HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2022 Çarşamba - 17:57

İzmir’de sağlık çalışanlarından ‘Beyaz Nöbet’

İzmir Tabip Odası, sağlık çalışanlarının özlük hakları için ‘Beyaz Nöbet’e başladı. Daha önce Meclis’ten geçen ancak komisyondan geri çekilen düzenleme için eyleme başlayan sağlık çalışanları, “26 Ocak-4 Şubat arası Hakkımız olanı almak için, tasarının meclise gelmesi için BeyazNöbetteyiz!” dedi.

İzmir’de sağlık çalışanlarından ‘Beyaz Nöbet’

Türk Tabipleri Birliği, Ekim ayından bu yana özlük hakları için başladığı eylem sürecine ‘Beyaz Nöbet’ ile devam ediyor. İzmir Tabip Odası’na bağlı sağlık çalışanları da Tepecik’te bir araya gelerek ‘Beyaz Nöbet’ eylemi gerçekleştirdi.

23-27 Kasım tarihlerinde İstanbul’dan Ankara’ya 'Beyaz Yürüyüş'te, 27 Kasım’da Ankara’da 'Beyaz Forum'da taleplerini dile getiren sağlık çalışanları adına ‘Beyaz Nöbet’te açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, “Taleplerimizi karşılamasa, eşitsiz ve yetersiz de olsa hekimlerin ücretlerinde iyileştirme getiren bir teklif bütün siyasi partilerin desteğiyle aralık ayı başında Meclis’ten geçti. Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı da kameraların önünde hekim ücretlerinin arttırılacağını açıkladılar. Düzenleme önce Komisyona sevk edildi, sonra da tamamen geri çekildi. 15 Aralık’ta bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında G(ö)REV ile tepkimizi gösterdik. O gün bütün sağlık kurumlarının bahçelerini beyaza boyadık, hekimlerin gücünü, birlik olduklarında seslerinin ne kadar güçlü çıktığını duymak istemeyenlere haykırdık; bizi görmek istemeyenlere emeğimizin gücünü gösterdik. “Ocak ayının ikinci haftasında yeni bir düzenleme getireceğiz.” sözü verildi yine tutulmadı, tutulmuyor. Peki susacak mıyız? Bizi oyalamalarına izin verecek miyiz? Emeğimizin, mesleğimizin karşılığını istemekten vazgeçecek miyiz? Hayır! “Vazgeçmiyoruz; Oyalama Değil, Hakkımız Olanı İstiyoruz!” diyerek emeğimize, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz”  dedi.

8 ŞUBAT İÇİN GREV ÇAĞRISI!

26 Ocak-4 Şubat arası Hakkımız olanı almak için, tasarının meclise gelmesi için Beyaz Nöbet’e devam edeceklerini açıklayan Çamlı, yasal düzenlemeler yapılıp hakları verilmediği takdirde 8 Şubat’ta ‘Beyaz Grev’ adı altında grev yapacaklarını belirterek, “Uyarıyoruz: Emeğimiz ve haklarımızın karşılığını almak için mücadelemiz büyüyerek devam edecek. Bu G(Ö)REV, taleplerimizin yerine getirilmesi için yapacağımız son, tek günlük G(ö)REV olacak. Başta öncelikli/acil olanlar olmak üzere bütün taleplerimiz kabul edilmediği takdirde G(ö)REV eylemlerimiz devam edecek” açıklamasını yaptı.

Eylemde sağlık çalışanları adına İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, taleplerini şu şekilde sıraladı:

-Kamu hastanelerinde göreve yeni başlayan pratisyen ve asistan hekimler için temel ücret (maaş+ sabit ek ödeme) yoksulluk sınırının en az iki katından, uzman hekimler için yoksulluk sınırının en az iki buçuk katından az olmamalıdır. Sabit ek ödemeler genel bütçeden karşılanmalıdır.
-Özel sağlık sektöründe çalışan hekimlerin sosyal güvenlik primleri “prim ödeme tavanı” üzerinden çalıştıkları kurumlar tarafından ödenmeli; ücretleri en az yoksulluk sınırının iki katı olmalıdır.
-Aile hekimi maaşları en az yoksulluk sınırının iki katına yükseltilmelidir. Tüm aile sağlığı merkez binaları kamu tarafından inşa edilmeli aynı standartlarda donanımı kamu tarafından sağlanmalıdır.3 yıldan uzun süre görev yapan aile hekimi ya da aile sağlık çalışanı tüm kamu dışı ebe, hekim ve hemşireler kamu kadrosuna alınmalıdır. 
-OSGB'lerde çalışan işyeri hekimlerinin ücretleri Türk Tabipleri Birliğinin belirlediği asgari ücreti üzerinden ödenmelidir.
-Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur farkı gözetilmeksizin bütün emekli hekim maaşları (25 yılda emeklilik baz alınarak) pratisyen hekimler için asgari 15.000 TL, uzman hekimler için asgari 18.000 TL'ye çıkarılmalıdır. 
-Çalışma ortamlarımız ve koşullarımız iyileştirilmeli, başta asistanlar olmak üzere bütün hekimlere, herhangi bir maddi kayıp olmadan (nöbet ücretinin kesilmesi vs.) nöbet ertesi izin hakkı tanınmalıdır.
-COVID-19 “illiyet bağı” aranmaksızın meslek hastalığı sayılmalı, pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı uygulanmalı, hekimler için ek gösterge 7.200 olmalıdır.
-Sağlıkta Şiddet Yasası acilen TTB'nin önerdiği şekilde düzenlenmeli; cezalar tutuksuz yargılanma ve “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” olarak uygulamaya olanak veren sınırların üzerine çıkarılmalıdır. 
-Tıbbi hatalarda kurumsal sorumluluğu görmezden gelerek hekimleri ödeyemeyecekleri tazminatlara mahkûm eden uygulamaların önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılmalıdır.
-Hekimleri de hastaları da mağdur eden, hekimlerle şiddet kaynağı olan, halkın sağlığını tehlikeye atan 5 dakikada muayene dayatmasından vazgeçilmeli, hasta randevuları her hastaya en az 20 dakika ayrılacak şekilde düzenlenmelidir.

 
Sokak ortasında ölü bulunmuştu... Sır perdesi aralandı!
 
21 yaşındaki işçi akıma kapılarak can verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokak ortasında ölü bulunmuştu... Sır perdesi aralandı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sokakta bulunan cesedin, Yusuf Demirkan'a ...
FETÖ içinde dolandırıcılık: Himmetler 'zimmet' oldu!
FETÖ'nün finans yapılanmasında yer alanların yöntemleri deşifre edildi. ...
Flake, Erdoğan'a güven mektubunu sundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'i kabul etti.
 
Dünya Gümrük Günü İzmir'de kutlandı
İzmir'de Dünya Gümrük Günü düzenlenen törenle kutladı.
11 kişiye mezar olmuştu... Bilirkişi raporu açıklandı!
İzmir'de 2 yıl önce meydana gelen depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin ...
Sokak ortasında kardan adama dehşet!
İstanbul Beykoz'da akılalmaz bir olay yaşandı. İlçede, bir iş yerinin ...
 
Mülkiyeliler'den Karşıyaka Belediyesi'ne teşekkür ve talep
Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi, alt bakım ihtiyacı olan engelli yakınları ...
Öğretmen ataması tercihlerinde son gün!
Devlet okullarında görev yapmayı bekleyen binlerce öğretmen adayı için ...
Kayıtlı araç sayısı belli oldu: İzmirliler en çok hangi arabayı satın aldı?
İzmir’de 2021 yılında bir önceki yıla göre trafiğe kaydı yapılan taşıt ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva