HABERLER>EKONOMİ
27 Ağustos 2016 Cumartesi - 13:31

İzmir’de ülkenin ilk açık inovasyon kampı: Bakan Özlü’den önemli açıklamalar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Gösteri Merkezi'nde düzenlenen, "Hack'n Break" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Açık İnovasyon Kampı Konferansı"na katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’de ülkenin ilk açık inovasyon kampı: Bakan Özlü’den önemli açıklamalar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Gösteri Merkezi'nde düzenlenen, "Hack'n Break" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Açık İnovasyon Kampı Konferansı"na katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü burada yaptığı konuşmaya, terör örgütlerinin saldırılarında şehit düşenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da şifa dileyerek başladı.

Türkiye'deki ilk açık inovasyon kampına katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Faruk Özlü, açık inovasyon kavramının sadece kamp ve konferanslarda gündeme gelmesinin yeterli olmadığını, inovasyon konusunda iş dünyası ve üniversiteler arasındaki iş birliğinin gelenek haline gelmesini istediklerini ifade etti.

Ege kıyılarının tarihin eski dönemlerinden beri bilim ve felsefenin merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, antik Yunan döneminin demokrasinin bilimin ve ekonominin bir arada ve eş zamanlı gelişeceğini hatırlattığını, tarihin önemli sorunlara bilgi ekseninde cevap aramanın önemini gösterdiğini anlattı.

Bilginin öneminin her geçen gün arttığına dikkati çeken Faruk Özlü, "Geçmişin bilim merkezlerine baktığımızda bilim ve teknoloji ancak bir eko sistem ve insanlar arasındaki etkileşim sayesinde gelişiyor." dedi.

"Bilim insanlığın ortak ürünü"
İnsanlar ve kurumlar arasındaki etkileşim arttıkça bilginin de o kadar gelişeceğine işaret eden Bakan Özlü, farklı ülkelerden ve disiplinlerden bilim insanlarını bir araya getiren CERN'i örnek gösterdi.

CERN'de bilim insanlarının bilgiyi tüm dünyaya açık tuttuğunu anlatan Özlü, "Artık inovasyon bir akademisyenin bir laboratuvarda ya da mühendisin iş yerinde tek başına yaptığı bir şey olmayacak. Bilimsel devrimleri, teknolojik yenilikleri bireylerden ziyarete ekipler takımlar hatta konsorsiyumlar üretiyor. Bilim uluslardan ziyade insanlığın ortak ürünü olmaya devam ediyor." diye konuştu.

Farklı firmaların, girişimcilerin ve akademisyenlerin bir araya getirilmesi gerektiğine işaret eden Özlü, inovasyon kavramının farklı aktörlerin akıllarından yararlanmayı, iş birliğini öne çıkardığını, iş birliği ile geliştirilen yeniliğin de insanlığın bir yarasına derman olduğunu bildirdi.

İnovasyonda üniversitelerin kilit rol üstlendiğine vurgu yapan Bakan Özlü, "Üniversiteler için yenilikçilik ve girişimcilik bir tercih meselesi değil zorunluluktur." dedi.

Özel sektörü üniversitelerle iş birliğine teşvik ettiklerini aktaran Faruk Özlü, TÜBİTAK desteklerini de artırdıklarını vurguladı.

Geçmişte devlet bütçesinin büyük bölümünün savunma sanayi için harcandığını bildiren Bakan Özlü, "Bugün artık eğitime harcıyoruz. 2002 yılında Ar-Ge harcamalarımızın milli gelire oranı yüzde 0,5 seviyesindeydi, bugün yüzde 1'in üzerinde." ifadesini kullandı.

Türkiye'de üniversitesi olmayan il kalmadığını anlatan Faruk Özlü, "Bilim ve teknolojilerde bir sıçrama yapmanın daha büyük hedeflere yönelmenin zamanıdır. Ar-Ge harcamalarımızın milli gelire oranını gelişmiş ülkelerdeki gibi yüzde 3'ün üzerine çıkarmaya çalışacağız ancak projelerimizi daha nitelikli hale getireceğiz. Ticarileşme oranını arttırmamız ve üniversite sanayi işbirliği geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

KİM/NE MESAJ VERDİ?
İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yenilikçi insanların yetiştirilmesi ve inovasyonun geleceği şekillendirdiğini, bu nedenle İYTE'nin büyük önem taşıdığını belirtti.

İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Açık İnovasyon Kampı etkinliklerine bu yıl 750 öğrenci katıldığını, sosyal sorumluluk projesi olarak gördükleri programa gelecek yıllarda Türkiye'de mühendislik eğitimi alan tüm gençlerin katılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Prof. Güden, 20 Ağustos'ta başlayan programında, 65 aktivite ve 16 konferans düzenlendiğini bildirdi.

Fen ve mühendislik alanında derinlemesine büyüyen bir üniversite olmayı amaçladıklarını vurgulayan Rektör Mustafa Güden, İYTE Teknoparkı'nda da önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Google ve Ege İhracatçı Birlikleri'nin desteklediği Türkiye'nin ilk açık inovasyon kampı olan "Açık İnovasyon Kampı" etkinliklerinde üreten, tasarlayan ve yaratıcı kitlenin yatırımcı ve mentorlarla bir araya getirilmesi hedeflendi.

Kapanışı Açık İnovasyon Kampı Konferansı ile gerçekleştirilen "Hack'n Break" etkinlikleri kapsamında eğitim ve inovasyon çalışmaları, pratik İngilizce eğitimleri, yaratıcı fikir çalışmaları, teknoloji eğitimleri, proje sunumları, spor etkinlikleri gerçekleştirildi. (a.a)

 
İzmir'de Bakan'dan ve Başkan'dan ortak mesaj!
 
Yıldırımla kahrolan yaşlı çifti mutlu eden hediye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Digiturk resmen satıldı
beIN MEDIA, Digiturk markası altında faaliyet gösteren Türk dijital platform ...
İsrail metro yapımı için Türk firması arıyor
İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen ülkelerinde yapımına başladıkları ...
İzmir Fuarı 'açılmadan' ekonomiye ivme kazandırdı!
Yatırım yapmak amacıyla İzmir’e gelen yabancı heyetler ile katılımcı firmalar, ...
 
Egeli balıkçılarda 'vira bismillah' heyecanı
1 Eylül'de başlayacak av sezonu için tüm hazırlıklarını tamamlayan Egeli ...
TARİŞ'ten flaş açıklama: Devlet üzüme müdahale etsin!
Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, 2016 yılı ürününün ...
Emeklilere promosyon müjdesi: Güzel formül var!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilerin merakla ...
 
Konut alımında yeni dönem: Devlet desteği!
Devlet destekli konut hesabı açılması ve işletilmesi ile devlet katkısına ...
Fed başkanlarından faiz açıklaması
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) iki şube başkanı, Fed'in bir sonraki faiz ...
İEF ticaret köprüsü kurdu: Odalara heyet akını!
85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına bir gün kala kente gelen çok ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva