HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2016 Çarşamba - 09:45

İzmir’de İstanbul yası: Teröre lanet yağdı!

Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırı sonrası kent yasa boğuldu. Siyaset ve iş dünyasından teröre lanet yağdı.

İzmir’de İstanbul yası: Teröre lanet yağdı!

EGEDESONSÖZ – Türkiye, İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’na düzenlenen canlı bomba saldırılarıyla sarsıldı.

3 ayrı patlamada 36 kişi yaşamını yitirirken, 146 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ
Saldırının ardından 1 günlük milli yas ilan edilirken, Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de bayraklar yarıya indirildi.

Konak'taki Başbakanlık Ofisi'nde bayraklar yarıya indirilirken, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da esnaf dükkanlarına Türk bayrağı asarak terör eylemlerini lanetledi.

Konak Meydanı'ndaki LED ekranda siyah zemin üzerine kırmızı karanfil görseliyle "terörü lanetliyoruz" diye yazdı.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: ÖLÜM HEP BİZE Mİ DÜŞER USTA?

- HANZADE ÜNUZ YAZDI: ÖLMEKTEN YORULDUK... 

Büyükşehir Belediyesi de trafik yön levhalarının bulunduğu direklerin üzerindeki elektrikli panolara 'karanfil yerleştirerek', "İstanbul... Acımız büyük" ışıklandırması yaptı. Siyaset ve iş dünyası da sosyal medya üzerinden teröre lanet mesajları yağdırdı.

- BAŞKAN KOCAOĞLU: BU ATEŞ HEPİMİZİ YAKTI!... 



İŞTE O MESAJLAR

SİYASETÇİLER
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır:
Terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi, alçak saldırıları ile canlarımızı aldılar... Ama başaramayacaklar...

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel: Acımız tarifsiz sözler kifayetsiz. Ateş sadece düştüğü yeri değil,  Türkiye'de ki herkesi yakmıştır… İstanbul'da Atatürk havalimanında, Kandan beslenen vahşi teröristlerin  gerçekleştirdiği 3 terör saldırısında 41 insanımızı kaybetmenin ve 239 insanımızın yaralanmasının tarifsiz acısı içindeyiz.  Biliyoruz ki,  hiç bir söz ne öfkemizi dindirir, ne de hayatını kaybedenlerin ailelerini teselli eder. Bu kana susamış, insanlıktan çıkmış terör örgütlerinin yapmak istediği şey, birliğimizi, kardeşliğimizi yok etmek, korku içinde yaşamaya bizleri alıştırmaktır. Elbette buna izin vermeyeceğiz. Ama yaşanan acı ve içimizdeki öfke çok büyük. İnsan çığlık atmak, haykırmak, isyan etmek ve bu acılara sebep olanlardan en ağır şekilde hesap sormak istiyor. Her "yeter artık" dediğimizde başka bir acıyla yüzleşmek bizleri derin üzüntülere boğuyor. Tüm bu acılara, lanet olası teröristlerin saldırılarına rağmen, biz inadına barış ve kardeşlik demeye devam edeceğiz. Bu vahşilere verilecek en büyük cevap, daha da birlik olmamız, kardeşliğimizden vazgeçmemizdir. Acımız tarifsiz, sözler kifayetsiz. Ateş sadece düştüğü yeri değil,  Türkiye'de ki herkesi yakmıştır. Bu kadar kaybımız ve yaralımız varken, bu saldırıları önlemekle ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamakla yükümlü olan hükümet yetkililerinden, artık ezberlediğimiz sözlerin dışında icraatlar bekliyoruz. Bir kez daha, meclisteki tüm partileri işbirliği oluşturmaya ve terör başlığının artık bu ülkenin gündeminden kaldırılması için, daha fazla kaybımızın olmaması için,ortak bir çalışma yapmaya davet ediyoruz. Şimdi milletimizle birlikte bu acıyı yaşama ve yasımızı tutma vaktidir. Bir kez daha bu terör saldırılarında hayatını kaybeden 41 insanımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını yüreğimizde paylaşıyor, onlarla birlikte tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: İstanbul saldırısı terörün onursuz, alçak boyutunu bir kez daha gösterdi. Şehit ve kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Her şeye ama her şeye karşın teröre karşı hayat kazanacak.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: Acımız büyük! Basiretsiz siyaset ülkemizi teröre teslim etti. Terörün bütün nedenleriyle yüzleşmek ve gerekeni yapmak zorundayız! #İstanbul

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Ölümler... Katliamlar... Terör... Patlamalar... Acıyla, üzüntüyle, isyanla, tedirginlikle geride kalanlar... Teröre lanet olsun #İstanbul

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Acımız büyük, şu an yastayız ülkeyi bu duruma getiren sorumlularla sonra hesaplaşacağız.#TeröreLanetOlsun

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: Söz yok söylemeye... Acımız büyük... İstanbul’da canlarımızı yitirdik! Başımız sağolsun...

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit: Atatürk Havaallanı'nda gerçekleştirilen hain terör eylemini kınıyorum. Bu topraklara artık huzur gelmeli. Türkiye bunları haketmiyor.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican:  Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Terör örgütü amacına asla ulaşamayacaktır.

AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar: Başımız sağolsun.. #TeröreTeslimOlmayacağız  #terörelanetolsun #TürkiyeTeslimOlmayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında Şehit olan Kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.Başımız sağolsun.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: Atatürk Havalimanı'ndaki alçakça saldırıyı ve her türlü terörü lanetliyorum. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: Terör alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Atatürk Havalimanı'nda vefat eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve destekçilerine karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. YILMAYACAĞIZ!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: Lanet olsun size ey hainler.Unutmayın ki kökünüz kazınana kadar yılmayacağız.Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu: İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain terör saldırısını lanetliyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil  şifalar diliyorum

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırıyı duyduğumuz anda yüreğimiz yangın yerine döndü. Bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: Bu akşam içimiz yandı ki ne yandı... Yaşamını yitiren masum insanlarımıza Allah'tan rahmet, Ailelerimize sabır diliyorum. Başımız sağ olsun!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar: Atatürk Havalimanında yaşanan hain terör saldırısını kınıyorum. Teröre cesaret verenler ve ülkemizi sahipsiz sananlar,elbet hesap verecektir!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş: İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. Yaşamını yitiren canlarımıza rahmet, yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan: Atatürk Hava alanına yapılan terör saldırısını kınıyorum. Halkın güvenliğini tesis edecek sorumlular nerede?

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ: Teröre boyun eğmeyeceğiz! İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: Artık hiçbirimiz güvende değiliz... Teröre karşı safları sıklaştırın!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu: Atatürk Hava Limanında Meydana Gelen Patlamada Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, Yararlılarımıza Acil Şifalar Dilerim.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem: İstanbul Atatürk Havalimanında masum insanları hedef alarak gerçekleştirilen menfur terör saldırısını yapanları ve yaptıranları lanetliyorum. Şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum...

İŞ DÜNYASI
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Milletimizin başı sağolsun. Ülkemiz ve dünya, terör vahşetiyle yüzleşmeye maalesef devam ediyor. Son bir yıl içerisinde meydana gelen farklı saldırılarda, onlarca vatandaşımızı kaybettik. Üzüntülerimiz ve geleceğimize yönelik endişelerimiz, her yaşadığımız saldırıda daha da derinleşiyor. Terörün bitmesine dair tüm temennilerimize rağmen, hala bu acı olayları yaşıyor oluşumuz, artık daha kararlı bir duruş sergilememiz; barbarlığa, ayrımcılığa ve karanlık güç odaklarına karşı birbirimize her zamankinden daha çok kenetlenmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Unutmayalım ki; terör tüm insanlığı hedef alan bir suçtur.

Ülkemiz vatandaşlarıyla birlikte, farklı milletlerden vatandaşların da yaşamını yitirdiği bu felaket, terörün artık tamamen uluslararası boyuta taşındığının en açık göstergesidir. Bu nedenle, artık bunu herkes görmeli ve teröre karşı tüm dünya güçleri bir olmalıdır. Terör küreseldir, çözümü de küresel olmalıdır.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş: 28 Haziran 2016 Salı günü Istanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen hain terör saldırısını kınıyoruz. Hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız ile turist olan konuklarımız nedeniyle acımız çok büyük. Terör ne kadar alçakça bir hareket olduğunu, masum ve sivil insanları hatta çocukları hedef alarak bir kez daha göstermiştir. Terörün bizi korkutmasına, sindirmesine ve en önemlisi ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmasına izin vermemeliyiz, vermeyeceğiz. Terörle mücadele sizin, bizim, ülkemizin değil hepimizin, tüm ülkelerin, tüm insanlığın ortak amacı olmalıdır. Ancak bu şekilde, hep birlikte, yan yana durarak teröre son verebiliriz ve biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Saldırıda hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün akşam yaşanan terör saldırısı, hepimizi derinden sarstı. Acımız ve öfkemiz çok büyük. Bu saldırıyı düzenleyenleri lanetliyoruz. Kutsal Ramazan ayında çocuk yaşlı demeden sivil vatandaşları hedef alan insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin barış ve huzura ihtiyacı olduğu bir ortamda masum insanlara yönelik bu saldırılar, ülkede kaos, toplumda yılgınlık yaratmak. Ülke olarak birlikte hareket ederek, teröre karşı ortak ve sağlam duruş göstererek bu planları boşa çıkartabiliriz. Gün acılarımızı paylaşmak ve birlikte hareket etme zamanı. Ülkemizin başı sağ olsun.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: Terör konusunda sözün bittiği yeri geçeli çok oldu. Lanet okumaktan yorulduk doğrusu. Bu bir insanlık sorunu… Dünyaya yön verenler ya bu bataklığı kurutacak ortak iradeyi gösterecekler ya da yarın hangi metropolün saldırıya uğrayacağına dair fal açmaya devam edecekler. Tarih, bu sorumluluğu almayanları iyi anmayacak, bundan eminim. Ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. İnsanlığın başı sağ olsun.

Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya:  Dünyanın en önemli aktarma noktalarından biri olan, her ülkeden insanın ulaşım amacıyla kullandığı, Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı, çok büyük bir terör olayına maruz kalmıştır. Meydana gelen bu saldırı, sadece ülkemize değil, tüm insanlığa yapılmış hain bir saldırıdır. Yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır. Yaşadığımız bu saldırı, çok çok önemli bir terör olayıdır. Terör olaylarına ve ardı ardına patlayan bombalara alıştığımız sanılmamalıdır. Her giden canla yüreklerimiz kan ağlamaktadır. Ülkemiz, sürekli bombaların patladığı Ortadoğu ülkelerinden biri haline getirilmeye çalışılmaktadır. Biz bu gidişata alışmıyor, kanıksamıyoruz. Sınırlarımızdaki kontrolün tekrar ele alınmasını istiyoruz.

Dünya, Küresel bir terör tehdidiyle karşı karşıyadır. Bu konuda uluslararası işbirliği artık kaçınılmazdır.  AB başta olmak üzere tüm ülkelerin anlık istihbarat paylaşımlarını sürekli hale getirmeleri gerekmektedir.
Terörün milleti ve vatanının olmadığını dünyaya bir kez daha iletiyor,  terörle mücadelede tüm dünyanın birlik olması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz.

Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesinin ne kadar doğru olduğunu ve benimsenmesi gerektiğini de özellikle belirtmek isteriz. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız. Bu menfur terör olayını şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

 
Ege Mahallesi'nde bin kişilik iftar sofrası!
 
İzmir’e serin haber: Yağmur kapıda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canlı bombalarla ilgili flaş açıklama!
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürk Havalimanı'nda dün gece yaşanan ...
Detaylar ortaya çıkıyor: Hain saldırı nasıl düzenlendi?
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrasında olay yeri inceleme ...
KİTVAK çocuklara bayramı yaşattı
KİTVAK-Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme ...
 
BTK uyardı: Sosyal medya paylaşımlarına dikkat
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından, Atatürk Havalimanı'nda ...
Rektörlük yarışında son durum: İki üniversitede kimler aday?
Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri sayılı günler kalan rektörlük seçimlerine kilitlendi.
Görgü tanıkları dehşeti anlattı!
Görgü tanıkları İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terörist saldırıyı anlattı.
 
İstanbul’daki saldırı sonrası İzmir’de OHAL!
İstanbul’daki terör saldırısı sonrası İzmir’de güvenlik önlemleri arttırıldı. ...
Atatürk Havalimanı saldırısının kan donduran detayları!
3 ayrı patlamada onlarca can yitirilirken, Atatürk Havalimanı’ndaki dehşet ...
Havalimanı saldırısıyla ilgili şok iddia!
Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıyla ilgili çarpıcı bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva