyorum. Ancak eksik dosyalar nedeniyle bir arpa boyu yol alamadık. Adaleti nerede arayacağımı şaşırdım. Kızımın kanı yer kalmasın. Adaletin işlemesini istiyorum. Kızımın mezarına gittiğimde onunla konuşmaya utanıyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?
20 Ağustos 2020 tarihinde saat 01.00 sıralarında Barbaros Mahallesi 5218 Sokak’ta yaşayan kaynak ustası Serkan Dindar’ın zemin kattaki dairesinden tartışma ve cam sesleri geldiği ihbar edildi. Adrese giden polis, daireye girdiğinde Ceyda Yüksel’i ölü buldu.

Yüksel’in sağ kolunun kopma derecesinde kesildiği ve vücudunda cam kesikleri bulunduğu belirlendi. Otopsinin ardından cenaze İstanbul’da toprağa verildi.

Olayın ardından gözaltına alınan ve 4.00 promil alkollü olduğu belirlenen Serkan Dindar, olayı hatırlamadığını söyledi. Sevk edildiği adliyede tutuklanan Serkan Dindar’ın ‘yaralama’ ve ‘trafiği tehlikeye sokma’ suçlarından sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

Ceyda Yüksel’in Dindar ile sosyal medyada, aynı gezi ve kamp sayfalarını takip ettiği, ikilinin böylelikle tanışıp, sık sık çok sevdikleri köpeklerden sohbet ettikleri belirlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonunda Dindar hakkında, ‘kasten öldürme’ suçundan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

 
Bakanlık askıya çıkardı… Menderes Havzası’na biyogaz tesisi!
 
Bakan açıkladı: Çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB duyurdu: O öğrencilerin işlemleri kolaylaşacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) evde eğitim hizmeti alacak öğrenciler için ...
Veteriner Hekimler Odası’ndan o açılışa sert tepki: Biz de ziraat ilacı mı satalım?
Ödemiş Ziraat Odası’nın açtığı Veteriner Ecza Deposu, İzmir Veteriner ...
TÜİK'in İzmir raporu: Her 3 kişiye 1 araç!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2022 Eylül ayı sonu ...
 
Karabağlar TOKİ'de üçüncü raunt... Bakanlığın planları yine iptal!
TOKİ’nin Karabağlar'da inşa etmeye çalıştığı konut ve üniversite projesinin ...
Hemşireye önce çiçek sonra kurşun!
Karaman'da teyzesinin kızı olan hemşire Emine A'yı vuran zanlının öncesinde ...
Ulaştırma Bakanı'ndan scooter için yeni önlem sinyali
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'da iki lise öğrencisinin ...
 
Tam 8 araç... İzmir'e mülteci akını!
İzmir'in Urla ilçesinden yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçme hazırlığındaki ...
Yıldırım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, ...
Paraşütler SMA hastası Yusuf için havalandı
Burdur'da yamaç paraşütü yapan sporcuları, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva