HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2016 Cumartesi - 07:57

İzmir’deki demokrasi nöbetine ünlü desteği!

İzmir’de, 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütünün darbe girişimine tepki göstermek için meydanlara çıkan vatandaşlara sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri de destek verdi.

İzmir’deki demokrasi nöbetine ünlü desteği!

İzmir'de darbe girişimin ardından Konak Meydanı'nda sürdürülen 'Demokrasi nöbetine' AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve Yapımcı Polat Yağcı'nın İzmirlilerle buluşturduğu ünlüler arasında Bengü, İntizar, Nihat Doğan, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurtoğlu, Alişan, Berdan Mardini, Berkay, Berksan, Yaşar İpek, Ece Erken, Doğuş, Ahmet Yenilmez, Şoray Uzun, İclal Aydın yer aldı. Ayrıca radyo ve spor spikerleri 'Afrikalı Ali', Adem Metehan, 'Hop Dedik Ayhan', Ersin Düzen ve 'Modacı Hakan Akkaya' da demokrasi nöbetine destek verdi.



Konak Meydanı'na akşam saatlerinde gelenler, ellerindeki bayraklarla darbe girişiminin 8'inci gününde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini sürdürdü. Sık sık 'İdam isteriz' diye tempo tutan İzmirliler, 'Sen bize 'Sokağa çıkın& dedin, biz sana Osmanlıyı getirdik', 'Bugün Tayyip 'çiyim, Atatürkçü'yüm, ülkücüyüm, Kürd'üm, Çerkez'im, Laz'ım yok. Ya bu vatanın evlatlarıyız ya da değil', 'İçinde kurt olan elmayı yemediğimiz gibi, elmayı da kurda yedirmeyiz' yazılı dövizler taşıdı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve İzmir teşkilatının tam kadro olduğu gecede İzmir Valiliği önüne kurulan sahnenin sunuculuğunu ünlü sunucu Mehmet Gezegen üstlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, sahneye ilk çıkan isim olarak, "Tüm partiler tüm görüşler ve tüm inançlar bu ülke hepimizin diyerek kenetlendi. İyi ki varsınız" dedi.

SANATÇILARDAN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ
Sahneye sırasıyla çıkan ünlü isimler darbe girişimine tepki göstererek duygu ve düşüncelerini hayranlarıyla paylaştı. Radyo sunucusu Mehmet Gezegen, darbeyi girişimini gerçekleştirenler nedeniyle Türk askerinin haksızlığa uğradığını belirterek, alandakilere hep bir ağızdan 'En büyük asker bizim asker' sloganının söylenmesini istedi.

İzmirli sanatçı Bengü, "Bir başkadır benim memleketim" şarkısını söylerken alanda bulunanlar kendisine eşlim etti. Bengü, "Yaşasın demokrasi yaşasın Türkiye" dedi. Ardından sahneye çıkan Ece Erken de bir anne olarak darbe girişiminin olduğu gecede yaşamını yitirenleri hatırlatıp, "Tüm şehit analarının başı sağ olsun, evlatlarımızın mekanı cenneti cennet olsun" dedi.



"CUMHURBAŞKANI DİĞER DEVLET BAŞKANLARI GİBİ KAÇMADI"

İzmir'de büyüdüğünü ve darbeyi en iyi bilen nesil olduklarını belirten Yavuz Bingöl, şöyle konuştu: "12 Eylül darbesinde işkenceler görmüş bir ozanın çocuğuyum. Bugün bu meydanda bulunmaktan gurur duyuyorum. Çünkü bu caniliği yapan insanın Anadolu'nun değişik yerlerinde görev yaptılar. Bir türkü dinleyip kederlenmemişler. Bu ülkenin, bu insanların verdikleri vergilerden rütbeler kazandılar. Bu ülkede doğdular, bu ülkede büyüdüler, okudular. Analarının sütünü emdiler ama insanlıktan nasibini almamışlar. İki ülke arasındaki savaşta bile bir hukuk, etik, ahlak vardır. Bunların yaptıklarını işgal kuvvetleri bile yapmaz. Onların öteki dünyada özle bir yerleri olacaktır çünkü cehennemde bile yerleri yok. Bu darbeye direnen sağcısı- solcusu, Alevisi- Kürd'ü hiç fark etmez darbenin ne olduğunu bu nesil bilir. 12 Eylül askeri darbesinde 16 yaşındaydım ve darbenin ne olduğunu bu halka hatırlattılar. Böyle durumlarda bu tip canice yapılan darbelerde genellikle liderler kaçarlar. Ama Sayın Cumhurbaşkanı kendi halkıyla beraber sokağa indi. Eminim ki bu darbecilerin yatacak toprakları olmayacak. Onları cehennem bile kabul etmeyecek. Allah onlar için özel bir yer hazırlayacak."

Bingöl, meydandaki bulunanlarla birlikte 15 Temmuz Şehitleri için, 'Turnalara tutun da gel' türküsünü söyledi. 



"BANA YALAKA DİYENLERE SESLENİYORUM"

Bingöl'den sonra sahneye çıkan Alişan ise, 'Ölürüm Türkiye'm' şarkısını söyledi. Alişan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olduğunu için kendisine hala 'Saray yalakası' dendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Bu kişiler unutmasın ki ben 25 yıl önce de Alişan'dım. Şimdi de Alişan'ım. Ömrümün sonuna kadar devletime ve Cumhurbaşkanımıza destek olmaya devam edeceğim. Bunun cezası idamsa idam olsun. Bu yaptıkları caniliğe, kalleşliğe en güzel cevabı halk verdi. Hesaplayamadıkları şey halkın tepkisiydi. Yine hesaplayamadıkları şey Türkiye'nin çok güçlü bir lideri var. Ölümü göze almış bir lideri var, başkomutanımız var. Halk, cumhurbaşkanımız bu darbeyi bertaraf etti. Allah bir daha yaşatmasın. Her gün değişik canilik fotoğrafları çıkıyor. Bunları yapan cehenneme bile alınmayacak şeyler yapmışlar. Bunun cezası neyse o olsun, idamsa idam olsun." 

"DARBEYİ YAPANLARIN CEZASI İDAM OLMASZA HAKKIM HARAM OLSUN"
'Demokrasi nöbeti'ne destek vermek amacıyla İzmir'e gelen ünlü isimlerden Nihat Doğan, şöyle dedi: "Türkiye Cumhuriyeti içimize sızmış, batının adeta ABD'nin, emperyalizmin bekçisi konumundaki askeri vesayet darbeleriyle dolu bir tarihe sahip ülkedir. Belki de dünyada ilk defa darbeye karşı bir halk darbesi oldu. 27 Mayıs darbesinde Adnan Menderes'in asılmasındaki en büyük sebeplerden bir tanesi de evlerinde korkup bir mantar tabancası bile patlamayan halkımızdır. İşte 80 yıllık mazlumların kabul olmuş duası olan Sayın Erdoğan'ın bu ülkeye yapmış olduğu en büyük hizmet ne yolar, ne köprüler, ne sağlıktaki atılımlar, ne ekonomidir. Recep Tayyip Erdoğan emperyalizmin uyutmuş olduğu uyuyan ümmeti uyandırmıştır. Onun uyandırması noktasında Türk halkı kendi öz anneannesine, öz kimliğine bürününce o özgüveniyle adeta Bedir'in aslanları gibi tarih yazmıştır. Neden tanklara çıktık, neden sokaklara çıktık? Bize babalarımız hep Adnan Menderes'i anlattı. Babalarımız Adnan Menderes'e, dedelerimiz Abdülhamit'e ağlamış ama bizler Erdoğan'a ağlamak istemdik. Ağlamak istemediğimiz için milletle demokrasi kahramanlığı yazdık. Öylesine kalleş bir örgütle karşı karşıyayız. Burası İzmir Yunanın denize döküldüğü bir ilimiz. Yunanın yapmadığını bu alçaklar, bu haysiyetsizler yaptı. Demokrasi kahramanlığını gösteren Türkiye'nin önünde eğiliyorum." 

Ünlü isimlerin darbe girişimine tepki göstermesine ve meydanlara inmesine meydanda toplananlar uzun süre alkışlarla karşılık verdi. Demokrasi nöbeti mehter takımının sahneye çıkmasıyla devam ederken, sanatçıların İzmir'den sonra Antalya'ya geçeceği belirtildi. (dha)

 
Erdoğan Meclis'te konuştu: Bu kişiler çok açık teröristtir
 
OHAL'de ilk kararname: İzmir'de hangi kurumlar kapatıldı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kartal 23 Temmuz 2016 Cumartesi 20:19

Darbe ye tabiki karsiyiz. Ama yalakaligada karsiyiz.

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 23 Temmuz 2016 Cumartesi 09:50

Tek kelimeyle Helal olsun

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na operasyon!
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda 283 asker gözaltına alındı.
Darbecilerin üzerinden çıktı: Şifreli 1 dolar!
Darbe girişimine katıldığı iddiasıyla Kocaeli'de gözaltına alınan bazı ...
İzmir’de ormanlık alanda zehir tarlası!
İzmir’de Ödemiş İlçesi'ndeki ormanlık alanda jandarma tarafından yapılan ...
 
DEÜ’de tüm çalışanların kimlik bilgileri polise verildi
İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, 8 bin ...
İzmir'de kolej operasyonu: Adı değişti, Gülen'in odasına 2.baskın!
Yamanlar Koleji'nde, Gülen'in ABD'ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı ...
O korgeneral İzmir’e getirildi: Darbe karşıtı gibi davranmış!
Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın ...
 
Flaş! 'Fuat Avni' operasyon: 28 gözaltı
"Fuat Avni soruşturması" kapsamında İstanbul’da 28 kişi gözaltına alındı.
İzmir’de saldırıya uğrayan müezzine Vali ve Başkan desteği
İzmir Valisi Ayyıldız ile AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, sela okuduğu ...
İzmir'de 6 askere daha tutuklama talebi!
İzmir'de aralarında Sahil Güvenlik Hava Komutanı Albay Özbaşaran'ın da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva