HABERLER>SAĞLIK
1 Aralık 2022 Perşembe - 13:13

İzmir’de şiddete karşı tepki!

İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde Asistan Dr. M. Furkan Balcı’nın bir hasta yakını tarafından darp edilin burnunun kırılması olayı sonrası, yüzlerce hekim, Tepecik Hastanesi’nde eylem yaptı. Hekim Birliği Sendikası Konak Şube Başkanı Dr. Mehmet Bora Bözgeyik’in okuduğu bildiride, hekime şiddet kınandı, “Görevi başında hastane sınırları içinde hekimini , hemşiresini, güvenlik görevlisini, sekreterini ve tüm sağlık çalışanlarını koruyamayan, sağlık sistemini hastaya en iyi hizmeti vermeye çalışırken öncelikle kendi çalışanını korumak üzerine kuramayan herkes sorumludur, suçludur” denildi.

İzmir’de şiddete karşı tepki!

EGEDESONSÖZ – İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde dün meydana gelen sağlıkta şiddet olayının yankıları devam ediyor. Doğum Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan yüzlerce hekim, hemşire ve sağlık personeli, hasta yakınının saldırı sonucu burnu kırılan, kafa travması geçiren Asistan Dr. Mücahit Furkan Balcı’ya yapılan saldırıyı kınadı. Hekim Birliği Sendikası da bir basın açıklaması okuyarak, olayı kınadı. Sendikanın basın bildirisinde sisteme yönelik sert eleştiriler de vardı.

DR. BOZGEYİK: İKİ GÜN POLİKLİNİK HİZMETİ YOK
Hekim Birliği Konak Şube Başkanı Dr. Mehmet Bora Bozgeyik, bugün ve yarın, Tepecik Kadın Doğum Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerinin poliklinik hizmeti vermeyeceğini açıkladı. Bildiride, şu görüşlere yer verildi:

“Yıldık artık sağlıktaki şiddetten; hekime kalkan elden; çekilen bıçaktan , tüfekten..Edilen küfürden, hakaretten, tehditten. Uğruna yıllarımızı verdiğimiz, gençliğimizi heba ettiğimiz, hayatımızdan vazgeçtiğimiz hekimlik mesleğinin ödülü bu mu? Hangi hekime reva, neyin bedeli bu bitmek bilmez şiddet? Gencecik asistan kardeşimiz meslektaşımız Furkan görevi başında işini hakkıyla,  layıkıyka yapmaya çalışırken, darp edildi, burnu kırıldı. Yani hekimlik mesleği bir darbe daha aldı; hepimizin hem onuru hem umudu kırıldı. Umut yoksa, hekim yoksa, yaşam da yoktur; yaşatmak da. Görevi başında hastane sınırları içinde hekimini, hemşiresini, güvenlik görevlisini, sekreterini ve tüm sağlık çalışanlarını koruyamayan; sağlık sistemini, hastaya en iyi hizmeti vermeye çalışırken öncelikle kendi çalışanını korumak üzerine kuramayan herkes sorumludur, suçludur.”

MUAYENE ODALARINA ACİL ALARM DÜĞMELERİ KONMALI
“Hekim Birliği olarak hastane girişlerinde güvenlik taraması yapmak, muayene odalarına acil alarm düğmeleri koymak gibi gerekli önlemlerin uygulanması için taleplerimizi aylardır dile getiriyoruz. Sağlıkta şiddet diğer sektörlere göre 6 kat fazla iken, son 10 yılda beyaz kod vakaları YÜZDE 600 artmışken göstermelik,  geçici, dostlar alışverişte görsün çözümleri istemiyoruz. Gerçek kalıcı önleyici tedbirler alınsın ve uygulansın istiyoruz.Öldürülürsek ancak yapılır dediğimiz caydırıcı yasalar öldürüldüğümüzde dahi yapılmıyor, idari kurallar konulmuyor. Bütün bu yaşananlar, önlemeyen hatta önlenmek istenmeyen  şiddet terörü değil de nedir? HastalarImızı hastanelere gelirken serseri kurşun gibi doldurup , önüne gelen hekime sağlık çalışanına çarpıp geçecek söylemlerden kışkırtıcı sağlık hizmeti beklentisiyle değil; akılcı bilimsel sakin anlayışlı görev ve sorumluluklarını hatırlatıcı bilgilerle donatmak siyasetin , eğitimin, medyanın temel amacı olmalıdır. Artık sağlık bakanlığı bir an önce bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Gerekli hukuki yaptırımlar yerine getirilmeli, sağlık çalışanına şiddet tüm devlet organlarına karşı işlenmiş suç olarak tanımlanmalıdır. Hastanelerde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmalı randevusu olmayan hasta ve yakınlarının hekime ve diğer sağlık çalışanlarına doğrudan ulaşması engellenmelidir.”

BU DÜZEN, ŞİDDETE DAHA ÇOK ÇANAK TUTAR
“MHRS yüküyle/ yetmezmiş gibi süre derdimize tüy diken ek randevularla her 5 dakikada hasta bakmaya mecbur bırakan, bu düzen daha çok şiddete çanak tutar. Hasta muayene sürelerinin en az 15 dakika olacağı, hekimlerin ihtiyaç ve dinlenme molası verebileceği zamanların yaratılmadığı her randevu sistemi hem hasta, hem de hekim için bir dayatmadır, zorlamadır;  bu konudaki ısrarın da anlaşılması mümkün değildir. Dakikayla, zamanla yarışılarak hekimlik yapılabilir mi, sağlık hizmeti  üretilebilir mi? Bu sistemin ortaya çıkan sonuçları dağ gibi büyüyen şiddettir, ölümdür, vahşettir; iyileşemeyen hastalıktır, her geçen gün büyüyen bir yaradır. Ne acı ki artık dikiş de tutmuyor. Sesimizi neden duymuyorsunuz!? Daha neyi bekliyorsunuz!? Hekimler olarak tek  amacımız var, insanca çalışmak; insanca yaşamak ve en önemlisi insanı yaşatmak.”

 
CHP'li Serter, Suruç, Ankara Garı ve İstiklal'i hatırlattı: İzmir'e operasyon çektiler!
 
Kaya'dan 'İktisat Kongresi binası' mesajı: Otopark olmaktan kurtardık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üçlü tehlike dolaşımda... Hepsi birbirine karıştı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve KLİMİK Başkanı Prof. ...
Kör olmaktan emekli olduğu hastane sayesinde kurtuldu!
1997 yılında Karşıyaka Devlet Hastanesin’den emekli olan 70 yaşındaki ...
Öfkeli hasta yakını doktorun burnunu kırdı!
İzmir Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde erkek doktora muayene olmak istemeyen ...
 
Grip bebeklerde ve yaşlılarda ölüme neden olabilir
Kış aylarının yaklaşmasıyla grip virüsüne yakalanma riskimiz artıyor. ...
Çocuklarda grip vakalarına dikkat!
İzmir'de Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı ...
Koronavirüste son durum ne?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama ...
 
Bakan Koca açıkladı: Çok yakında aramıza katılacaklar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Kasım Tıbbi Sekreterler Günü'nü kutlayarak ...
Bakan Koca duyurdu: Yerli HPV tanı kiti yolda
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarına artık, ...
Burun tıkanıklığı kanser belirtisi olabilir
Baş boyun kanserlerinin sık görülen bir alt tipi olan nazofarenks kanserinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva