HABERLER>SAĞLIK
8 Temmuz 2021 Perşembe - 16:14

İzmir'de sağlıkçılardan ücretsiz ulaşım talebi

İzmir'de sağlıkçılar, ücretsiz ulaşım ve otopark uygulamasının 31 Aralık'a kadar uzatılmasını talep etti

İzmir de sağlıkçılardan ücretsiz ulaşım talebi

İzmir'de sağlık çalışanları, 30 Haziran itibarıyla sona eren ulaşım ve sosyal tesislerden ücretsiz yararlanma hakkının uzatılmasını istedi.

Türk Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin, sağlık çalışanlarına yıl sonuna kadar verilen ücretsiz toplu taşıma ve otopark hizmetlerini, belediyenin gelirlerinin yeterli olmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini savundu.

Sağlık çalışanlarının salgınla ilgili mücadelesinin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Atıcı, "Özellikle aşılama ve filyasyon ekipleri sahada, diğer sağlık çalışanları da hastanelerimizde takdir edilecek mücadele vermektedir. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesinin yıl sonuna kadar sağlık çalışanlarına vermiş olduğu ücretsiz ulaşım ve otopark hizmetlerinden bir anda ne olduysa vazgeçmesi anlaşılır bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi tarafından bazı kamu görevlilerinin ulaşım hizmetlerinden indirimli, ücretsiz yararlanmaları doğrultusunda karar alındığını belirten Atıcı, şöyle devam etti:

"Kamusal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarına da ücretsiz olarak bu hizmetlerden faydalanma imkanının verilmesi, zor şartlar dahilinde görev yapan sağlık çalışanları açısından moral ve motivasyon sağlayacaktır. Sosyal belediyecilik anlayışına uymayan bu kararın, sağlık çalışanlarını üzdüğü ortadadır. Her türlü zorlukla mücadele eden sağlık çalışanları, bu zor zamanlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm yetkili kurumlardan fedakarlık yapmalarını istiyor."

Atıcı, sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve otopark uygulamasının yıl sonuna kadar uzatılmasını istedi.

Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cihan Bektaş da Büyükşehir Belediyesince kendilerine "Sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ücretsiz ulaşım ve kamuya ait sosyal tesislerden yararlanma hakkının 31 Mart 2021'e kadar devam etmesi kararı alınmıştır. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla sağlık çalışanlarının bu hakları 31 Aralık 2021'e kadar uzatılmıştır." yazısının gönderildiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin sonrasında bir yazı daha gönderdiğini bildiren Bektaş, burada "ücretsiz ulaşım ve sosyal tesislerden yararlanma hakkının Haziran 2021 sonu yerine sehven Aralık 2021 sonu olarak belirtildiğinin" yazdığını aktardı.

Bektaş, ücretsiz ulaşımın özellikle çok çalıştıkları salgın döneminde kendilerine moral olduğunu kaydederek, "Bunun 'Yanlışlık yapıldı.' diyerek üzerinin kapatılması bizi üzdü. Biz de Soyer'e yeniden yazı yazdık. 31 Aralık'a kadar uzatılmasını istedik." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ücretsiz taşıma kararı alma yetkisinin kendilerinde olmadığını savundu.

 
Göztepe yeni transferini kiralık gönderdi
 
Tokyo Olimpiyat Oyunları seyircisiz yapılacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SD 8 Temmuz 2021 Perşembe 23:31

bu tip uygulamalar yapılacaksa belirli bir kota dahilinde sadece bireysel binişler için yapılmadıdır, bu utanmazlar feribotları otoparkları felç etti, cuma çeşmeye feribot ile giden adam sağlıkçıyım diyor, özel muayeneye kendi covid dışı işine gelen adam otomatik otoparka para vermiyor, baştan popülist bir saçmalıkla verdikleri hak şimdi sorun oluyor, en baştan hiç vermeyeceksin böyle dertlerin olmayacak...

Yorumu oyla      3      3  
mert 8 Temmuz 2021 Perşembe 22:18

OLDU PAŞAM BU ZAMANA KADAR BELEŞ BİNDİNİZ TEŞEKKÜR EDECEĞİNİZE ELEŞTRİYORSUNUZ.BU NANKÖRLÜKTÜR CONVİD ADI ALTIN DA SALGINLA ALAKASI OLMAYAN KİŞİLER KULLANDI YAZIK BU SALGINDA İŞİNİ KAYBEDENLERE VERİLSİN O HAK BELEŞÇİLERE DEĞİL...

Yorumu oyla      3      4  
ANKARA 8 Temmuz 2021 Perşembe 18:07

Saglik Hizmeti Verenlerin Ne Ozelligi Var! Covid 19 Oldugu Diye Kendilerini Hint Kuması Mi Sanmaktalar! Az Maas Aliyorlar ds Bir de Ulasim Ucretsiz Olsun Oyle Mi? Bir Defa Saglik Sektorunun Covid 19 İle İlgili Bir Yardimlari Olmadi Ki! Kac Kisi Vefat Etti! Saglik Sektoru Ölenlerin Hesabini Versin Önce!

Yorumu oyla      4      4  
Karar alma yetkisi 8 Temmuz 2021 Perşembe 17:21

İzmir’i BB meclisinin toplu ulaşımda ücretsiz taşıma kararı alma yetkisi olmasa da ; İzmir BB eğer isterse sembolik bir ücretle sağlıkçıların ulaşım talebini karşılayamaz mı ? Mesela İzmirdeki mahalle - köy muhtarlarına ücretsiz ulaşım hakkı verildi mi ? . Mesela dini ve milli bayram günlerinde belediyeye ait toplu ulaşım araçlarında 1 (BİR ) kuruş ulaşım ücreti alma kararını kim veriyor. Mesela 60 yaş için uygulanan formül ( indirimli ücret ile 1.ci ve 2 ci aktarmalarda 0 ( SIFIR ) ücretsiz geçiş ) sağlıkçılar için uygulanamaz mı ? Sağlıkçıların 31.12.2021 tarihine kadar istediği ücretsiz ulaşım taleplerini karışlamak için mesai harcamaya değmez mi ?

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinovac’ın yeni etkinlik oranı açıklandı
Şili’de Çinli şirket Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac aşısının ...
Koronavirüs geçirenlere 2. doz hakkı verildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu'ndan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ağlamayın bağışlayın!
Mehmet KARABEL yazdı... Ağlamayın bağışlayın!
 
Delta etkisi: Biontech'in koruyuculuğu azaldı
İsrail'de yapılan bir araştırma BioNTech aşısının koruyuculuğunun Delta ...
Salgında günün bilançosu: 52 vefat, 5 bin 160 yeni vaka!
Türkiye'nin 7 Temmuz 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Açıklanan ...
Aşılamada iller için yeni uygulamalar olacak
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün, video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ...
 
Araştırma: mRNA aşıları anne sütüyle bebeğe taşınmıyor
Yapılan bir araştırma, corona virüse karşı geliştirilen mRNA aşılarının ...
Bilim Kurulu'nda gündem 'Delta plus'
Bilim Kurulu, bugün saat 16.30'da toplanacak. Toplantının gündeminde varyant ...
Organ nakilleri ile birlikte bağışçı ihtiyacı arttı
Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Kahveci, salgın nedeniyle geçen yıl ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva