HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 16:29

İzmir'de Üniversite Tercih Fuarı'na yoğun ilgi

İzmir'de, bu yıl 5'incisi düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı'na, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye'nin çeşitli illerinden katılım sağlanan ve 60 üniversite stantının bulunduğu fuarda, eğitim danışmanlığı hizmeti verildi.

İzmir de Üniversite Tercih Fuarı na yoğun ilgi

Tepekule Kongre Merkezi'nde, 26-27 Temmuz tarihlerinde, bu yıl 5'incisi düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı, ilk gününde 5 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Öğrenciler, üniversite tercih döneminin bitişi olan 29 Temmuz'dan önce tercih listelerini en doğru şekilde hazırlayabilmek için fuara akın etti. Türkiye'nin farklı illerinden 60 vakıf ve devlet üniversitesinin açtığı stantlarda bulunan görevlilerin, gençlere bilgi verdiği fuarda, aynı zamanda tercih masalarında görev alan 12 rehber öğretmen eşliğinde danışmanlık hizmeti de verildi. 20-21 Temmuz'da İstanbul'da başlayan fuar, Adana, Ankara ve Bursa'dan sonra İzmir'de de düzenlendikten sonra, Antalya'da sonlanacak.

Fuarı düzenleyen firmanın Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Tok, "Üniversitelerin yetkilileri, profesörler ve rektörler stantların başında oluyor. Öğrenciler, buradan kafalarında bir üniversite seçmiş olarak çıkıyorlar. Son güne kadar araştırmaya devam ediyorlar. İzmir'in gençlerini çok beğeniyorum, puanları çok yüksek. Buraya ilk 200'e, 4 bine girmiş gençler geldi. Anne babalar da çok duyarlı. Başarılı öğrencilerin fuarımızı gezdikten sonra tercih listelerini oluşturmaları bizi mutlu ediyor" dedi.

FUARA GELEN ÖĞRENCİLER, EN ÇOK BU BÖLÜMLERİ TERCİH ETTİ
İlk günde yaklaşık 300 öğrencinin danışmanlık hizmeti aldığı tercih masalarında görevli olan ve aynı zamanda bir danışmanlık merkezinin CEO'su olan Marchell Yorkanyan, "Danışmanlık hizmeti almaya gelen öğrencilerimizin en çok tercih ettikleri bölümler, sayısal alanından tıp fakültesi, makine ve elektrik elektronik mühendisliği ve mimarlık bölümü oldu. Eşit ağırlık alanından en çok hukuk, psikoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ve iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümleri tercih edildi. Sözel alanda ise daha çok halkla ilişkiler ve reklamcılık, gazetecilik gibi bölümler ve yabancı dil alanında ise mütercim tercümanlık bölümleri ve dil ile ilgili öğretmenlikler tercih edildi" diye konuştu.

Fuara arkadaşlarıyla birlikte gelen Yaren Gürbüz (19), "İşletme bölümünü istiyorum. İstanbul'daki ve Bandırma'daki üniversitelerin stantlarını gezdim. Özel üniversitelerdeki burs imkanları, yurt olanakları ile ilgili bilgiler aldım. Devlet üniversitelerinde ise hazırlık olup olmadığını ve Erasmus olanaklarını öğrendim. İzmir önceliğim, daha sonra şehir dışını da yazacağım. Şehir dışına gidemediğim için fuara gelen okullardan bilgi almak istedim" dedi.

Annesi ile fuarı gezen Ece Türkman (18) ise, "Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümünü istiyorum. İzmir ve İstanbul'daki özel üniversitelerin stantlarını gezdim. Özel üniversite istediğim için ailemi ve beni en çok ilgilendiren şey ücretlerdi. Burada görevlilerden bu bilgiyi de aldım. Üniversitelerin çift anadal, yan dal uygulamalarına baktım ve Erasmus olanaklarını araştırdım. Tercihimi son güne bırakmayacağım, bugün tamamlayacağım" şeklinde konuştu.

Ceren Ercan (19), ailesiyle birlikte tercih masalarından danışmanlık hizmeti aldığını söyleyerek, "Uçak ve uzay mühendisliği, endüstri mühendisliği ve pilotaj bölümlerini düşünüyorum. Neredeyse fuardaki tüm okulları gezdim. Danışmanlıkta ise sıralamama göre yönlendirme ve mesleklerle ilgili bilgilendirme yaptılar" dedi. (DHA)

 
Soyer’in o sözlerine Bitlis’ten yanıt: Bizi incittiniz ama sizi bekleriz
 
İsyan ettiren görüntü! Ormanlık alanda ölüme terk ettiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Topuklu ayakkabılarla tacizciyi 1 kilometre kovaladı
İstanbul Arnavutköy'de topuklu ayakkabıları ile yaklaşık 1 kilometre koşan ...
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu: 52 gözaltı
İzmir'in Dikili ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na ...
Eşinin şeytani planını polis denetiminde öğrendi
İstanbul'da şoförlük yaparak geçimini sağlayan Yadigar Kepçe, geçtiğimiz ...
 
Tarlada mısır biçiyordu: Ayakları biçerdöverde kaldı!
İzmir’in Torbalı İlçesi’nde ayağını tarlada biçerdövere kaptıran çiftçi ...
Mesut Özil’in sığındığı restoran sahibi yaşananları anlattı
Arsenal’in oyuncusu Mesut Özil ve takım arkadaşı Kolasinac’ın Londra’da ...
Yaşlı adama pizzacı dayağı
İzmir Balçova'da emekli Bahri Sürer'in (65) sipariş vermediği halde 5 ...
 
İlk evliliklerde yaş farkı azalıyor
Türkiye'de ilk kez evlenenler arasındaki yaş farkı 2013-2018 döneminde 3,2'den 3'e düştü.
Madeni para basan ilk şehirlerden Kyme'de tarih gün yüzüne çıkmayı bekliyor
Yunanistan'ın kuzeyinden gelen halklar tarafından M.Ö. 11'inci yüzyılın ...
Hostesliği bırakıp çiftçi oldu
Hostesliği bırakıp çiftçi oldu
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva