HABERLER>GÜNCEL
9 Ocak 2021 Cumartesi - 11:04

İzmir'de hırsızlar duvarı deldi: Kola içip keyif bile yapmışlar!

İzmir'in Konak ilçesinde 2 kişi, tek katlı müstakil yapının çatısını delip, erkek kuaförüyle yanında bulunan kadın kuaförüne girip, yaklaşık 40 bin lira değerinde çok sayıda postiş (takma saç), fön ve tıraş makineleri ile klima motoru gibi malzemeleri çaldı. Polis şüphelileri yakalarken, kadın kuaförünün işletmecisi Kemal Kazar, "İçerideki buzdolabından kola alıp, televizyonu da açıp hırsızlıklar yaparken yanında keyif de yapmışlar" dedi.

İzmir de hırsızlar duvarı deldi: Kola içip keyif bile yapmışlar!

Olay, geçen hafta pazar günü saat 23.00 sıralarında, Tepecik semti Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında 2 kişi, tek katlı müstakil yapının çatısını delip, erkek kuaförüne girdi. İş yerindeki tıraş makineleri, makasları, tarakları ve klima motorunu çalan şüpheliler, bu sefer yandaki kadın kuaförüne girdi. Şüpheliler buradan da 17 postiş (takma saç), saç spreyleri, fön makineleri, 2 klima motoru ve bazı elektronik aletleri çalıp, açtıkları delikten tekrar çatıya çıktı. Aynı taktikle cadde üzerindeki bir terzi ve iki hamama da girmeye çalışan şüpheliler, amaçlarına ulaşamayınca bölgeden ayrıldı.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Bir gün sonra iş yerlerine gelen Kemal Kazar ile İbrahim Orçun, hırsızların savaş alanına döndürdüğü manzara karşısında şoke oldu. İşyeri sahiplerinin şikayeti üzerine polis ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Ekiplerin çalışması sonucu iş yerlerini soyduklarını tespit etikleri M.E. ile Z.E.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

MAHALLEDE BAŞKA HIRSIZLIKLAR DA OLMUŞ
Erkek kuaförü İbrahim Orçun, pazartesi günü geldiğinde çok şaşırdığını ve ne yapacağını bilemediğini belirterek, "Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında dükkana hırsız girmiş. 3 tıraş makinem gitti. Makaslarımı ve taraklarımı almışlar. Onun dışında klima motorumu da çalmışlar. Yaklaşık 10 bin TL zararım var. Benim dışımda 4 iş yerine daha girmişler. Ama ilk önce bu dükkana girdiklerini biliyoruz. Tavanlar da bir olduğu için yan yana girebilecekleri bütün dükkanlara girmişler. Biz sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için dükkanlarımıza gelemedik, bakamadık. Bu yüzden rahat davranmış. Adam 4 klima motorunu çalıyor. Bunların sökülmesini, taşınmasını vs. çok rahat bir şekilde gerçekleştirilmiş. Bizim duyduğumuza göre hırsızlık, mahalledeki birçok evde de gerçekleşmiş. Kim beni geçmiş olsun diye aradıysa, 'Geçen aynı kişiler bizim eve de hırsızlık için girdiler' dedi. İnşallah bu olaylar bir önce biter. Emek erip, alın terimizle iş yapıyoruz" dedi.

'HIRSIZLIK YAPARKEN YANINDA KEYİF DE YAPMIŞLAR'
Kadın kuaförü sahibi Kemal Kazar ise, "Çatı katlarımız bir olduğu için oradaki işlerini bitirdikten sonra bize girmişler. Ve işe yarayabilecek tüm her şeyi buradan alıp götürmüşler. Buradan 2 klima motoru, 17 postiş denilen takma saç, spreyler, fön makineleri ve bir sürü şey çalındı. Hemen hemen her şeyi çaldılar desem yeri var. 30 bin TL kadar zararımız var. Biz sadece klima motorları çalındı diye biliyorduk ama dükkanı açtığımızda şok yaşadık. Ortalık savaş alanına dönmüştü. Bomba patlamış gibiydi. Görünce şok olduk. Zaten görür görmez emniyeti aradık. Polisler geldi, kameralara baktılar, parmak izi aldılar. Bu aralar mahallede çok hırsızlık yaşanıyor" diye konuştu.

Hırsızların içeride oldukça rahat davrandıklarını belirten Kazar, "İçerideki buzdolabından kola alıp, televizyonu da açıp hırsızlıklar yaparken yanında keyif de yapmışlar" dedi.

HIRSIZLARDAN BİRİ GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI
Öte yandan, hırsızlardan biri, çevredeki bir otelin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, ellerinde poşet olan bir kişinin yolda acele etmeden yürüdüğü anlar yer alıyor. (DHA)

 
Portakalı hem sıcaklık hem de dolu vurdu: Fiyatı 3 kat arttı
 
Güzelbahçe'de her yerde aranan 'Oduncu Ali'den iyi haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 aydır haber alınamıyor... Ödemiş'te 17 yaşındaki kız çocuğu kayıp!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 3 ay önce ailesi tarafından kayıp ihbarı verilen ...
Kemalpaşa'da kaçak içki baskını!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, jandarma ekiplerince bir barakaya düzenlenen ...
Kızılay yardımlarını altına yatırmışlar! 4 trilyon zarar...
Türk Kızılayı Sancaktepe Şubesi eski koordinatörü Emrah Aytar ve 12 kişi ...
 
Buca'da cennet doğayı çöplüğe çevirdiler
Buca'da cennet doğayı çöplüğe çevirdiler
Tarihi Musevi Mezarlığı'nın kapısı ikinci kez çalındı!
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Musevi Mezarlığı'nın yaklaşık 1 ton ağırlığındaki ...
Dünyaca ünlü bilim insanları Time dergisinin kapağında
Yeni tip koronavirüs Kovid-19 aşısıyla insanlığa umut aşılayan Türk kökenli ...
 
İzmir’de bahar görünümlü kış: Sıcaklık rekoru kırılacak!
Güneyli hava akımları sebebiyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden ...
Şiddetli rüzgar duvarı otomobilin üzerine yıktı!
Bursa'da saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle bir iş yeri ...
5 bin yıllık yer altı yerleşiminde 'defineci' talanı
Tokat'ın Boyunpınarı köyü yakınlarında, M.Ö. 3 binli yıllarda kayalar ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva