HABERLER>GÜNCEL
29 Temmuz 2022 Cuma - 07:33

İzmir'de şehide acı veda... Evlada son bakış!

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan İstihkam Astsubay Çavuş Batuhan Şimşek (24), İzmir'de törenle toprağa verildi.

İzmir de şehide acı veda... Evlada son bakış!

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütünün açtığı taciz ateşi sonucu ağır yaralanan Astsubay Çavuş Batuhan Şimşek, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şimşek'in şehadet haberi, bugün akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından İzmir'in Bornova ilçesindeki baba ocağına verildi. Şehit haberi alan yakınları ve mahalle sakinleri evlerine Türk bayrağı astı. Hakan ve Ayten çifti, Batuhan Şimşek'in acı haberiyle büyük üzüntü yaşadı. Bekar olan şehidin bir de kardeşi olduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ
Belediye ekiplerince şehit evine ikram araçları gönderildi ve taziye çadırı kuruldu. Acılı baba Hakan Şimşek askeri yetkililerle birlikte taziyeleri kabul etti. Şimşek'in cenazesi bugün hava yoluyla İzmir'e getirildi. Şehit için ilk olarak Adnan Menderes Havalimanı'nda basına kapalı bir tören düzenledi. Ardından cenaze, şehidin Bornova ilçesi Karacaoğlan Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Şehidin annesi Ayten Şimşek, babası Hakan Şimşek ile kardeşi ve yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü.

Şehidin kuzeni 'Pau' sahne adıyla bilinen şarkıcı Ayhan Ulu da gözyaşlarına hakim olamadı. Ulu, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Konuşacak halde değiliz. Öz kuzenimdi canımdı, ciğerimdi. 2 hafta önce İstanbul'a yanıma ziyarete gelmişti. Onu Hakkari'ye uğurladım. 2 gün önce de telefonla konuşmuştuk. Ona çok sevdiği bir araba alınacaktı. Sürpriz olacaktı. Kars'ta araba alındıktan 10 dakika sonra şehadet haberi geldi. Başımız sağ olsun" dedi.

ŞEHİDE SON GÖREV

Şimşek'in cenazesi, Bornova ilçesinin Karacaoğlan Mahallesi'ndeki babaevinden helallik alındıktan sonra Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camisi'ne getirildi.

Burada şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Din görevlisi, kısa bir konuşma yaptıktan sonra törene katılanlardan helallik istedi.

İkindi vaktinde kılınan cenaze namazın ardından şehit Şimşek’in naaşı, askeri araca kadar taşındı. Şehidin ailesi Şimşek'i alkışlarla uğurladı. Cenazeye katılan çok sayıda vatandaş, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganı attı.

Şimşek'in cenazesi, Kadifekale Şehitliği'nde defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin annesi Ayten, babası Hakan Şimşek, şehidin yakınları ile Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, bazı milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve vatandaşlar katıldı.



BABASI OTOMOBİL ALMIŞTI
Dayısı Selçuk Ulu, eniştesi Hakan Şimşek'in oğluna sürpriz yapacakken acı haberini aldığını ifade ederek, "Bugün ne yazık ki öğlen saatlerinde haberini aldık. Çok üzgünüz, ne diyeceğimizi de bilemiyoruz. Şehidimiz çok iyi bir insandı, vatanına milletine çok düşkün bir çocuktu, dini bütün biriydi. Çevresi tarafından çok sevilen biriydi. Babasının bugün bir sürprizi vardı ona, bir araç aldı kendisine, bugün öğlen telefonla aradı bilgisini vermek için, ulaşamadık. Ne yazık ki şehit olduğu haberini aldık" dedi.



AYNI AİLEDEN İKİNCİ ŞEHİT
Selçuk Ulu, Batuhan Şimşek'in ailenin ikinci şehidi olduğunu da bildirdi. Ulu, 1995 yılında amcaları Tekin Ulu'yu da aynı bölgede şehit verdiklerini söyledi. 1995 yılında Osman Pamukoğlu komutasında yürütülen Ejder Operasyonunda bomba imha uzmanı olarak görev yapan Tekin Ulu'nun bölücü terör örgütünün açtığı ateş sonucunda şehit olduğunu aktardı. Selçuk Ulu, "Bu ailemizin ikinci şehidi oldu. Yeri gelse burada üzülmeyeceğiz ama, artık yürek bu dayanamıyor. Hepimiz için zor, vatan sağ olsun." dedi. (DHA)

 
İzmir'de kalp nakli yapılan 2 yaşındaki Asel'den iyi haber!
 
Eğitim alanı otoparka çevrilmişti... İtirazlara ret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kalp nakli yapılan 2 yaşındaki Asel'den iyi haber!
Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesinde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören ...
Kreşte tokat atıldığı iddiasıyla inceleme başlatıldı
Kocaeli'de dehşete düşüren bir şiddet iddiası ortaya çıktı. Kentin Gebze ...
‘Birlikten İzmir’ doğdu… Konutların teslim tarihi belli oldu!
İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden ...
 
Karakola ziyaret görüntülerine ilişkin açıklama
Tunceli Valiliği, basına ve sosyal medyaya yansıyan Çemişgezek ilçesindeki ...
İzmir'de feci kaza... İki tır alev topuna döndü!
İzmir-Aydın yolu üzerinde iki tırın karıştığı trafik kazasında tırların ...
745 gram doğan bebeklerine aylar sonra kavuştular
Erzurum'da 745 gram dünyaya gelen ve 155 günlük yoğun bakım tedavisi sonucu ...
 
Yargının yükünü yapay zeka hafifletecek
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargıda yapay zekanın da kullanılması konusunda ...
Danıştay'dan 'gri pasaport' kararı
Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından proje kapsamında hizmet damgalı ...
Almanya'da 'tuvalet kağıdı' krizi
Alman gazetesi Zeit'in haberine göre, Rusya'nın doğal gaz arzı önümüzdeki ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva