HABERLER>GÜNCEL
29 Aralık 2017 Cuma - 09:15

İzmir'de mahkemeden emsal karar... Sürücü alkollü olsa dahi...

Bornova'da 2015 yılında, alkollü olarak tek taraflı kaza yapıp yaşamını yitiren Fethi Neşeli’nin annesi, babası  ve kardeşi, sigorta şirketine karşı açtıkları “Destekten yoksun kalma  tazminat" davasını kazandı. Avukat Ağcakanat,mahkemenin verdiği kararın emsal niteliğinde olduğunu belirtti.

İzmir de mahkemeden emsal karar... Sürücü alkollü olsa dahi...

Davaya konu kaza 27 Temmuz 2015 yılında meydana geldi. Fethi Neşeli, ruhsatı annesinin üzerine kayıtlı 35 DNR 43 plakalı özel araç ile Çamdibi 5747 Sokaktan, Kemalpaşa Caddesi’ne doğru giderken direksiyon  hakimiyetini kaybedip, park halindeki başka bir araca çarpıp durabildi. Ağır yaralı olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Neşeli, kurtarılamadı. Olayı soruşturan savcılık Fethi  Neşeli’nin 1,13  promil alkollü olduğunu ve kazayı yapan kişinin kusurlu olduğunu bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Ailenin avukatı Hakan Ağcakanat, aracın sigortalı olduğu şirkete poliçe limiti kapsamındaki  268 bin lira paranın müvekkillerine ödenmesi için yazı yazdı. Sigorta şirketi kazayı yapan kişinin alkollü olduğunu ve istenilen parayı ödeyemeyeceklerini belirtti. Avukat Hakan Ağcakanat, bunun üzerine 2015 yılında yürürlükte olan ZMMS poliçesi kapsamında, sigorta şirketinin sorumlu olduğunu belirtip,  müvekkilleri,  Fethi Neşeli’nin annesi Tülay,  babası Ahmet ve  kız kardeşi  Feyzanur Neşeli adına  diğer hakları  gizli kalmak kaydıyla 25’er bin lira “Destekten yoksun kalma tazminatı” istemiyle 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişiler iki kez aracı kullanan kişinin alkollü olduğunu ve bu nedenle ailenin destekten kalma tazminatını hesaplayıp raporlarını mahkemeye sundu. Ailenin avukatı bilirkişi raporlarına karşı bir diyeceklerinin olmadığını ve bu yönde karar verilmesini istedi.

2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen son duruşmada,  dava  dilekçelerini  tekrar ettiklerini belirten avukat Hakan Ağcakanat, “”Müvekkillerimin murisi  trafik kazasında vefat etmiştir. Her ne kadar kazada murisin tam kusurlu olduğu belirtilmiş ise de destek tazminatı mirası hakkında ayrı bir hak olup, müvekkillerimin destek tazminatı talep etme  hakkı vardır. Davalı şirkete bu konuda müracaat edildi, ancak talebimiz reddedildi. Bu nedenle destek  tazminatının hesaplanarak müvekkillerime ödenmesini talep ederim. Babası emekli maaşı ile evi geçindirmeye çalışmakta. Anne ise kanser hastasıdır. Küçük kız kardeşi ise ortaokula gitmektedir. Muris sağ iken çalışmakta ve evine bakmaktaydı. Ölünce de, ailesi ekonomik yönden zor günler geçirmeye başlamıştır. Bu nedenle ZMMS poliçesi kapsamında istenilen tazminatın ödenmesini talep ediyoruz “dedi.

Davalı sigorta şirketinin avukatı ise kazayı yapan kişinin alkollü olduğunu ve bu nedenle davanın reddedilmesini talep etti. 2.Asliye Ticaret Mahkemesi Hakimi Tahsin Türkben,  Fethi Neşeli’nin kızkardeşi Feyzanur’a 15 bin 982 lira, anne Tülay Neşeli’ye 64 bir  bin 385 bin lira ve baba  Ahmet Neşeli’ye  55 bin 961 lira  toplam 136 bin 328 lira 14 Ekim 2015 tarihinden  itibaren  yasal faiziyle  birlikte ve poliçe limiti ile sınırlı olmak kaydıyla davalıdan alınıp davacılara verilmesine karar verip, davayı bitirdi. Sigorta şirketinin avukatı kararı İstinaf Mahkemesi’ne temyize götüreceklerini belirtti.

Ailenin avukatı Hakan Ağcakanat, ilk kez bir mahkemenin alkollü bir kişinin karıştığı kazada tazminat ödediğini ve bu kararın emsal olduğunu belirtti. (Bahri KARATAŞ)

 
Kınık'tan sonra Bergama da doğalgaza kavuşuyor!
 
Konak’ta yeni yıl öncesi toplu sözleşme sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de kabus dolu gece... Patlamalar oldu, marinada yatlar yandı!
Çeşme ilçesinde, art arda duyulan iki patlama sesi ilçede endişe yarattı. ...
İzmir'de yılbaşı öncesinde 'ölüm fabrikası'na baskın!
İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen operasyonda, sahte içki imal edildiği ...
İran'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı
İran'ın Ankara Büyükelçiciği, yeni yıl arifesinde Türkiye'deki güvenlik ...
 
ABD ile vize krizi çözüldü!
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği vize krizinin tamamen çözüldüğünü duyurdu. ...
Tahliyeler başladı: İkinci isim kaleci oldu
Güncellenen 'ByLock' listesinden adı çıkartılan Saadet Partisi İstanbul ...
FETÖ'nün Bylock tuzağından ilk tahliye kararı!
FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı iddiasıyla, "Silahlı ...
 
Liseye giriş sınavı için örnek sorular yayınlandı!
MEB, akademik anlamda başarılı liselere girişte uygulanacak sınav için örnek soruları yayınladı.
İzmir Barosu'ndan KHK ve OHAL tepkisi
İzmir Barosu üyesi avukatlar, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) tepki gösterdi.
İzmir'de soygun dehşeti: İstediklerini alamayınca...
Bornova ilçesinde bir kuyumcuya gelen silahlı iki kişi, istedikleri altın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva