HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2020 Çarşamba - 10:59

İzmir’de turizmin mabedi kapanıyor: Soyer’den çok net ‘rezidans’ mesajı!

16 Ekim'de son müşterilerini uğurlayacak olan Hilton İzmir'in kapanmasını değerlendiren Başkan Mehmet İşler, "Otelin yüzde 23'lük hissesi, İzmir Büyükşehir'e ait. Turizmci Başkanımız Tunç Soyer, o görkemli binanın yine turizme hizmet etmesi için bir şeyler yapmalı. Eğer rezidans olarak kullanılılsa, bu İzmir'e yapılacak en büyük kötülüktür" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, otelin asla rezidans olmayacağını açıkladı.

İzmir’de turizmin mabedi kapanıyor: Soyer’den çok net ‘rezidans’ mesajı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 yıldır turizme hizmet eden, milyonlarca insanı ağırlayan Hilton İzmir, 16 Ekim itibariyle kapanacak. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Hilton İzmir'in kapanacak olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.  Başkan İşler, "Burası rezidans haline getirilmemeli. 30 yıldır olduğu gibi turizmin mabedi olarak hizmet vermeli. Turimzci İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, burasının rezidans haline getirilmesine izin vermemeli" dedi.

SOYER: BUNA ASLA MÜSAADE ETMEM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ETİK Başkanı Mehmet İşler'in mesajıyla birlikte Hilton İzmir'in kapatılması olayını değerlendirdi. Başkan Soyer, "Hilton İzmir'in ayrılması, üzücü tabii ki. Boşaltılan binanın nasıl değerlendirileceği konusunda bir şey söylemek için çok erken. Mal sahibi Ata İnşaat ile oturup müzakere edeceğiz. Herkes şunu bilsin ki, o görkemli binanın rezidansa dönüştürülmesine asla müsaade etmem. Turizm dışında kullanılarak İzmir'e yapacağı prestij kaybına asla izin vermem" açıklamasında bulundu.

HİLTON, NEREDEN NEREYE GELDİ
İzmir'in 446 odalı Büyük Efes Oteli'nin ardından inşa edilen Hilton İzmir'in tarihi sürecini anlatan Başkan İşler, "Turgut Özal ile birlikte Türkiye'de yeni bir turizm anlayışı başladı. Türk turizmi, dünyaya açılmaya başladı. Hilton İzmir'in olduğu alan, NATO'ya aitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, işadamı Mehmet Nazif Günal ve 30'a yakın ortağın konsorsiyumu ile Hilton Otel hizmete girdi. Bugün gayrimenkul olarak kentin kalbinde. Bugüne dek çok sayıda fuar, konser gibi sosyal etkinliklerde insanları ağırladı. Turimzciler yetiştirip ülkenin her tarafına gönderdi. Hilton İzmir, adeta bir turizm okuluydu" dedi.

EKONOMİK SORUNLAR, RESTLEŞMEYE GÖTÜRDÜ
Ata İnşaat ile Hilton İzmir yönetimi arasında ekonomik sorunlar çıktığını, bu uyuşmazlığın restleşmeye kadar gittiğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulunarak, "Sevgili başkanım, burasının rezidansa dönüştürülmesine izin verme" dedi. Hilton İzmir'den boşalacak binanın, tekrar turizme hizmet eden bir yapı olarak kullanılmasından yana olduklarını dile getiren İşler, şu açıklamalarda bulundu:

"Hilton İzmir, 16 Ekim'de son müşterisini uğurlayacak. Bu tesisin yüzde 23'lük hissesi, İzmir Büyükşehir'in, Büyük hissedar ise Ata İnşaat. Umarım ve dilerim ki, burasının rezidans olarak kullanılması yönünde talep gelirse, İzmir Büyükşehir Başkanımız Tunç Soyer, buna karşı çıkar. Umarım, kişilere tahsis edilerek, şehrin çıkarları gözardı edilmez. Tunç başkanımız da sonuçta turizmci. Tesisin turizme hizmet etmesini isteyeceğine inanıyorum. Biz turizmcilerin tek güvencesi, Tunç Soyer'dir."

İZMİR, HİLTON'U ÇOK SEVDİ
Hilton'un İzmir'i, İzmir'in de Hilton'u çok sevdiğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Temennimiz, bir başka markayla, Hilton kadar güçlü bir markayla, burası turizmin hizmetinde olur" dedi ve şunları söyledi:

"Hilton'da ciddi bir yenilemeye ihtiyaç var.  Hilton, daha güçlü, daha yenilenmiş markalarla yoluna devam eder inşallah. İzmir ile bütünleşen Hilton'u, otelin kapanmasıyla unutacak değiliz elbette. Hilton, yeni yatırımlarla tekrar küllerinden doğacaktır."

 
Bornova’da kentsel yenileme zamanı
 
FETÖ'nün sürat teknesi İzmir sularında yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.A 17 Eylül 2020 Perşembe 08:39

TUNÇ sen bile kurtaranazsın ................

Yorumu oyla      2      3  
A.A 17 Eylül 2020 Perşembe 08:38

Turizmi geçmiş belediyeler sonunu getirdi ,izmir kaç yıllardır bir tane turist görmüyor ,ne kemeraltı ,ne agora ,ne kadifekale ,ne izmir içi tabiki gelmezler pislik diz boyu her yerde düzensizlik ve kötü yönetimler yavaş yavaş turizm yok ettiler TEBRİKLER

Yorumu oyla      2      3  
Tunç Başkan 17 Eylül 2020 Perşembe 02:31

Büyükşehir Belediyesi depreme dayanıksız Hilton u belediye binası yap bisikletle gidip gelirsin hatta kampanya başlatın belediye çalışanlarına da bisiklet tahsis edin. nasıl fikir

Yorumu oyla      4      4  
16 Eylül 2020 Çarşamba 23:43

saçmasapan yorumlar..yok yıkılsın yok yurt olsun ..otel olarak benımsendi öle devam edecek..tohum ve hayvancılık ulkenın geleceği belediyecilik sadece yol ve metro yapmak değildir..

Yorumu oyla      3      3  
SERHAT 16 Eylül 2020 Çarşamba 19:57

Yorum yapanları okudum hepside boş konuşmuş bence büyüksehire bağlanmalı belediye binası olmalı

Yorumu oyla      2      3  
okumadan yorum yazmak 16 Eylül 2020 Çarşamba 19:01

İZMİRLİ, yüzde 23 hissesi belediyeninmiş.

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 16 Eylül 2020 Çarşamba 19:01

yenge şatodan sıkıldıysa başkan Hilton'a geçsin..yakışır...

Yorumu oyla      3      4  
Ekmel 16 Eylül 2020 Çarşamba 18:59

Tunç Soyer kendi işini doğru yapsın. Gerisini devlet yapar zira bak İzmir Metro Yolda kalmış. genel müdürünü hala görevde tutuyor. nasıl bir yönetim anlayışı

Yorumu oyla      2      4  
İZMİRLİ 16 Eylül 2020 Çarşamba 16:46

Tunç soyer acaba su turizim ve tarım bakanlığı rolerini bıraksa da izmirin alt yapı ulaşım ve yol projeleri ile ilgillense nasıl olur acaba görevi geriğ ne yapması gerekiyorsa onu yapsın...milletin malına mülküne karışmasın bence

Yorumu oyla      8      12  
guest 16 Eylül 2020 Çarşamba 16:25

şehirde o bölgeye çok otel yapıldı, otel ihtiyacı varmıki bunu biliyormuyuz? Heleki böyle bir dönemde seyehatlar sıfıra inmişken. ihtiyaçsa rezidans yapılabilir, o da şehre hizmet eder, devir imaj değil gerçekler devri.

Yorumu oyla      6      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da kentsel yenileme zamanı
Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ ...
Tarihi Bergama Kermesi’nde muhteşem final
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılında başlatılan ve 84 ...
İzmir’in kent vizyonuna Avrupa’dan hibe
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve çevreci ulaşım vizyonu ...
 
Balçova’da ilk zil öncesi dezenfeksiyon
İzmir Balçova’da yüz yüze eğitime başlayacak anaokulu ve ilkokul 1. sınıflar Belediye ...
Behçet Akal'ın ismi Karşıyaka'da yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi içine geçtiğimiz yıl kurulan ...
AK Parti'den '120 dakika' hamlesi: İlk aktarma ücretsiz olsun!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü ...
 
Esnaftan Batur’a pandemi teşekkürü
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ...
Koronavirüs Torbalı Belediyesi'ne sıçradı!
Torbalı Belediyesi'nde iki personelin COVİD-19 test sonucunun pozitif ...
Yangın mağdurlarına Büyükşehir'den yardım eli
Bayındır'da önceki hafta çıkan yangında kullanılmaz hale gelen binada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva