HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2022 Salı - 10:33

İzmir'de dönüşüm tam gaz... Uzundere için kritik imza!

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etapta yapım çalışmaları başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 28 Ocak’ta belediye şirketi İZBETON ile protokol imzalayacak. Aynı gün proje kapsamında bölge halkının hizmetine sunulacak, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin de temeli atılacak.

İzmir de dönüşüm tam gaz... Uzundere için kritik imza!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu doğrultusunda belediye şirketi İZBETON’un ihale sürecine dâhil olmasıyla kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “belediyenin güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’daki 32 hektarlık Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmaları için 28 Ocak’ta İZBETON ile sözleşme imzalayacak. Aynı gün kentsel dönüşüm projesi kapsamında bölge halkının hizmetine sunulacak, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin temeli de atılacak. Binanın 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

20 bin 600 haneyi etkiliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm projelerinde yavaşlayan süreci İZBETON’un yapım ihalelerine katılmasını sağlayarak hızlandırdıklarını ifade ederek “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle yapım ihalelerinde teklif alınamıyordu. İZBETON aracılığı ile bu tıkanmayı aştık. Örnekköy ve Gaziemir Aktepe Emrez dönüşüm alanlarında yaklaşık bin 300 konutun yapımı için İZBETON ile protokol imzaladık. Şimdi de Uzundere’de üçüncü etap için masaya oturacağız” dedi. İzmir’in tam altı bölgesinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde daha güvenli konutlar, daha sağlıklı sosyal alanlar ve daha güzel bir yaşamı hedeflediklerini söyleyen Başkan Soyer, “Uzundere’de yapacağımız ve içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunacağı Belediye Hizmet binasını bölgenin çocukları, gençleri ve kadınlarının hizmetine sunacağız. Biz kentsel dönüşümden sadece binaların dönüşümünü anlamıyoruz. Bölgede sosyal ve toplumsal değişimi de hedefliyoruz. Bir taraftan da altyapıyı yenileyerek daha konforlu mahalleler oluşturuyoruz. Altı bölgede toplam 248 hektar alanda yaklaşık 20 bin 600 hane yerinde dönüşümle aynı zamanda altyapısı yenilenmiş yaşam alanlarına kavuşacak” dedi.  



3 bin 800 bağımsız birim olacak
Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı'nda birinci ve ikinci etabı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 744 konut ve 73 işyeri olmak üzere 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim etti. Dördüncü etapta ise hak sahipleri ile sözleşme imzalanarak tapu devirleri yapıldı, kura çekim hazırlıkları devam ediyor. Uzundere’de etaplar halinde süren proje tamamlandığında toplamda 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Proje kapsamında bölge iki sosyal kültürel merkez ve açık pazar alanı, yaklaşık 67 bin metrekare büyüklüğünde rekreasyon alanı ve yeşil alan, 81 bin metrekare yol ve otopark alanı kazanacak.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgenin altyapısını da etaplar halinde yeniliyor. Doğalgaz, elektrik, dere ıslahı, yağmursuyu, kanalizasyon, içme suyu, peyzaj ve yol uygulama projeleri hazırlanarak ilgili kurumlardan onaylar alındı. Doğalgaz için gerekli imalatları yapan Büyükşehir Belediyesi, birinci etapta üst dere kolu ıslahı, yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yapımını da tamamladı.

 
Çiğli’de 'toplumsal cinsiyet eşitliği' gözetilecek
 
Pınarbaşı Esnaf Odasında değişim
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengizhanli 26 Ocak 2022 Çarşamba 00:59

Bayraklı üvey evlat muamelesi görmekten bıktı yeter artık KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BIRAKIN VATANDAŞ KENDİ YAPSIN.

Yorumu oyla      2      3  
Çağla ogulthn 25 Ocak 2022 Salı 23:57

İnşallah dogrudur magdur olmadan bi atlatabilirsek cok iyi olucak

Yorumu oyla      2      3  
Sakine Muğlu 25 Ocak 2022 Salı 22:52

Bunu duymakta güzel Rabbim görüp yasamayıda nasip etsin inşallah

Yorumu oyla      2      3  
Cengizhanlı 25 Ocak 2022 Salı 18:16

Bayraklı kentsel dönüşümün bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Kentsel dönüşüm yüzünden doğalgaz bağlanmıyor. Alt yapı yok. Çocuklarımıza sosyal alan yok. Yeter artık. Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da kendimizin yaptırmasına izin verilsin.

Yorumu oyla      2      3  
bayraklı'lı 25 Ocak 2022 Salı 16:20

Yıllardır kangrene dönen ve çivi bile çakılamayan projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayraklı Belediyesine devredilen BAYRAKLI kentsel dönüşüm alanını bırakın vatandaş kendisi yapsın....

Yorumu oyla      4      4  
Bülent Işık 25 Ocak 2022 Salı 12:09

ŞPO buraya niçin itiraz etmesin? Gıcıklığın Konak bölgesine mi ? Örnekköy ve Uzundere' de nüfus yoğunluğu artışı olmayacak mı?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de 'toplumsal cinsiyet eşitliği' gözetilecek
Çiğli Belediyesi öncülüğünde, Turuncu Dernek ve Yaygın Eğitim Merkezi ...
Selçuk’ta yarıyıl çocuk festivali
Selçuk Belediyesi okulların kapanmasının ardından 28 Ocak - 5 Şubat tarihleri ...
Başkan İduğ: Uğur Mumcu’yu unutmayacağız!
24 Ocak 1993’te haince katledilen Uğur Mumcu, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
Buca Uğur Mumcu’yu unutturmadı
29 yıl önce Ankara'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen ...
Başkan Selvitopu:Değer artışından vatandaş yararlanacak!
Karabağlar Belediyesi'nin Şehitler ve Metin Oktay mahallelerini kapsayan ...
Başkan Batur sahaya indi... 'Birlikte Konak'
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamda değil sahada, vatandaşın yanında ...
 
Dikili Uğur Mumcu’yu andı
29 yıl önce aramızdan ayrıldı. Cesareti ile gerçeklere ve geleceğe yaktığı ...
Uğur Mumcu Selçuk'ta etkinliklerle anıldı
Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta anıldı. Anma etkinliğine ...
Uğur Mumcu Narlıdere'de anıldı
Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Narlıdere’de anıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva