HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Aralık 2019 Pazartesi - 10:25

İzmir’deki büyük krizde son durum: Suyun geleceği tarih açıklandı!

İzmir’in Karabağlar, Buca ve Gaziemir ilçelerinde 60 saatlik su kesintisi uygulanacağı açıklandı. Su kesintisinden Konak ve Bornova ilçesi de etkileniyor. Diğer yandan vatandaşlar su ihtiyacını karşılamak için Buca Belediyesi harekete geçti, vatandaşlara tankerlerle su dağıtımı yapılıyor. İZSU'dan yapılan açıklama suyun en geç 25 Aralık günü verileceği belirtildi.

İzmir’deki büyük krizde son durum: Suyun geleceği tarih açıklandı!

Tahtalı Barajı isale hattındaki dev borunun dün gece patlamasıyla meydana gelen arızanın giderilmesi için İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm teknik birimlerde seferberlik ilan edildi. Borunun değiştirilmesi için 30 kişilik ekip şiddetli yağmura rağmen sabaha kadar aralıksız mesai yaptı.

Görece Arıtma Tesisi Scada Merkezi’ndeki ekipler, dün gece debinin sıfıra düştüğünü fark eder etmez arızanın olduğu bölgeye gitti. Pompalar devre dışı bırakılarak hattaki su Tahtalı Barajı’na aktarıldı. Arızalı borunun olduğu nokta kazılarak, 2 metre 20 cm çapındaki betonarme borunun hasar gören bölümü yerinden çıkarıldı ve yeni parçaların bağlantı çalışmaları başladı.

25 Aralık Çarşamba günü su verilecek

Arızanın yaşandığı ilk saatlerden itibaren 30 kişilik ekiple 3 vardiya halinde aralıksız çalışan İZSU Genel Müdürlüğü’nün teknik birimleri çelik boruların kaynak işlemlerinin ardından betonlama işlemine geçecek. Kazılan yerin kapatılmasıyla birlikte hatta su verilecek. Yetkililer kesinti yapılan bölgelere en geç 25 Aralık Çarşamba gününden itibaren su verilmesinin planlandığını, bu süreyi daha da öne çekebilmek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Ağırlıklı olarak Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerini kapsayan su kesintilerinden Konak ve Bornova ilçelerinin bazı bölümleri de etkileniyor. İZSU Genel Müdürlüğü başta okullar olmak üzere kamu kurumlarının zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere tankerlerle su takviyesinde bulunuyor.

Buca ve Karabağlar ilçelerinin yanı sıra kesintinin Konak’a da yansıdı. Çankaya, Kemal Reis, Murat Reis, Göztepe, Piri Reis, Kılıç Reis, Altıntaş, Barbaros, Selçuk, Güneşli, Çimentepe, Aziziye, 19 Mayıs, 1.Kadriye, 2.Kadriye, Hasan Özdemir, İmariy ile  Vezirağa mahallelerine su verilemedi. İZSU Yetkilileri daha önce açıklanan 60 saatlik su kesintisinin çalışmaların olumlu gitmesi nedeniyle daha erkene alınabileceğini belirtti.

 
Ersun Yanal'dan kafa karıştıran açıklama!
 
Erdoğan: 80 bin kardeşimiz göçe başladı
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyet fazilettir 24 Aralık 2019 Salı 00:20

Arıza sonuçta, bir anda olan bişey. Kasıt varmış gibi yorumlar yapılmış, 5 milyona yakın nüfus var ve dolayısıyla arızalar doğaldır. Önemli olan AKP zihniyetinin kirinden arınmak ki bu İzmir''de mevcut. Herşey çok güzel oldu bile, Martın sonu da artık bahar olacak, o güzel günler geldi inşallah..

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 23 Aralık 2019 Pazartesi 19:02

İzsu kendisine çeki düzen vermelidir aynı arıza yakın zamanda da olmuştu böyle olmamalı. Trollerden şikayet eden arkadaşlar onların ekmek parası bu, sizler öncesinden eleştirmeyip onlara fırsat tanırsanız ekmeklerine yağ sürmüş olursunuz. Onların eleştirilerini karşılamaya çalıştığınızda da haksız bir durumu savunmuş olmuyor musunuz 60 saatlik su kesintisi söz konusu. Tamam Peynirin kilo fiyatını, çiftçinin içler acısı durumunu, emeklileri , asgari ücretlileri konuşalım, genel israfı yolsuzlukları eleştirelim ama burası yeri değil ki? İzsu arızasından bahsediyoruz yanlışım mı var? Az önce kanal istanbul haberine baktım tek eleştiri yok hem de yüzyılın israfı olmasına rağmen neden eleştiri yorumu yok?

Yorumu oyla      4      5  
Eşrefpaşalı 23 Aralık 2019 Pazartesi 18:53

Arkadaşım onları takan kim? Biliyoruz zaten kimin ne olduğunu ki böyle söylüyorum. Kentin iyiliği için eleştiri elzemdir. Başka kentlerde de aynı sorun oluyormuş olmamalı arkadaşım burada nasıl böyle sorunlar olmamalı diyorsak diğer kentlerde de olmamalı hangi çağda yaşıyoruz? Oy verdiğin insanı veya partiyi yanlışında eleştiremezsen o bahsettiğin trollerden bir farkın kalmaz arkadaşım anlatabildim mi şimdi derdimi

Yorumu oyla      4      5  
Paşa 23 Aralık 2019 Pazartesi 17:24

Rezillik. Beceriksizlik. Liyakatsizlik. Körü körüne particilik yapmayın. Odun aday yapılsa seçecek adamlar yüzünden pislik içinde kalıyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
TLG 23 Aralık 2019 Pazartesi 15:52

Yahu arkadaş bir kerede particilik yapmadan kötüye kötü diyelim allah aşkına. bu hatların yedekliliği niye yok. tek bir boru patlamasıyla 1 milyon kişi 3 gün susuz kalıyor. bu sistemi böyle yapan ve yıllardır hiç bir güncelleme yapmayanlara bir laf söylemek bu kadar mı zorunuza gidiyor.

Yorumu oyla      8      8  
ahmet 23 Aralık 2019 Pazartesi 15:23

bülent ışık sana yerli muz göndereceğim 5 tl..peyniri boş ver,muz hoşuna gider...

Yorumu oyla      8      8  
Alen35 23 Aralık 2019 Pazartesi 15:18

Eşrefpaşalı dostum . Aşağıdaki yazıları okumadan milleti akp li gösterme diyorsun. AKP li olmayan adam zaten gelipte tüm şehri etkileyen bir şey üstünden siyaset yapmaz. AKP li olmayan adam gelir adam gibi eleştirisini yapar ve gider . bu kadar basit. deli bekir ve ahmet isimli yorumcu ne yazmış? hiçmi gazete okumuyorsun ? bunlar kimin lafları ? sonra gelmiş eleştiri yapanları yapanları akp li gibi gösterme basitliği diyorsun . yani olan biten şeyleri normal karşılamıyoruz ama su kesintisi ,elektrik kesintisi vb. olayların sadece izmir de olmadıgını bilecek kadar beynimiz var. aynı şekil de malum siyasilerin kullandıgı lafları da burada geveleyenlerin neyi ima ettigini anlayacak kadar da beynimiz var.

Yorumu oyla      5      7  
Nadir 23 Aralık 2019 Pazartesi 15:06

Birbirimizi suçlamaktan vazgeçelim başınızı kaldırıp bir bakın alt yapı eksikliği ve plansızlık bu şehirde o kadar çok ki bir deprem olsa inanın çok insan alt yapı eksikliğinden ölebilir ,bizler sadece particilik yaparak günü kurtarıyoruz.

Yorumu oyla      10      6  
Melis 23 Aralık 2019 Pazartesi 13:58

AKePe'li trollerin Allah belasını versin. Millet de rahat bir nefes alsın.

Yorumu oyla      9      12  
REİS 23 Aralık 2019 Pazartesi 13:48

HERKES HAK ETTİĞİ GİBİ YAŞAR..

Yorumu oyla      7      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’nin el emeği marketine yoğun ilgi
Narlıdere Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi’nin Yukarıköy’de açtığı ...
Bucalı kadınların el emeği ürünler görücüye çıkıyor
Tüm kenti yeni yıl heyecanını sararken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev ...
Karşıyaka, Zeynep Oral’ı ağırladı
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Ayın Konuğu” etkinliği, ...
 
İzmir sportif havacılığın merkezi olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’i sportif havacılığın ...
Soyer: İzmir mülteciler konusunda sosyal politikalar uyguluyor
 Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Ege Belediyeler ...
Ödemiş'in ürünleri Lezzetli Kış Şöleni'nde
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından ilk kez ...
 
İzmir’de 'şölen' coşkusu yeni yılı sardı
Yeni yılın coşkusunu tüm İzmir’e yaşatmayı amaçlayan “Lezzetli Kış Şöleni” ...
Karşıyaka'nın çınarlarına sanat kursları
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, üyelerini ...
Bornova'da agroekoloji çalıştayı buluşması
Bornova Belediyesi, Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tarım Ekonomisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva