HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2020 Perşembe - 00:44

İzmir'de iki kişinin öldürülmesinde yeni gelişme: 9 kişi silahlarıyla yakalandı!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde yol kenarında pusu kuran silahlı grup, beyaz bir otomobilin geçişi sırasında gizlendikleri yerden çıkarak silahlarını peş peşe ateşledi. Saldıraya uğrayan otomobil sürücüsü, süratini arttırıp hızla olay yerinden kaçarken, tesadüfen yolda bulunan bir otomobil sürücüsü ile kurye kurşunların hedefi oldu. 2 yaralı kaldırıldıkları hastanede yaşamı yitirirken, polis, 9 kişiyi silahları ile birlikte gözaltına aldı. Olayla ilgili kamera görüntüleri de ortaya çıktı.

İzmir de iki kişinin öldürülmesinde yeni gelişme: 9 kişi silahlarıyla yakalandı!

İzmir'de benzerine film senaryolarında rastlanabilecek bir silahlı saldırı olaye gerçekleşti. Olay, bugün saat 23.00 sıralarında İnönü Caddesi üzeride meydana geldi. Kimlikleri henüz belirlenemeyen bir grup, cadde üzerinde pusu kurarak bir otomobili beklemeye başladı. Bu sırada sokaktan çıkan beyaz renkli otomobilin gören grup, belinden çıkarttıkları tabancaları ardı ardına ateşledi. Saldırıya uğrayan otomobilin sürücüsü hızını arttırarak bölgeden uzaklaşırken, tesadüfen cadde üzerinden geçen motorlu kurye Sadullah Serkan Kara (32) ve bir başka otomobilde bulunan Lokman Çakır (40), grubun açtığı ateş sonucunda ağır yaralandı.

ÇEVREDE KORKU VE PANİĞE NEDEN OLDU
Silah sesleri çevrede panik ve korkuya neden olurken, olay sonrası silahlı grup hızla olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, caddeyi trafiğe kapatırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Ambulansa alınan Çakır ve Kara, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılar, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çakır ve Kara'nın cansız bedenleri, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.  

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Benzerine filmlerde rastlanabilecek olayda, silahlı grubun düzenlediği kanlı pusu bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, caddede bekleyen grup, ara sokaktan beyaz renkli bir otomobil çıkınca tabancalarını çıkartıp peş peşe ateş etmeye başlıyor. Motorlu kurye Sadullah Serkan Kara'nın ise aynı sokaktan çıktığı görüntülendi. (DHA)

9 KİŞİ SİLAHLARLA YAKALANDI
Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, silahlı saldırıyla ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonlarda olayda kullanılan silahlar da ele geçirildi. İlk bilgilere göre çatışma ‘çete’ nitelikli iki suç grubu arasında yaşandı.

BİRÇOK ARAÇ, İŞ YERİ VE EVE KURŞUN İSABET ETTİ
Olay sırasında birçok ev ve park halindeki aracın yanı sıra bir çiçekçi dükkanıyla eczaneye de kurşun isabet etti. Çiçekçi dükkanına 2 kurşun, eczanenin camına da bir kurşun isabet ettiği tespit edildi. 

'BİZİM ARACA 7 KURŞUN İSABET ETMİŞ'
Otomobiline 7 kurşun isabet eden Muzaffer Aşıkçı, "Akşam burada bir olay çıkmış. Sokaktan çıkan kişiler, her yeri taramışlar. Bizim araca da 7 tane kurşun isabet etmiş. Diğer araçlar da zarar görmüş durumda. Zarar gören evler de var. Cana gelen mala gelsin demek lazım, ama burada 2 kişi de maalesef vefat etmiş. Onlara da Allah rahmet eylesin dileklerimi sunuyorum" dedi.

CENAZELERİ TOPRAĞA VERİLDİ
İzmir'in Konak ilçesinde yol kenarında pusu kuran silahlı grubun tabancalarla ateş açması sonucu hayatını kaybeden motosiketli kurye Sadullah Serkan Kara ile Lokman Çakır'ın cenazeleri toprağa verildi. 2 çocuk babası Kara için, Karabağlar Durmuş Akkuş Camii'nde, ikindi vaktinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kara'nın babası Hüseyin Kara'nın yanı sıra, çok sayıda motosikletli kurye arkadaşı katıldı. Kara'nın çalıştığı restoranda kısa süre önce işe başladığı ve gece son paketini adrese teslim edip paydos yapmaya hazırlandığı belirtildi. Namazın kılınmasının ve helallik alınmasının ardından cemaat tarafından omuzlanan cenaze, Yeni Buca Mezarlığı'na defnedildi. Lokman Çakır'ın cenazesi ise Eskiizmir semtindeki Yıkık Camii'nde düzenlenen törenin ardından, Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'SERKAN ABİNİN YERDE YATTIĞINI GÖRDÜM'
Olay esnasında Kara ile aynı yerde bulunan mesai arkadaşı Feyzullah Duran, "Bir anda silahlı bir grubun çıktığını ve önümüzdeki arabaya ateş açtığını gördüm. Ben bir arabanın arkasına saklandım. Baktım, Serkan abinin yerde yattığını gördüm. Hemen iş yerine haber verdim. Çok üzgünüz" dedi. Kara'nın kuryeci arkadaşlarından Burhan Akgül de, "2 çocuk babasız kaldı. Serkan çok sevdiğimiz, çalışkan bir arkadaşımızdı. Hepimiz şok olduk, sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 

 
Filtre takılmayan 6 termik santral mühürlendi!
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Defne 2 Ocak 2020 Perşembe 23:40

Silahlı mafya özentisi diziler gençleri zehirliyor ve önlem alan da yok muz cumhuriyeti gibiyiz.! Cezalar caydırıcı değil bu rezillerin baksan 50 sabıkası vardır 2 Ocak söndü ne için yazıklar olsun...!

Yorumu oyla      6      5  
Işıl özden 2 Ocak 2020 Perşembe 19:58

Can güvenliğimiz kalmadı sokaklar katil dolu

Yorumu oyla      7      5  
Bucalı 2 Ocak 2020 Perşembe 13:50

Bu olayı işleyenler veya gözaltına alınanlara bakılsa bunların daha önceden suç işleyip salınan oldukları aynı zamanda nereli olduğu bakılması gerekli bunlar izmirimizi ülkemizin huzurunu bozdular..

Yorumu oyla      21      5  
YA 2 Ocak 2020 Perşembe 12:21

dizilerden işkiyi, sigarayı yasaklayın siz ancak. Sabahtan akşama kadar tv de cinayet ve şiddet var. RTÜK önce bunlara çözüm bulsun. haplanıp sokağa çıkıyorlar, her biri polat alemdar oluveriyor. sonuç masum insanların ölümü ve tedirginliği

Yorumu oyla      20      5  
izmirli 2 Ocak 2020 Perşembe 09:54

Karı kelimesini kadınlar için kullanmayın.. ne erkek kadınlar var.. Karı denilenler silahına güvenip sonra kaçan erkek,yiğit olamayanlara denir.. silahına değil erkekliğine güveneceksin.. vadi kurtlar değil karılar vadisidir kısaca.. hayatını kaybedenlere allahtan rahmet diliyor, bu karıların bulunup.... diliyorum.

Yorumu oyla      21      11  
izmirli 2 Ocak 2020 Perşembe 09:15

tüm ana caddeler üzerinde kamera olması şart bu zamanda

Yorumu oyla      19      6  
Z.B 2 Ocak 2020 Perşembe 08:44

Akşama kadar televizyonlarda Mafya dizileri ve elde Silah sahneleri... Son yılların kısa özeti. Sakın son yıllarda iktidarda olanlar bundan alınmasın, bildiği gibi devam etsin. Alan memnun veren memnun...

Yorumu oyla      34      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Torbalı canisi'nin yaraladığı polis tehlikeyi atlattı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, Enver Yıldız'ın (30), İlçe Sağlık Müdürü Fuat ...
İzmir 20 milyon liranın sahibini arıyor!
Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi dün (Salı) akşam gerçekleştirildi. ...
Bakanlıktan 'topyekün mücadele' genelgesi!
İçişleri Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele için 2020 yılının ...
 
THY'den 2020'de 4 yeni dış hat
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şirketin 2020'de ...
EÜ'den 'araştırma üniversitesi' hamlesi!
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, araştırma üniversitesi ...
Alkollü sürücüden 'umreye gittim' savunması!
Konya’da yeni yılın ilk saatlerinde yapılan trafik uygulamasında alkollü ...
 
Alkol almadan 0.74 promil çıktı... Hukuk mücadelesi başlattı
Torbalı ilçesinde, alkolsüz olmasına rağmen polis çevirmesinde kanında ...
Torbalı'daki çifte cinayette yeni görüntüler!
İzmir'de, Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park ve bir doktorun eşini ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aspava
Mehmet KARABEL yazdı... Aspava
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva