HABERLER>GÜNCEL
15 Ekim 2015 Perşembe - 10:47

İzmir’de örnek ceza: Engelli rampasını kapatan sürücüye…

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi'nde, otomobiliyle engelli rampasını kapatıp, akülü aracıyla giden 21 yaşındaki Burak Cankat'ın düşüp yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sürücü Umut D., 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Hakim, Umut D.'ye verdiği cezayı ertelemedi.

İzmir’de örnek ceza: Engelli rampasını kapatan sürücüye…

Olay geçen yıl haziran ayında Maltepe Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. Engelli Burak Cankat, akülü arabasıyla yaya kaldırımı üzerinden Güzelbahçe istikametine doğru giderken, kaldırım bitimindeki engelli rampasının olduğu yere geldiğinde, 35 JBE 38 plakalı otomobilin iniş yolunu kapattığını gördü. Cankat, ilerlemeye çalışırken, akülü arabasının dengesini kaybetti. Umut D.'ya ait otomobile çarpmamak için caddeye doğru yönelince, bir başka aracın sağ ön tekerleğine çarpıp yere düştü. Vücudunda kırıklar oluşan Burak Cankat'ın vasisi olan annesi Gülşen Cankat, avukatı Gökçen Çağa aracılığıyla sanık Umut D.'den şikayetçi oldu.
 
Soruşturmayı tamamlayan savcı sanık Umut D. hakkında 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 30'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Umut D., mağdur Burak Cankat'ın vasisi olan annesi Gülşen Cankat ile avukatları Gökçen Çağa katıldı. Hakim Mustafa Ali Çakır, sanık Umut D.'nin 'asli', mağdur Burak Cankat'ın 'tali' kusurlu olduğunu belirten bilirkişi raporunu okudu.
 
Sanık Umut D. savunmasında, "Su almak için market önüne aracımı park ettim. Mağdur, özürlü arabasıyla arkasındaki arkadaşları ile şakalaşarak aracıma doğru geliyordu. Aracımın yanındaki rampadan inip, yola sağ sola bakmadan ana yola çıktı. Birkaç metre gittikten sonra bir başka araç mağdurun aracına çarptı. Ben mağdurun iniş yolunu kapatmış olsaydım, yola inemezdi. Gördüğüm kadarıyla mağdur, vasisiz, tek başına dışarıya çıkabilecek ve araç kullanabilecek durumda değildir. Asıl kusurlu başkalarıdır. Mağdur taraf benden para talep etti. Ben kusurlu olmadığım için bunu kabul etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.


 
Anne Gülşen Cankat ise ifadesinde, “Ben olayı görmedim. Olay günü oğlumun 10 metre gerisindeydim. Olayın olduğu yer sakin bir yerdir. Kazanın olduğu yerdeki rampadan indikten sonra, yol bizim eve dönüyor. Sanık, iniş rampasını kapattığı için oğlum heyecanlanıp yola fırlamış. Bunları tanıklar ve oğlum anlattı. Sanıktan şikayetçiyim" dedi. Avukat Gökçen Çağa da sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.
 
Hakim Mustafa Ali Çakır, sanık Umut D.'nin, idaresindeki aracıyla yol ve mahal şartlarına uymadığından, olayda asli kusurlu olduğu kanaatine varıldığından, cezalandırılmasına karar verildiğini belirtti. Hakim Çakır, sanık Umut D.'yi önce 150 gün adli para cezasına çarptırdı. Ardından sanığın maddi durumunu göz önüne alarak, günlüğü 20 liradan toplam 3 bin lira adli para cezasını 20 ay boyunca eşit taksitlerle ödemesine hükmetti. Taksitlerden birini süresinde ödemediği taktirde geri kalan kısmın tamamının tahsiline ve ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrilmesine karar verdi, cezayı ertelemedi.
 
Burak Cankat'ın avukatı Gökçen Çağa, ilk kez böyle bir karar verildiğini, bundan böyle herkesin araçlarını engelli yollarını kapatmayacak şekilde park edeceklerini, verilen kararın örnek oluşturacağını söyledi. (dha)

 
Bodrum’da mülteci operasyonu: Polis topladı ve…
 
Soma davasında söz facia tanıklarının!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de savaşın çileli çocukları
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen Suriyeli aileler gibi ...
Yeni Asır’a saldırıda 12 gözaltı için flaş karar
Gözaltına alınan 12 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
AYM’den emsal mülkiyet kararı: İzmirli ‘Mercedes mağduru’na ret
Anayasa Mahkemesi, 60 bin euroya satın aldığı kullanılmış lüks aracı sıfır ...
 
Murat Sancak’a suikast girişimine 6 gözaltı
STAR Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a yönelik silahlı ...
Karakolda dövülen avukata polislerden şok ceza!
İstanbul'da beş yıl önce gittiği karakolda tartaklanan ve kayıtdışı şekilde ...
Batman Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı Batman'ın DBP'li Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile ...
 
Alsancak Garı'nda yas gecesi: Bir mum, bir karanfil...
İzmir'in Konak İlçesi'ndeki Alsancak Garı'nda, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin ...
TRT spikerinden skandal patlama yorumu
TRT'de sabah haberlerini sunan Selver Gözüaçık, Ankara'daki patlama ile ...
Yasadışı dinleme davasında Mahmut Özgener çıkışı
İzmir'de yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla, aralarında birinci sınıf ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva