HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2021 Salı - 12:48

İzmir'de pusu kurulup öldürülen gencin ailesi: Adalete güveniyoruz

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, market çalışanı Muhammet Mustafa Aksu'yu (36) pusu kurup öldürdükleri iddiasıyla cinayetten 170 gün sonra yakalanan 4 şüpheliden 1'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aksu'nun annesi Hatice Aksu ve kardeşi Mutlu Aksu, jandarma ekiplerine teşekkür ederek, şüphelilere en ağır cezanın verilmesini istedi.

İzmir de pusu kurulup öldürülen gencin ailesi: Adalete güveniyoruz

Güzelbahçe ilçesinde bir süpermarkette çalışan Muhammet Mustafa Aksu, geçen yıl 6 Ağustos sabahı işe gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Payamlı Mahallesi ve Kavacık Mahallesi arasında kalan bölgede, yolun çalılarla kapatılmış olduğunu görünce, aracından indi. Çalıları kaldırmak isterken de pusu kuran kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Aksu, kanlar içinde yere yığılırken, saldırganlar kaçtı. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, Aksu'nun olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Muhammet Mustafa Aksu toprağa verilirken, jandarma, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

ÖZEL EKİP ÇÖZDÜ
İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Asayiş Şube Müdürlüğü, JASAT ve Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kurulan özel ekip, bölgedeki kameraların yanı sıra MOBESE kayıtlarını tek tek inceledi. Şüpheli görülenler tek tek sorgulandı. Cinayetten 170 gün sonra saldırganların M.Y., E.E., M.B. ve M.I. olduğu saptandı. Teknik ve fiziki takibe alınan şüpheliler 23 Ocak Cumartesi günü düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Adreslerinde yapılan aramalarda ise 6 av tüfeği bulundu.

Şüphelillerden M.Y., jandarmadaki sorgusunda Aksu ile arasında husumet olduğunu söyledi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Y. tutuklanırken, E.E, M.B. ve M.I. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM'
Muhammet Mustafa Aksu'nun kardeşi Mutlu Aksu, adalet arayışlarını sürdüreceklerini belirterek, "Şüphelilerin yakalanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En ağır cezayı almaları için elimden geleni yapacağım. Bu sürecin takipçisi olmayacağım. Hem ona hem de kardeşlerimize söz veriyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım. İşin içinde başkalarının olduğunu da düşünüyorum. Kardeşimi öldürenin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Adalete güveniyorum. Karar vericiler kendilerini bizlerin yerine koysunlar" dedi.

'ÖLDÜĞÜNE İNANAMIYORUM'
Evlat acısı yaşayan Hatice Aksu da şüphelilerin en ağır cezayı almaları gerektiğini söyledi. Anne Aksu, "Çocuğum çok gençti. Ölecek çocuk değildi. Altı aydır rahat uyku uyuyamıyordum. O beni nasıl yaktıysa Allah onu da yaksın. Çocuğumun odasına giremiyorum. Her sabah işe gitmek için erkenden kalkar, hazırlanırdı. Her sabah her akşam onun yolunu gözlüyorum. Hep gelecek umuduyla bekliyorum. Öldüğüne halen inanamıyorum. Oğlumu öldürenler en ağır ceza neyse verilsin. Adalete güveniyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Altınordu'da kötü gidişat durmuyor
 
Uludağ'daki 'korona' tesisi kapatılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir için kırmızı alarm! Gece yarısına dikkat
İzmir’de dün etkili olan yağışlar bugün de sürecek. Akşamüstü saatlerinde ...
Bedelli askerlikte yeni ücret belli oldu
Bedelli askerlikte 2021 ücretleri belli oldu. Geçen yılın ikinci yarısında ...
Muhittin AKBEL yazdı... 65 yaş üstünden küçük bir talep!
Muhittin AKBEL yazdı... 65 yaş üstünden küçük bir talep!
 
Muğla sümbülü bilim dünyasına kazandırıldı
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. ...
Mezar taşlarına 'karekod' dönemi
Pandemi sürecinde bankacılık hizmetlerinden alışverişe hayatın birçok ...
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine baskın!
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine yönelik operasyonda aralarında firari ...
 
Bayraklı köprüsü uluslararası arenada birincilik ödülü aldı
Bayraklı sahilinde yer alan yaya köprüsü, uluslararası arenada ödüle layık ...
Başkentte terör operasyonu: 15 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına ...
Konak Tüneli'nde ölümüne yolculuk!
İzmir'in Konak ilçesinde, bir motosikletin arkasına takılarak tehlikeli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva