HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2023 Pazartesi - 22:06

İzmir'de Yıldırım mesai... Yerel yönetime trafik ve stadyum eleştirisi!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Karşıyaka Stadı ve trafik üzerinden eleştirilerde bulundu. Yıldırım, "Aynı anda 3 stadyuma başlamıştık. Ne yazık ki Karşıyaka’ya devam edemedik, yasal engellerden dolayı kaldırdık. Eğer İzmir’de İzmir Çevre Yolu olmaydı İzmir şehir için trafiği ne olurdu? O Altınyol’da bir santimetre bile ilerlenemezdi" dedi.

İzmir de Yıldırım mesai... Yerel yönetime trafik ve stadyum eleştirisi!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘Gönül Sofrası’ isimli iftar programı düzenledi. Programa, AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı,  AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyüp Kadir İnan, Tarım ve Orman eski Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Partili ilçe belediye başkanları, AK Parti İzmir milletvekilleri ve adayları, şehit aileleri; kentteki oda, borsa, birlik başkanları, iş insanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

YILDIRIM’DAN BÜYÜKŞEHİR’E KARŞIYAKA STADI VE TRAFİK ELEŞTİRİSİ
AK Partili Yıldırım konuşmasında, 35 İzmir 35 Proje kampanyasını hatırlatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Karşıyaka Stadı ve trafik üzerinden eleştirilerde bulunarak “Bugün bu salonda İzmir’in kalbi atıyor. 2011 yılında yine bu salonda milletvekili dayı olduğumda İzmir için 35 İzmir diyerek 35 proje hazırlamıştım. Geçen zaman içerisinde dönüp baktığımızda bu projelerin çoğunun hayata geçtiğini bir kısmının da devam ettiğini görmekteyiz. Başlayamayanlar da var elbet. İzmir Körfez geçişi gibi… Bu projenin başlamama nedenini de hepiniz biliyorsunuz. İzmir, bazı konularda çok hassas. Maalesef yaptığımız işlerde de çok kolay başaramadık. Sürekli yasal engellemelerle karşı karşıya kaldık. Aynı anda 3 stadyuma başlamıştık. Ne yazık ki Karşıyaka’ya devam edemedik, yasal engellerden dolayı kaldırdık. Ama bugün Göztepe ve Alsancak stadyumları gayet güzel oldu. İzmir’imize de yakıştı. O zaman Karşıyaka’ya da engel olunmasaydı İzmir’in 3 tane çok güzel stadyumu olacaktı buna benzer başka önemli projelerimiz de ne yazık ki engellendi. Ama birçoğunu inatla bir murat dedik ve hayata geçirdik. Düşünün… Eğer İzmir’de İzmir Çevre Yolu olmaydı İzmir şehir için trafiği ne olurdu? O Altınyol’da bir santimetre bile ilerlenemezdi. Aynı şekilde Adnan Menderes Havalimanı’nın yeni terminalleri yapılmasa geçtiğim birkaç sene içinde 75 milyon yolcuya nasıl hizmet edilecekti Örnekleri çoğaltmak mümkün. Sabuncubeli Tüneli İle İzmir’le Manisa’yı birleştirdik. Konak tüneli… Belki küçük ama çok büyük hizmet yapıyor. Açıldığı günden beri 8 yıl içinde 100 milyonun üzerinde araç geçişi olmuş” dedi.

İKTİSAT KONGRESİ ÇIKIŞI: RÖVANŞİST BİR ANLAYIŞLA İŞ YAPMADIK
İzmir İktisat Kongresi’ne ve binasına değinen Yıldırım, “İzmir, her şeyin en güzeline layık. Çünkü İzmir, sıradan bir şehir değil. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri. 9 Eylül’de Kurtuluş Savaşı’nın sona erdiğini ilan edildiği şehirdir. 10 Eylül’de Atatürk, İzmir İstiklal mücadelesinin şehri değil aynı zamanda Türkiye'nin ekonomi politikalarının belirleneceği önemli bir merkez olduğunu da duyurmuştur. Lozan’dan 5 ay önce, cumhuriyetin ilanından 7 ay önce. İzmir’de İktisat Kongresi’ni toplayarak cumhuriyet daha ilan edilmeden modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomi politikalarını bütün dünyaya ilan etmiştir. Atatürk İktisat Kongresi’ni toplamış ve iktisat politikalarını bütün dünyaya ilan etmiş. Peki o kongrenin tarihi binası ne oldu? 1979’da CHP’li belediye başkanı tarafından yıkılmış. Şimdiki başkanınız tarafından da otopark yapılması için çalışmalar başlanmış. Yani İktisat Kongresi’nin yerinde yeller esiyordu. İzmir, Atatürk hassasiyeti en yüksek olan ilimizdir. Bundan da gurur duyuyoruz. Bu tarihi bina tarihten silinemez. Tescilli hale getirdik ve Valiliğiniz önderliğinde aynı ölçü ve özelliklerde kongre binasını yaptık. Geçtiğimiz Şubat ayında kongreyi yapmaya kadar vermiştik ki 6 Şubat’ta asrın felaketiyle karşı karşıya kaldık ve gerçekleştiremedik kongremizi. Ama artık kongre binamız orada duruyor. Bundan böyle binamız, birçok kunda birçok etkinlikte İzmirlilere hizmet edecek. Biz, yıkmak değil, yok etmek değil… Rövanşist bir anlayışla asla iş yapmadık. Siyaseti hizmetin bir aracı olarak gördük. Hizmette siyaset olmaz. 21 yıldır yılmadan yorulmadan ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Rabbim imkan verirse son nefesimize kadar hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İZBAN NASIL YAPILDI? ‘BANA O CHP’NİN BELEDİYESİ DEDİLER’
Aday olmadan konuşmanın daha rahat olduğunu söyleyen Yıldırım, İZBAN projesinin yapımına dair önemli anekdotlarda bulunarak, “Bugün aranızda milletvekili adayı olmadan bulunuyorum. Bu yüzden çok daha rahatım. İstemek benim için daha kolay. Sizden istiyorum. Güven ve istikrarın devamına var mısınız? Güven ve istikrar… İki sihirli kelime. Bunun ne demek olduğunu 1990’lı yılları yaşayanlar çok iyi bilir. Özal dönemini saymıyorum. Özal dönemi, Türkiye’nin dünyaya açıldığı dönemdir. Özal’ın misyonunu devam ettiren ve Türkiye’yi 2023 yılından cumhuriyetin 100. yılına taşıyan da Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarıdır. 21 yılda ne yaptığımız anlatmayacağım. Ama eğer bu yollar bu havalimanları, dünyanın en büyük havalimanı olmasaydı, demiryolları yeniden devlet politikası olmasaydı bugün Türkiye, hiçbir şekilde 255 milyar dolar ihracata ulaşamazdı. Bazıları çıkmış diyor ki ‘yollar karın mı doyuracak?’ Elbette yenmez, yol yeni mi? Ama yiyeceklerimizi soframıza getiren yol olmazsa hiçbir şey olmaz. O yüzden yol, köprü, tünel medeniyettir. Ekonominin kalkınmasıdır. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. İZBAN… dünyanın şehir içinden geçen en uzun toplu taşıma sistemi. Geldiğimizde İZBAN terk edilmişti. Ne yapacaktık? Bana ‘O diğer partinin, CHP’nin belediyesi’ dediler. ‘Ne diyorsunuz! Hizmette siyaset tanımıyoruz’ dedik ve İZBAN’ı Torbalı’ya kadar uzattık. Aliağa’dan da Bergama’ya kadar uzanacak. Gelmek istediğim nokta… Son 4-5 senedir büyük bir küresel felaketle karşı karşıyayız. Türkiye, öyle bir coğrafyadaki ki… Coğrafya kaderdir. Bu coğrafya çok dinamik. Etrafımızda sorunun olmadığı ülke yok. Bu koşullarda güçlü olarak yolumuza devam etmekten başka şansımız yok. Bu siyaset değil, hakikatin kendisidir. Biz tüm engellemelerle bugünlere geldik. Ama yılmadık, mücadele ettik. Güven istikrarı hem ülkemizde hem İzmir’imizde göstermek için çalıştık. Evvelki sene 30 Ekim’de İzmir büyük bir deprem felaketi yaşadı. Biz o depremin yaralarını sardık. Deprem konutlarını yaptık” İZBAN yapımına dair olan projeyi anlattı.

‘TÜM KRİZLERİ ATLATMIŞ BİR LİDER Mİ, 7 BENZEMEZ Mİ?’
Yıldırım son olarak, Millet İttifakı’na yüklenerek şunları söyledi:

1 aydan kısa bir sürede seçime gidiyoruz. 6 Şubat depremi… Bu şartlar altında vatandaşımız 2 iddialı aday karşısında karar verecek. Bu karar, Türkiye'nin yeni 100 yılının geleceğini belirleyecek kadar olacak. Düşünün… Daha seçim olmadan üleşmeyi, paylaşmayı, arpalıkları esas alan 7 birbirine benzemeyen ekiple mi yoksa tüm krizleri başarıyla atlatmış bir lidere ve yönetime mi karar verecek? Bunun kararını İzmir ve Türkiye karar verecek. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcılığı var. Şimdiden dağıtıldı. 8 tane de olabilir. Anlamadığım bir şey var. Bu milletin seçtiği belediye başkanları onlar. O kişilerin hali hazırda görevleri sorumlulukları var. O insanlar onları belediye başkanlığı yapsın diye seçtiler. Siz o isimler daha kendi görevini yapmadan cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyorsunuz. Bu, onlara oy veren vatandaşlara saygısızlıktan başka bir şey değildir. Bunların yapmak istedikleri üleşmekten başka bir şey değildir. 1990’lı yıllarda biz bunları gördük. Güven ve istikrarın olmadığı bir ülkede hiçbir şey olmaz. Üretim, ihracat kalkınma… Biz yoksullukta değil varlıkta eşit olmayı savunuyoruz. Ama karşımızdakiler yoksullukta eşit olmayı savunuyorlar. Bu, bu millete reva değil. Oyunuzu istediğinize vereceksiniz. Ama evlatlarımız, ülkemizin birliği ve beraberliği için vereceğiniz oyun büyük önemi var. 20 yılda 40 bin şehidimiz var. Açık açık terör örgütünün dağ temsilcileri karşı ittifakı desteklerini açıklıyorlar. Getirecekler kan, gözyaşı ve bölünme kavgasıdır. Bu toprakları bize emanet edenler bu topraklar bu operasyonlar müsaade etmemize izin vermezler. Onun için oy ve iktidar uğruna asla bölücülerle ve FETÖ’cülerle yol yürümeyeceğiz.

15 Mayıs günü yeni bir güne uyanılacağının mesajını veren İl Başkanı Saygılı, “Bugün aramızda şehrimizin ağabeyisin babası büyüğü kıymeti büyüğümüz başbakanımız Binali Yıldırım Bey teşvik etti. Biz İzmirlilerin iş insanı olarak da şahit olduğumuz olayı aktarmak istiyorum. Binali başbakanımız fakirinden en gariban mahallere kadar hiç kimsenin bilmediği sağ elin verdiğini sol duymadığı İzmir’imize her daim sahip çıkan, aynı zamanda şehrimizin kalkınması için 21 yıldır gece gündüz çalışan büyüğümüz olarak kendisinden razı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Binali Yıldırım beyefendi öyle bir çalışmaya imza atıyor ki, attığı imza Türkiye Cumhuriyetinden başlayan Balkanlara kadar giden kendisini hayatı boyunca yapmış olduğu ulaşım anlamında sıkıntıyı çözen bakış açısını kültürlerin birleşmesi ve büyük güç olması konusunda gece gündüz çalışıyor. Sayın başbakanım iyi ki varsınız, Allah sizden razı olsun. 1923 yılında İzmir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları büyük bir imza attılar. Attıkları imza ile İzmir İktisat Kongresiydi. Kongredeki en önemli vizyon yerli ve milli üretimin başlamasıydı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız tezhipleriyle ve Sayın Başbakanımızı ve partimizin genel başkan vekillerinin çalışmalarıyla örnek teşkil eden duruşuyla 100 yıl sonra 2023 yılında diyoruz ki Türkiye yüzyılı başlıyor. Doğru adamla, doğru zamanla, doğru ekiple hep beraber şehrimiz ve ülkemiz için en güzel çalışmalara imza atmaktır; bu bizim vizyon ve misyonumuzdur. Bu misyonu yok etmek için şehrimizi de ülkemizi de her türlü sıkıntılı komple teorileriyle her türlü kirletme çalışması yapıyorlar. Türkiye yüzyılı 2 kavram üzerine oluştur. Bertaraf etmeye çalışan zihniyet var; çıkmayacağız, yaptırmayacağız diyorlar. Ama AK Partimiz ve kıymetli büyüğümüzde dahil olmak üzere yapacağız, geleceğe umutla bakacağız, gençlerimize güzel bir gelecek vaat ediyoruz. Bunları diyorlar. Allah onlardan razı olsun. Komploya izin vermeden emin adımlarla ilerliyorlar. Sayın cumhurbaşkanımız sayesinde yarınlara güvenle bakıyoruz. Bu güzel elleri yarınlara taşımak için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Ülkemiz, İzmir’imiz bizler için değerli. İzmir kazanacak doğru adamla doğru zaman içerisinde. Türkiye yüzyılı 14 Mayıs’ta başlıyor. 15 Mayıs sabahı yeni bir güne çıkıyoruz” dedi.

 
Bakan Kasapoğlu iftara katıldı... 14 Mayıs mesajı!
 
Millet İttifakı'ndan ortak iftar!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Nisan 2023 Salı 12:37

30 bin bile değil, 3 bin TL.

Yorumu oyla      2      3  
Izmirli 18 Nisan 2023 Salı 12:23

Sayın Yıldırım istanbulu hallettiniz yerel seçimlerde izmir belediye meclis üyeleri için müdahil oldunuz seçilecek sıraya yerleştirdiğiniz adaylar rakip partinin başkanları ile sarmaş dolaş ve Ankara'da iş takip ediyorlar...

Yorumu oyla      3      3  
İZMİR YERLİSİ 18 Nisan 2023 Salı 09:44

Otogar metrosuna yine 30 bin lira mı ayırdınız??????

Yorumu oyla      5      3  
Aklıma gelmişken 17 Nisan 2023 Pazartesi 23:12

Sayın Bakanım, şu Otogar Metrosu ne oldu haberiniz var mı acaba?

Yorumu oyla      5      3  
Aday ol 17 Nisan 2023 Pazartesi 23:09

Yerel Seçim yaklaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olursanız, İzmir'lilerin size ne kadar inandığını anlarız.

Yorumu oyla      5      3  
Sıktı artık 17 Nisan 2023 Pazartesi 22:31

Dön dolaş aynı şeyler.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kasapoğlu iftara katıldı... 14 Mayıs mesajı!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ...
'Dezenformasyonla uluslararası bir kararlılıkla mücadele etmek zorundayız'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Felaket dönemlerini kargaşa ortamına ...
Bakan Kasapoğlu başarılı sporcuları havalimanında karşıladı... 'Sporda destan yazmaya devam edeceğiz'
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Artistik Cimnastik Avrupa ...
 
Erdoğan: Kentsel dönüşüme ivme katacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi ...
Ukraynalı bakan Türkiye'ye geliyor
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yarın Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr ...
'Ortak liste teklifi CHP'den geldi'
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ortak listeyle seçime girme teklifinin ...
 
TBMM Genel Kurulu 23 Nisan'da toplanacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 103. açılış yılı ...
Karaismailoğlu: Bu ülke kolay kazanılmadı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Terörle bağlantılı kişilerin ...
'Hortumlanan dolarları insanlar ödemek zorunda kaldı'
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Koalisyon döneminde milyarlarca dolar bankalardan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva