HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
22 Ekim 2021 Cuma - 14:28

İzmir'de ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ fırsatı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından İzmir Yenitepe'deki 141 konut için 2 Kasım tarihinde açık artırma yapılacak. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konutları yüzde 40 peşinat, 120 ay vadeli ödeme planıyla satın alma fırsatı bulacak.

İzmir de ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ fırsatı

Yurt genelinde gayrimenkul sektöründe önemli bir konut yükünü karşılayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir'de ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir fırsat doğdu.  Proje kapsamında İzmir Yenitepe'deki 141 konut açık artırma ile satışa sunulacak. 2 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan açık artırma, İzmir Balçova Termal Otel Kardelen Salon'da ve İstanbul'da ise TOKİ Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. Proje için yapılacak açık artırmaya internet yoluyla da katılım sağlanabilecek. Katılım şartlarını yerine getiren alıcılar, yapılacak açık artırmaya katılabilecek. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konutları yüzde 40 peşinat, 120 ay vadeli ödeme planıyla satın alma fırsatı bulacak. Proje kapsamında alıcılar, 134 bin 705 TL peşinat ve bin 683 lira (KDV hariç) taksitten başlayan fiyatlarla kira öder gibi ev sahibi olacak.



KONUTLAR KAYIT İŞLEMLERİNİ TAMAMLAMIŞ KATILIMCILARIN TEKLİF ALIMINA AÇILACAK
İzmir Balçova Termal Otel Kardelen Salon'da ve İstanbul'da gerçekleşecek olan müzayede, kayıt ve bayrak işlemleri ile sosyal mesafe kurallarını uygulamak şartıyla Balçova Termal Otel Kardelen Salon'da saat 07.30, İstanbul'da ise saat 08.30 itibari ile başlayacak. Saat 10.30'da konutlar kayıt işlemlerini tamamlamış katılımcıların teklif alımına açılacak. Öte yandan başvuru yapacak vatandaşlar, gerekli işlemleri Türkiye Halk Bankası aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Bununla birlikte, teklif alma sonrası Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama işlemleri Türkiye Halk Bankası tarafından belirlenecek, Temerküz Şube aracılığı ile yürütülecek. Açık artırma gününde de başvurular kabul edilecek.

'DEPREME DAYANIKLI OLMASI ÖNEMLİ'
Daireleri inceleyen ve yatırım amaçlı satın almak istediğini ifade eden vatandaşlardan Mustafa Durmaz, zemin ve bahçeli olan daireleri tercih ettiğini ifade etti. Durmaz, "Ben zemin kattaki daireyi gezdim. Beğendim. Dairenin bahçe alanına bakması hoşuma gitti. Binalar arasında mesafenin olması da güzel. Yakında bu bölgenin çok değerleneceğini düşünüyorum. İyi bir yatırım fırsatı. Bu bölgede bir daire sahibi olmak isterim" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Muhammer Yaşar da "Muğla'da yaşıyorum. Muğla'da ev fiyatları uçtu. Geçtiğimiz açık artırma satışlarını kaçırdım. Bu sefer erken davranayım istedim. Daireyi çok beğendim. Güzel malzeme kullanılmış, fiyatlar ve taksitler uygun. İzmir gibi bir yerde bu fiyatlara daire bulmak zor. Geçen sefer alamadım ama bu sefer inşallah alacağım. Depreme dayanıklı olması da benim için önemli" dedi. (DHA)

 
Bakanlar Gümrükçü'yü Aristonikos'a benzetti: Deden değil dimi?
 
Adli Tıp'tan 28 Şubat generalleri hakkında karar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 22 Ekim 2021 Cuma 15:40

%40 Pesinat Kimde Var! Toki Satis Yapacak Doğru Ama Dairelerin Satiş Rakami Piyasadaki Satis Rakamlariyla Ayni Değerde! Ayrica Acik Artirma İle Bu Satis Rakamida Daha Artacak! Toki Kendiyle Alay Etmeye Devam Etsin! Düşük Rakamlı Konutlari Şehit Ailelerine Vermesini Biliyorlar Ya Buyursunlar Bu Konutlari da Şehit Aileleleri Satın Alsin! Almazlar Mi! Fiyat Mi Yüksek Yoksa! Ehhh Sehit Aileleri de Kurnaz Tabii!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Folkart İstanbul'da
Yapı sektöründe Türkiye’nin öncü ve lider şirketi Folkart, artık İstanbul’da. ...
İzmir arsa fiyatlarında uçuşa geçti!
Pandemiyle birlikte değişen beklentiler, uzaktan çalışma ve deprem korkusu ...
Karşıyaka’da sürpriz hamle: Emlak konutlarına kat artışı!
Karşıyaka Belediyesi uzun süredir tartışmalara neden olan Emlak Bankası’na ...
 
İstatistikler açıklandı: İzmir'de konut satışları arttı!
Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. ...
Planlar askıda… Narlıdere’de iki mahalle daha dönüşüme girdi
İzmir'in Narlıdere ilçesi sınırların içerisinde yer alan ve kentsel dönüşüm ...
Aliağa’da 30 milyonluk satış... Önce yoldu, sonra arazi oldu!
Aliağa Belediyesi mülkiyeti kendisinde olan Petkim’in arkasında Ege Gaz’a ...
 
Müteahhitlerden 'yüzde 10 emsal' övgüsü: Çözüm sürecini başlatır!
Bayraklı Belediyesi’nin depremzedeler için Meclis'ten geçirdiği yüzde ...
Fırsatçılardan yeni yöntem: Kiralık evler açık arttırmaya çıktı!
Arz talep dengesindeki bozulma sonucu ev kiralarının artması farklı yöntemleri ...
Sayıştay’ın raporunda yer almıştı: Şirket ne açıklama yaptı?
Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik yaptığı incelemede ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva