HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2020 Cuma - 11:58

İzmir'deki çifte kadın cinayeti göz göre göre gelmiş!

İzmir'in Çiğli ilçesinde, boşandığı eşi Habibe Çevik ile eski baldızı Fatma Akta'yı öldüren Göksel S.’nin yargılanmasına devam edildi. Çiftin çocukları, babaları Göksel S.’nin sürekli kendilerine, "Annenizi öldüreceğim" dediğini aktardı.

İzmir deki çifte kadın cinayeti göz göre göre gelmiş!

Menemen'de bulunan açık cezaevinden 19 Haziran günü izinli çıkan Göksel S., Çiğli ilçesine bağlı Köyiçi Mahallesi'nde, boşadığı eşi Habibe Çevik ile eski baldızı Fatma Akta'yı tabancayla vurarak öldürdü. Kaçtıktan kısa süre sonra yakalanarak, tutuklanan Göksel S. hakkında Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın dün görülen ikinci duruşmasına sanık Göksel S. ve taraf avukatlarının yanı sıra, Çevik ve Akta'nın yakınları katıldı.

SÜREKLİ TARTIŞIYORDUK
Savunmasını yapan Göksel S., Habibe Çevik ile boşanmalarına rağmen görüşmeye devam ettiklerini iddia ederek, "Habibe benimle yeniden birlikte olmak istiyordu. Ancak bu isteğine rağmen başka erkeklerle görüşmeye de devam ediyordu. Bu yüzden sürekli tartışıyorduk. Olay günü de evine gittim konuşmak için, ancak beni tersledi. Çok sinirlenmiştim, içki içtim. Eve gittim ve babamın ruhsatsız silahını alıp tekrar Habibe'nin evine gittim. Tartışmaya başlayınca silahı ateşledim" dedi.

Sanığın ifadelerinden sonra, Habibe Çevik'in çocuklarının ifadeleri okundu. Çocuklar, babaları Göksel S.'nin sürekli kendilerine annelerini öldüreceğini söylediğini savundu.

OLAYDAN 3 GÜN ÖNCE İZMİR'E GELMİŞ
Çocukların ifadelerinin okunmasının ardından, Habibe ve Fatma'nın annesi Hatice Çevik'in ifadesi alındı. Habibe ile Göksel S.’nin 3 yıl önce boşandığını ve görüşmediklerini söyleyen Hatice Çevik, Göksel S.’nin tehditleri nedeniyle Habibe'nin sığınma evinde kalmaya başladığını belirterek, “İzmir'de kaldığı sığınma evindeyken Göksel S.’den şiddet gördüğü için Denizli'ye gitti. Denizli'den olaydan 3 gün önce geldi. Biz evde otururken, Göksel S. geldi. Kapıyı tekmeleyerek içeri girdi. Hiçbir şey söylemeden silahıyla kızımı vurdu. Ardından silahı bana doğrulttu ancak ateş etmedi. Beni kapıdan dışarıya attı. Fatma vurulurken içerde değildim. Kızımın ona hakaret ettiği doğru değil. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Göksel S.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 27 Şubat'a erteledi.



KADIN ÖRGÜTLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Dava öncesinde Karşıyaka Adliyesi önünde bir araya gelen çeşitli kadın örgütleri, Çevik ve Akta'nın yakınlarına destek verdi. Ellerinde, 'Habibe ve Fatma için adalet' yazılı dövizler tutan kadınlar, 'Yaşasın kadın dayanışması' sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Melek Yurdakul, kadına yönelik şiddetle ilgili hiçbir suçun 'uzlaştırmaya tabii suçlar' kapsamına alınmasını kabul etmediklerini belirterek, "Mahkeme salonlarında 'iyi hal' ve 'tahrik indirimi' laflarını duymaya sabrımız kalmadı. Çünkü biz, siz ağzınızı her açtığınızda daha çok öldürülüyoruz bir kadın daha eksilmeyene kadar mücadele edeceğiz. Artık yeter bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Biz kadınlar yaşamak istiyoruz. Habibe, Fatma, Şule, Nadirova, Ceren, Emine ve daha binlerce katledilen kadınların isyanı ile haykırıyoruz. Şiddetsiz, eşit, özgür bir hayatı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi. (DHA)

 
Bakan Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması
 
Göztepe'de savunma çöktü! Bu kez kötü haber Reis'ten
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İntihar eden kardeşlerin elektriğini kesmişlerdi... Vicdanları sızlatan olaya rekor ceza!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Kasım'da İstanbul Fatih'te ...
Alkollü kadın, eski sevgilisinin dükkanında cam bırakmadı!
Adana'da ismi açıklanmayan alkollü bir kadın, eski sevgilisi olduğu iddia ...
İklim değişikliği Ege'yi vuracak: Bu manzara yok olabilir!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen "Atık Değerdir" toplantısında ...
 
22 internet sitesi için kapatma kararı!
SPK, izinsiz foreks işlemi yaptığı tespit edilen 22 internet sitesi hakkında ...
Karne heyecanı: Yarıyıl tatili bugün başlıyor
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrencinin ...
İzmir'deki JES toplantısına halk seti!
Havutçulu'da yapılması planlanan jeotermal kaynak arama projesi kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ne olacak ‘evlilikte yaşa takılanlar’ın hali?
Mehmet KARABEL yazdı... Ne olacak ‘evlilikte yaşa takılanlar’ın hali?
Avukatlara 'yeşil pasaport' düzenlemesi
Baroya kayıtlı en az 15 yıllık avukatlar yeşil pasaport alabilecek.
İzmir'de feci kaza: Metrelerce sürüklendi!
İzmir'in Buca ilçesinde, motosikleti ile otoyolda ilerleyen Haldun Aydoğdu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva