HABERLER>GÜNCEL
26 Temmuz 2022 Salı - 09:38

İzmir'de sevgiliye mahkeme şoku... Aşk bitti, para gitti!

Gürsel Bozkurt, evlilik hayali kurduğu kadının oyununa geldi, mahkeme kararıyla şok oldu. Bozkurt, sevgilisi H.A. ile ev alabilmek için her ay sevgilisinin banka hesabına para yatırdı. Sevgilisinin başka biriyle evlendiği ortaya çıkınca parayı istedi, ancak mahkeme ödemelerin yardım niteliğinde olduğuna kanaat getirdi.

İzmir de sevgiliye mahkeme şoku... Aşk bitti, para gitti!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Gürsel Bozkurt, bundan 6 yıl önce tanıştığı H.A. ile sevgili olup, evlilik hayalleri kurmaya başladı. O dönem bazı borçlarından dolayı banka hesaplarında sorun olan Bozkurt, evlilik kararı aldıkları sevgilisi H.A.'nın adına banka hesabı açıp, ortak ev almak amacıyla para biriktirmeye başladı. Bozkurt, sevgilisi H.A. ile evlenip kimseye muhtaç olmadan kendi evlerinde yaşamanın hayali ile garsonluktan kazandığı maaşının yüzde 90'ını her fırsatta bu hesaba yatırdı. Bozkurt evlilik hayalleri kurarken, H.A. sevgilisi Bozkurt'a hala evli olduğunu, boşanma davasının Yargıtay aşamasında olduğunu ancak kesinleşmediğini itiraf eti.

170 BİN LİRA YATIRDI
Çiftin arasına bu nedenle bir süre soğukluk girerken, iddiaya göre bankada ev almak için yeterli para biriktikten sonra H.A. 'Eski eşimle barıştım, seninle anlaşamıyoruz' diyerek Bozkurt'tan ayrıldı. Bozkurt da bunun üzerine bu süreçte İstanbul'da yaşayan H.A.'nın banka hesabına gönderdiğini öne sürdüğü toplam 170 bin lirayı geri istedi. H.A. önce borcu kabul edip, daha sonra reddetti. Bunun üzerine Bozkurt, paranın geri kalanını alabilmek için avukatı Damlanur Kaya Uler aracılığıyla İzmir 22. İcra Müdürlüğü'nde icra takibi başlattı. Eski sevgili H.A. da kesinleşen icra takibine itiraz ederek 'Menfi Tespit' davası açtı.

EV ALMAK İÇİN BİRİKTİRDİ
İzmir 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davada H.A. suçlamaları reddederek Bozkurt'a borcu olmadığını savundu. Bozkurt'un avukatı Damlanur Kaya Uler ise, "Müvekkilimin davacının hesabına neden para gönderdiği H.A. ve çevresi tarafından bilinmektedir. H.A. icra takibine önce itiraz etmemiş, sonrasında 'Borcum yoktur' diye menfi tespit davası açmıştır. Müvekkilim bu parayı karşılıksız bağış amacıyla değil, ortak ev almak için göndermiştir. İkili arasında geçen whatsapp konuşmalarında da her şey ortadadır" dedi.

Mahkeme, sevgiliye gönderilen paranın 'karşılıksız yapılan yardım' olduğuna kanaat getirip icra takibinin haksız ve kötü niyetli olduğundan iptaline karar verdi. Eski eşi ile barıştığını söyleyip kendisinden ayrılan ve boşanma davası kesinleştikten sonra da sevgilisi H.A.'nın bu davada tanık olarak dinlenen M.G. isimli başka bir erkek ile evlendiğini duyan Gürsel Bozkurt ikinci bir şok daha yaşadı. Bozkurt, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

HAYATA KÜSTÜ, MEMLEKETİNE DÖNDÜ
Avukat Damlanur Kaya Uler, "Müvekkilim bu davadaki mağduriyeti sebebi ile hayata küsüp memleketine geri dönmüş, maddi ve manevi çok fazla zarar görmüştür. Yerel mahkeme mağdur edici bir karar vermiş olup, ayrıntılı ve açıklayıcı olmayan çok kısa bir cümle ile davanın kabulüne karar vermiş, borcunu ikrar eden davacının beyanını esas almıştır. Bu hususta bir üst mahkemeye itiraz edilmiş olup, müvekkilin mağduriyetinin giderileceğine inancımız sonsuzdur" dedi.

O SÖZ, BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
Öte yandan, Bursa'da bir süredir geçimsizlik yaşayan çiftin boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, "On tane karı bulurum ama bir tane ana bulamam" sözünü de boşanma sebebi saydı. Yüksek Mahkeme; bu söze maruz kalan kadının da manevi tazminat almasının önünü açtı. (Yeni Asır)

 
Karaburunlu çocukların yaz okulu sevinci!
 
Konak'a büyük gurur!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 26 Temmuz 2022 Salı 12:05

mahkemelerin bu kararları artık insanların evlilikten uzak durmasına yol açıyor bu konular Adalet bakanlığınca düzeltilmeli, kadına söylenmiş bir sözle manevi tazminat yolu açılması insanların evlilikten kaçmasına sebebiyet verir

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK_2 26 Temmuz 2022 Salı 10:36

"Aşkın gözü kördür" diye buna denir. NOKTA

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEÜ, kurumsal akreditasyon belgesine kavuştu
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından ...
Zehir tacirlerine baskın!
İzmir'in Kiraz ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı yakalandı.
Park halindekilerin üstüne uçtu... Taklacı araba!
Konak ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, demir bariyerlere ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Agora’nın tepesinde kabus var!
Mehmet KARABEL yazdı... Agora’nın tepesinde kabus var!
3 kişiyi öldüren çoban: 'Hırsız sandım!'
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 3 kişiyi av tüfeği ile öldüren çoban Ali ...
ÖTV değiştirme yetkisi Cumhurbaşkanında
ÖTV tebliğinde "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı" olarak değiştirildi. ...
 
15 üniversiteye 27 yeni fakülte kuruldu!
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla 15 üniversiteye 27 ...
İzmir'de FETÖ'ye 'ankesör' darbesi... Aralarında rütbeli askerler de var!
İzmir merkezli 18 ilde, FETÖ/PDY'nin 'TSK yapılanması'na yönelik yürütülen ...
Yeğenini çöp evde rehin tutan teyze tutuklandı
Bursa'da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada yeğeni Cem Muhammet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva