HABERLER>GÜNCEL
6 Ağustos 2021 Cuma - 14:45

İzmir'de iki çocuğu para karşılığı öpüştürmüştü... Cezası belli oldu!

İzmir'de 15 yaşından küçük iki erkek çocuğunu para karşılığı öpüştürüp, videoya aldığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı iddia edilen 'Gaga Bulut' lakaplı sosyal medya fenomeni Bulut Altuğ’un (23) yargılandığı davada 17 yıl hapis cezası aldığı karar, Yargıtay tarafından sanığın cinsel istismara azmettirme değil, sarkıntılık suçundan cezalandırılması gerektiği gerekçesiyle bozuldu. Bozma kararının ardından yeniden yargılanan Altuğ, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir de iki çocuğu para karşılığı öpüştürmüştü... Cezası belli oldu!

Sosyal medya fenomeni olarak tanınan 'Gaga Bulut' lakaplı Bulut Altuğ, Kordon boyundaki çimlerde oturan erkek çocuklarına para verip, birbirleriyle öpüştürdü, o anların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntüler üzerine İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 15 Ekim 2018 günü Altuğ'u 'müstehcenlik ve çocuğun cinsel istismarı' suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltına aldı. Altuğ çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, hakkında dava açıldı. 

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Bulut Altuğ'a, 15 yaşından küçük iki çocuğa yönelik 'cinsel istismara azmettirme' suçundan 8'er yıldan 16 yıl, 'müstehcen görüntüleri yaymak' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 17 yıl hapis cezası verildi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Altuğ'a ayrıca 1000 gün adli para cezası verildi. Para cezası 20 bin TL'ye paraya çevrildi. 2 yıl kadar cezaevinde kalan Bulut Altuğ, avukatının itirazı üzerine geçen yıl aralık ayında tahliye edildi.

İSTİNAF ONAYLADI, YARGITAY BOZDU
Altuğ'un 17 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından karara itiraz eden avukatı Yavuz Efe Arıcıoğlu, suçun cinsel istismar olmadığı gerekçesiyle kararı bir üst mahkemeye taşıdı. İtirazı inceleyen üst mahkeme, yerel mahkemenin verdiği 17 yıl hapis cezasını onadı. Bu gelişme üzerine dosya Yargıtay'a taşındı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, Altuğ'un cinsel istismara azmettirme değil, sarkıntılık suçundan cezalandırılması gerektiğine kanaat getirip 14 Ocak'ta kararı bozdu ve dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

YENİDEN YARGILANDI
Bozma kararının ardından 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Temmuz günü yeniden görülen davaya, tutuksuz sanık Bulut Altuğ, avukatı Yavuz Efe Arıcıoğlu, Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı vekili avukat Hatice Kaymak katıldı. Mahkeme heyeti, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi tarafından verilen bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdikten sonra esas hakkında mütalaa okundu. Savcı, mütalaasında, Altuğ'un zincirleme olarak sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarını suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık, mütalaayı kabul etmezken, söz alan avukatı Yavuz Efe Arıcıoğlu ise müvekkilinin beraatini talep etti. Arıcıoğlu, "Savunmalar ve beyanlara göre, sanığın amacının görüntü kaydı yapmak ve kaydı yayınlamak olduğuna göre şehevi duyguları tatmin amacı bulunmadığından suç kastı da yoktur. Bunun yanı sıra mağdur çocukların mağdur sanık sıfatıyla yargılanması gerektiğini ancak birbirlerinden şikayetçi olmamaları sebebiyle bu suça iştirak ya da azmettiren olarak yargılanan sanık hakkında da düşme kararı verilmesi gerekir" dedi.

KARARA İTİRAZ EDİLECEK
Karardan önce son sözü sorulan Bulut Altuğ, "Mağdurlar çekimden önce yaşlarının 17 ve 18 olduğunu söylemişlerdi. Çocuklar üzerinde şehevi bir düşüncem olmadı. Bu olaydan dolayı çok pişmanım" diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Heyet, Altuğ'u 'sarkıntılık' düzeyindeki suçun aynı anda iki mağdura karşı işlediği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak duruşmayı bitirdi. Altuğ'un avukatı Arıcıoğlu, hapis cezasının 6 yıla düşmesine rağmen kararı hatalı bulduklarını ve üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını belirtti. (DHA)

 
CHP İzmir'de Danışma Kurulları'nın toplanacağı tarih belli oldu!
 
Vali Köşger duyurdu… İzmir '5 milyon' dedi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 6 Ağustos 2021 Cuma 17:11

Bu youtuber denilen hadsizlere iyi cezalar verilmeli ki her şeyi yapmayı kendilerine hak olarak görmesinler. Eline telefon alan yutubır olmuş salakça şeyler yapıyor. O emeği faydalı şeylere harca desen yapmazlar. Kolay yoldan para kazanma, kolay yoldan ünlü olma peşinde koşuyorlar. Sağlam cezalar almadıkça azar bunlar.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski eşini, kızının gözleri önünde öldürdü!
Türkiye yine insanın kanını donduran bir kadın cinayetine tanık oldu. ...
İzmir’de cami lojmanı yangında kullanılamaz hale geldi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde cami imamının tek katlı lojmanında çıkan yangın ...
‘Ukrayna’dan gelseler evime 3-4 tanesini alırım’ dedi… Gazeteciliğin yüz karası!
Bergama merkezli egedesonses.com isimli bir haber sitesinin sahibi olan ...
 
Taha bronz madalya için mindere çıkacak
2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan milli sporcu Taha Akgül, ...
Küçük Amal Türkiye rotasını Çeşme’de tamamlıyor
Yolculuğuna 4 Ağustos’ta Selçuk-Efes, 5 Ağustos’ta Urla, 6 - 7 Ağustos ...
‘Kuru ot’ uyarısı… İnciraltı yanabilir!
İzmir Kent Ormanı’nda mangal yakmanın yasaklanması üzerine vatandaşların, ...
 
Alevler antik kent Lyrbe'yi de yuttu!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 10 gündür devam eden orman yangınlarından, ...
İzmir'de kıyamet havası!
İzmir'de kıyamet havası!
Mehmet KARABEL yazdı... Ağacı kestiler diye ağlamıştı!
Mehmet KARABEL yazdı... Ağacı kestiler diye ağlamıştı!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva