HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
16 Ocak 2019 Çarşamba - 11:49

İzmir'de sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, düzenledikleri etkinliklerle ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere kaynak yaratmaya devam ediyor.

İzmir de sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

Öğrenci burslarına ve bursiyerlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl sosyal ve kültürel etkinliklere imza atan EBSO Vakfı Kadınlar Birliği, bu kez tiyatro oyununda kendileri sahneye çıktı. EBSOV Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğu’nun rol aldığı, Genel Sanat Yönetmenliğini Cihangir Turantaş’ın üstlendiği, Fransız tiyatrosunun önemli isimlerinden Robert Thomas tarafından kaleme alınan “8 Kadın” adlı oyun, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Yönetmenliğini Doğan Yağcı, Yönetmen yardımcılığını Benal Özbek,  dekor ve kostüm tasarımını da Ebru Çulpan’ın yaptığı oyunda rol alan Didem G. Erdem,  Melike Binoğlu, Nazan Yılmaz, Arzu Öztaş,  Gülsün Kabadayı,  Dilek Şınlak, İncila Kabadayı ve Bengi Şen, polisiye, komedi ve müzikalin harmanlandığı eserde profesyonellere taş çıkartan bir performans sergiledi. Salonu dolduran sanatseverlerin yaptığı bağışlar, EBSO Vakfı’nın burslar hesabına aktarıldı.
DESTEĞE TEŞEKKÜR
EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Sevinçli ve Aytekin Öztaş, Meclis Üyeleri Erdoğan Çiçekçi, Temel Aycan Şen, Enver Olgunsoy, Nejat Özduran ve Atınç Abay da izleyiciler arasında yer aldı.

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İpek Özçelik, Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan eğitim konusunda son derece başarılı çalışmalara imza atan Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı’nın bu duyarlılığına kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yaptıkları faaliyetlerle katkıda bulunduklarını söyledi. Özçelik, “Her yıl 500’den fazla öğrenciye burs veren vakfımıza destek olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz, çabalarımıza verdiğiniz katkıya teşekkür ediyoruz” dedi.

EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kocagil de, “Önceliklerimiz arasında öğrencilere destek sağlayarak eğitimlerine yardımcı olmak, ihtiyaç sahibi kişilerle yardımseverleri buluşturmak ve çağdaş, laik bir nesil yetişmesi için imkan yaratmak geliyor. En iyi yatırım, geleceğe yatırımdır” diye konuştu.

EBSO Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri sanayicilerin eşleri tarafından kurulan Kadınlar Birliği’nin örnek teşkil edecek bir organizasyon yapısı ile öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitime desteklerin artarak devam etmesi konusundaki özverili çabalarını öven Kocagil, “Kadınlar Birliği’mizin sanat ve kültür alanındaki çalışmaları, başarıları ve sonuçta yarattıkları değerler hepimizi gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Oyunun sonunda etkinliğin gerçekleşmesine katkıları dolayısıyla Folkart İnşaat, Niş Kağıtçılık, Özgüven Mühendislik firmaları ile Genel Sanat Yönetmeni Cihangir Turantaş, Yönetmen Doğan Yağcı ve Makyöz Dilek Mutlutürk’e de teşekkür plaketleri verildi.

 
LİYAKAT Sohbetleri gençlerin eğitimi için Uğur Dündar’ı ağırladı
 
Sirenler susmadı: İzmir'de korkunç kaza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görme engelini resim yaparak aşıyor
İzmir'de halk arasında 'tavuk karası' olarak bilinen görme bozukluğu ile ...
İzmir'de Nazım unutulmadı: Ne güzel şey hatırlamak seni...
Nazım Hikmet 117. doğum gününde Buca, Gaziemir ve Bornova Belediyeleri ...
Folkart Academy'de kayıt zamanı
Folkart Academy’nin 2019 yılı Bahar Dönemi eğitimleri için kayıtlar başladı. ...
 
Konak'ta 'Üç Erbil' eserleriyle nefes kesti
Konak Belediyesi Nazım Hikmet Güzelyalı Kültür Merkezi’nde Devrim Erbil ...
Osmanlı döneminden 6 bini aşkın fotoğraf internette erişime açıldı
Getty Research Institute, Pierre de Gigord Koleksiyonu içinden 6000'i ...
İzmir'de derilerin dansı: Bu fuar kaçmaz!
İZFAŞ tarafından ilk kez 2018’de düzenlenen Leather & More - Deri ve Deri ...
 
Daha 12'sinde... İzmir'in gururu oldu
İzmir'de 9 yaşındayken piyano çalmaya başlayan Arda Ayhan (12), 3 yıl ...
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
Karşıyaka'da 'Deniz ve Mehtap' gecesi
Farklı sanat etkinlikleri ile unutulmaz isimlerin şarkılarını sanatseverler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva