HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
4 Nisan 2019 Perşembe - 08:44

İzmir'de yeniden sinematek: Bollywood rüzgarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, beyaz perde tutkunlarının keyifle takip ettiği “Yeniden Sinematek” etkinliklerini "Hint Sineması Aamir Khan’la Tanışmak” temasıyla sürdürüyor. Yönetmen, senarist ve oyuncu kimliğiyle bir Bollywood efsanesi haline gelen Aamir Khan'ın imzasını taşıyan dört film, Nisan ayı boyunca İzmirlilerle buluşacak.

İzmir de yeniden sinematek: Bollywood rüzgarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Yeniden Sinematek’ etkinliği kapsamındaki Nisan ayı gösterimlerini Hindistan Büyükelçiliği işbirliğiyle Hint Sineması'na ayırdı. İzmirliler, Nisan ayı boyunca hem Hint sinemasının hem de dünya sinema tarihinin önemli filmlerini "Aamir Khan’la Tanışmak” başlığı altında ücretsiz olarak izleyecek. Üstlendiği her projede daha büyük bir başarı sağlayan Aamir Khan’ın dört filmi Kültürpark İzmir Sanat'ın yanı sıra Seferihisar ve Aliağa'da da gösterime girecek.

ÖZEL BİR HİKAYE
Orijinal adı “Taare Zameen Par" olan "Her Çocuk Özeldir"in senaryosu Amole Gupte’ye yönetmenliği ise Aamir Khan’a ait. Problemli bir çocuk ve onun hikayesini anlatan filmde çocuk yıldız Darsheel Safary büyük bir oyunculuk başarısı sergiliyor. 2007 yapımı olan film, disipline girmesi için yatılı okula gönderilen ancak oradakilere uyum sağlayamayan 8 yaşındaki bir çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Hikayenin akışı ise resim öğretmenin çocuğun özel durumu fark etmesi ile başlıyor. Film, 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da, 9 Nisan Salı günü 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kül tür Merkezi’nde ve 17 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sinemaseverlerle bir araya gelecek.

HOLLYWOOD UYARLAMASI
2008 yapımı aksiyon ve dram filmi “Ghajini”de oyuncu olarak yer alan Aamir Khan Hindistan’ın en zengin iş adamlarından birini canlandırıyor. Bir Hollywood uyarlaması olan film, saldırıya maruz kalıp her 15 dakikada bir hafızasından her şey silinen adamın intikam hikayesini anlatıyor. Filmin yönetmeni ise A.R. Murugadoss. "Ghajini", 12 Nisan Cuma saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da.

SİSTEM ELEŞTİRİSİ YAPAN FİLM
Ülkemizde “3 Avanak” adıyla vizyona giren “3 Idiots”, 2009 yapımı bir Bollywood filmi. Rajkumar Hirani’nin yazıp yönettiği film, Hindistan'ın en iyi mühendislik okulundaki üç arkadaşın dostluklarını ve hayatını anlatırken, eğitim sistemini eleştiriyor. Hindistan'da tüm zamanların en yüksek gişe rekoru ve hasılatını yapan filmde Aamir Khan, R. Madhavan, Kareena Kapoor muhteşem oyunculuklarını sergiliyor. Bu üçlü ve Profesör Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştiriyor. Son dönemin fazlasıyla dikkat çeken yapıtlarından biri olan film özellikle Amerika'da da bir hayli dikkat çekmişti. 3 İdiots, 19 Nisan Cuma saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da sinemaseverlerle buluşacak.

İKİ ŞAMPİYON GÜREŞÇİNİN HİKAYESİ
Yine Aamir Khan'nın başrolünü üstlendiği biyografik spor filmi Dangal, 2016 yılında vizyona girdi. Çekimlerden önce 28 kilo alan Aamir Khan, aynı karakterin gençliğini canlandırmak için daha sonra 20 haftada 25 kilo verdi. Filmde, güreş hayranı bir babanın iki kızını da güreşçi olarak yetiştirmesini ve iki küçük kızın büyüdüğünde şampiyon sporcular olmasını konu alıyor. Dangal’da Hint milli güreşçiler Geeta Phogat ve Babita Kumari'nin gerçek öyküleri anlatılıyor.

Film, 26 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da, 24Nisan Çarşamba saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda ve 30 Nisan Salı 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde gösterime girecek. 

 
Denizli'de dehşet: Karısının boğazını kesti, teslim oldu!
 
Gökhan Töre'nin yeni adresi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AASSM'de Cahit Berkay rüzgarı
Tosun Paşa'dan Hababam Sınıfı'na, Selvi Boylum Al Yazmalım'dan Çiçek Abbas'a ...
Nisan’da İzmir'e yıldız yağacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Nisan ayında ...
MARBLE İzmir Fuarı’nın 25 yıllık gururu
İzmir fuarcılığına büyük katkıları olan Kültürpark’ta 1995 yılında yoluna ...
 
Genç yetenekler AASSM sahnesinde
Genç yeteneklere ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed ...
Folkart Academy’de mezuniyet coşkusu
Bugüne kadar 2 bin 200 öğrencinin tiyatro başta olmak üzere çeşitli sanat ...
150. yıla özel sergi
İzmir Belediyesi'nin kuruluşundan bugüne geçirdiği tarihsel serüven,  Fuar ...
 
Yer: İzmir... Onları gören dondu, kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 37'ncisini düzenlediği Uluslararası ...
'Artık televizyonda olmak istemiyorum'
Burhan Altıntop, Zabıta İrfan, Gül Ağa gibi bir çok karaktere hayat veren ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva