HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2021 Pazar - 12:36

İzmir'de kısırlaştırılan hayvan sayısı iki katına çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi kısırlaştırdığı hayvan sayısını, gönüllülerin desteği ve ek birimlerin katkısıyla 2020’de önceki yıla oranla iki katına çıkardı. HAYTAP yöneticileri sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarından ötürü Başkan Soyer ve ekibine teşekkür etti.

İzmir de kısırlaştırılan hayvan sayısı iki katına çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolsüz üremeyi engellemek için kısırlaştırdığı sokak hayvanı sayısı önceki yıla oranla iki kat arttı. Kısırlaştırma çalışmalarına gönüllüler de destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 2020’de 5 bin 929’u kedi, 5 bin 248’i köpek olmak üzere 11 bin 177 sokak hayvanını kısırlaştırdı. Bu sayı 2019’da 5 bin 553, 2018’de ise 4 bin 413 olarak kaydedilmişti.  

Kısırlaştırılan sokak hayvanı sayısının artmasında gönüllü desteğinin yanı sıra 2020’de metropol dışındaki 7 ilçede hizmete alınan birimlerin etkisini de vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, “Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı bu birimlerimizde de sokak hayvanlarının toplanması, tedavilerinin ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılmasını sağladık. Bu birimlerimiz sadece bulundukları ilçelere değil metropol dışındaki 19 ilçemize de hizmet veriyor. Araç sayımızı ve veteriner kadromuzu artırdık. Sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi, tedavilerinin yapılması, kısırlaştırılıp sahiplendirilmesi için belediye olarak haftanın 7 günü günün çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

Başkan Soyer ve ekibine teşekkür
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları için sivil toplum kuruluşları işbirliği ile iyi çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Pandemiye rağmen tüm ilçelere ulaşmaya çalışıyor, kısırlaştırma operasyonları için bazı ilçelere veteriner göndererek destek oluyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu anlamda Türkiye’ye örnek. Şu anda sokakta yaşamayacak durumda olan sokak hayvanları için Gökdere’de Avrupa standartlarında rehabilitasyon ve sahiplendirme merkezi kuruluyor. Hayvan haklarına duyarlı başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün özverili çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi. Baylan, sokak hayvanlarının kontrolsüz ce üremesinin önüne geçilmesi için acilen hayvan hakları yasasının çıkarılması gerektiğine de dikkat çekti.

Veteriner sayısı artırıldı, araçlar alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri veya ilçe belediyeleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Işıkkent ve Seyrek hayvan köpek bakımevleri, Kültürpark Küçük Hayvan Polikliniği (sadece kedi) ile Seferihisar, Urla, Kemalpaşa, Torbalı, Menemen, Dikili, Ödemiş’teki birimlere getirilen kedi ve köpekler kısırlaştırılıyor. 21 veteriner hekim ve 8 veteriner sağlık teknikerinin görev aldığı merkezlerde kısırlaştırma işlemi sonrası sokak hayvanlarının sağlık kontrolleri yapılıyor, kulaklarına kısırlaştırıldıklarını gösteren küpe ve deri altı mikro çip takılıp kuduz aşıları, iç parazit ilaçları yapılarak alındığı adrese bırakılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi veterinerlik birimlerinin olmadığı metropol dışındaki ilçelerde de sokak hayvanlarının toplanıp bu merkezlere getirilerek kısırlaştırılmasını sağlıyor. Kültürpark Küçük Ha yvan Polikliniği’ndeki ameliyathane sayısını ikiye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının toplanması için hayvan refahına uygun 20 köpek taşıma kapasiteli iki karavanı da hizmete aldı. Acil müdahale nakil aracı sayısı ise yeni alınan 2 araçla birlikte 5 oldu.

 
Balıkçı barınağında ceset bulundu!
 
'Gizemli hastalık' 15 kişinin ölümüne yol açtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan AK Parti ilçe başkanına sert çıkış: O kararı vermek haddine değil!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yasal hakkını kullanarak ...
Karaburun'da kadın emeğine değer
Karaburun Belediyesi, ilçenin köylerinde ikâmet eden kadınların ek gelir ...
Beydağ'daki tehlikeli duvar yıkıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Beydağ Belediyesi ...
 
Birgi’de pandemi sonrası turizm hedefleri konuşuldu
Ödemiş’in tarihi mahallesi Birgi’de pandemi sonrası dönemde turizm için ...
Başkan Eriş muhtarlarla bir araya geldi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kırsaldaki mahallelerin muhtarlarıyla ...
Başkan Tugay'dan KAYDEM personeline teşekkür
Karşıyaka Belediyesi tarafından apartman ve bina yöneticilerinin yerel ...
 
İzmir için tarihi gün: Çiğli Tramvayı yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, Karşıyaka-Çiğli arasında ...
Beydağ'da 21 yerleşim 'kırsal mahalle' oldu
Beydağ Belediyesi Meclisinde, daha önce köy statüsünde olan 21 mahallenin ...
Göztepe kalecisi İrfan Can, Güzelbahçe'de dünya evine girdi
İzmir’in Süper Lig’de ki tek temsilcisi Göztepe Spor Kulübü’nün başarılı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva