HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2014 Pazartesi - 09:24

İzmir’de melodi kardeşliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “gönüllü ağabey”lerinden olan baterist Onur Uygun, sürpriz yaptığı kardeşlerini müzik çalışmalarını sürdürdüğü stüdyoya götürdü. Bateri çalarak keyifli dakikalar geçiren ağabey ve kardeşler, aralarındaki bağı müziğin ritmiyle daha da güçlendirdi.

İzmir’de melodi kardeşliği

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından beri başarıyla sürdürdüğü Abla-Ağabey-Kardeş projesi, çok özel arkadaşlıklara zemin oluşturuyor.

Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Onur Uygun, okulunun yanı sıra profesyonel olarak müzikle uğraşmasına rağmen, 6 yıldır hiç aksatmadan Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesinde görev alıyor. Bu yıl öğrenim dönemi boyunca 10 yaşındaki Mustafa ile 9 yaşındaki Ramazan Demircan’a ağabeylik yapan Uygun, yaz tatilinde de kardeşlerini unutmadı.  Demircan kardeşlere sürpriz hazırlayan Uygun, onları Düş Gezginleri grubunun stüdyosuna götürerek bateri çalma hayallerini gerçekleştirdi. Kardeşlerine baterinin inceliklerini öğreten Uygun, aynı zamanda müzik notaları ve ölçüleri hakkında da bilgi verdi. Ağabeylerinin öğrettiklerini eksiksiz uygulayan iki kardeş, müzikte ne kadar yetenekli olduklarını gösterdi.
 
GÖNÜLLÜK DUYGUSU BAMBAŞKA
6 yıl boyunca keyifle yer aldığı projeden iş nedeniyle ayrılmak zorunda kalacağı için üzgün olduğunu belirten Uygun, gençlere sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olmaları tavsiyesinde bulundu. Gönüllü olduğu süre içinde yaşadıklarını hiç unutmayacağını ifade eden Uygun, “Gönüllük duygusunu yaşamayan anlayamaz. Bu yüzden özellikle üniversite öğrencileri mutlaka gönüllü olarak projelerde yer almalılar. Farklı yörelerden insanlarla tanışıyorlar ve gönüllüğün verdiği huzuru yaşıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Abla-Ağabey-Kardeş projesi hayatımda büyük değişikliler yarattı. 6 yıl boyunca ben de kardeşlerimle birlikte büyüdüm, olgunlaştım. Beni örnek aldıkları için olgun davranmak zorundaydım. Bu yılki kardeşlerim bateri çaldığımı öğrendiğinde denemek istediklerini söylemişti. Bugün onların bu isteğini gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” diye konuştu.
 
ANNELER DE ÇOK MUTLU
Projeye dahil olduktan sonra çocuklarının değişim yaşadığını ifade eden Anne Fatma Demircan ise duygularını şöyle anlattı:
 
“iki çocuğum da için kapanıktı. Onur ağabeyleri geldikten sonra açıldılar. Hafta sonları abla ve ağabeylerinin gelmesini dört gözle bekliyorlar. Çocuklarımdaki olumlu değişimi bire bir yaşayan anne olarak diğer ailelerin de projeye dahil olmalarını tavsiye ediyorum.”
 
Ramazan ve Mustafa’ya bu yıl ablalık yapan 9 Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü öğrencisi Ezgi Güneş de, gönüllü olma duygusunu tatmanın çok güzel olduğunu, hafta sonu kardeşleriyle görüştükten sonra enerji depoladığını ve bütün haftasının güzel geçtiğini söyledi.
 
5250 GÖNÜLLÜ GENÇ, 4774 KARDEŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılında başlattığı  ve örnek gösterilen Abla-Ağabey-Kardeş projesinden bugüne kadar 4774 kardeş yararlanırken 5250 genç ise gönüllü olarak  çalıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan genç ziraatçılara seslendi: Çizmeleri giyin…
Genç tarımcılarla Mordoğan'daki eğitim kampında bir araya gelen İzmir ...
Dikili modern hizmet binasına kavuşuyor
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, başkanlık koltuğuna oturduğu ilk ...
Foça Festivali’nde Serap Yenici rüzgarı
9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali bütün hızıyla ...
 
Bergama'da Soner Yalçın rüzgarı
78. Uluslararası Bergama Kermesi’nin sürpriz konuklarından biri de kitaplarıyla ...
Bornova okul gibi: Yeni eğitim dönemi başladı!
Bornova Belediyesi'nin açtığı Hobi ve Beceri Edindirme Kurslarında, yaz ...
Karşıyaka Belediyesi Avrupa'ya açılıyor
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa ...
 
Konak’ta yenilenen park Aydın Erten’in adına yakıştı
İzmir Körfezi'ni en güzel açıdan görme şansı veren Çınartepe Rekreasyon ...
Büyükşehir'den Menemen'e ikinci arıtma yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’ye ...
Başkan’dan Güzelbahçe’ye teşekkür Ankara’ya stat çağrısı
Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva