HABERLER>GÜNCEL
20 Temmuz 2016 Çarşamba - 07:01

İzmir'de darbeye karşı 'nöbet' tam gaz!

İzmir'de, 15 Temmuz'da TSK içindeki bir grubun darbe girişiminde bulunmasının ardından sokağa çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. Vatandaşlara destek veren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, "Meydanlara çıkan insanlar sayesinde Türkiye'de darbesiz bir dönem başlıyor" dedi.

İzmir de darbeye karşı  nöbet  tam gaz!

İzmir'de, darbe girişimine karşı tepki gösterenlerin ana buluşma noktası, yine Konak Meydanı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İzmir Milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Meydanları terk etmeyin' çağrısına kulak veren vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermeye devam etti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanlara çıkan vatandaşlar 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'Darbeye hayır, demokrasiye evet' sloganları atarken, sık sık tekbir getirdi. İzmir Valiliği önüne kurulan dev ekranlardan ise darbe haberleri vatandaşlara seyrettirildi. Gösterilerde Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican'da vatandaşları yalnız bırakmadı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan vatandaşların darbeye engel olduğunu belirten Delican, "Gördüğünüz üzere biz 15 Temmuz'da yepyeni bir sayfa açtık. Türkiye artık köhnemiş bir çağı kapatmıştır. Türkiye'de darbe dönemi kapanmıştır. Türkiye darbesiz yeni bir döneme başlıyor. Bunun sebebi, bu arkamdaki kalabalıklar sayesindedir. Milli iradenin temsilcisi olan halkımız, milli iradesine sahip çıkıyor. Bu vatan ve demokrasi nöbetinde bu meydanlardan ayrılmıyor. İstanbul'da Taksim'de, Ankara'da Kızılay'da. Anadolu'nun her ilinde bu tek yüreği görebilirsiniz. Ülkeyi milli iradeyi savunmak için darbeye çalışan örümcek zihinlilere karşı halkımız meydanlarda ciddi bir sınav veriyor. Bu sınavı da başarıyla verdiğimiz için darbeyi başarıyla önledik. Bizim milletimiz gerçekten de çok yüksek bir millet. Tarih boyunca verdiğimiz mücadelelere bakın. Türk milletini ne kadar ulvi bir millet olduğunu anlarsınız. Ne kadar fedakar olduğunu vatanı milleti için o tankların önüne atlarken gördük. Milletimiz şehit olurken, mermileri göğsünü siper etti. Biz millet olarak, milli iradeyi engelledik" dedi.

'BU ÇAĞRI DÜNYA TARİHİNDE BİR İLKTİR'
Darbe girişiminin demokrasiye yapılmış en büyük işgal olduğunu söyleyen Delican sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bir işgaldi. Türkiye'nin başkomutanına, cumhurbaşkanımızın canına kastetmeye çalışan, başbakanın canına kastetmeye çalışan ve seçilmiş parlamentosuna kastetmeye çalışan darbe girişimini milletimiz canı pahasına engelledi. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı dünya tarihinde bir ilk. Bu çağrı sayesinde bu darbeyi engelledik. İnşallah evlatlarımız böyle bir darbe girişimiyle ilelebet karşı karşıya kalmaz. Bizler, İzmirliler olarak Konak Meydanı'nda, demokrasinin kalesi olan İzmir'de nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. Bu, bulunduğumuz balkonda 93 yıl önce Yüzbaşı Şerafettin Bey anlı şanlı bayrağımızı bir daha kıyamete kadar inmemek üzere göndere çekti. Onun garantisi işte milletin bu meydanlarda bulunmasıdır. Biz İzmirliler nasıl Hasan Tahsin'le ilk kurşunu attıysak, bu kurşunun atıldığı bu meydanda demokrasimize savaş açanlara en büyük mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Ben tüm İzmirlileri gösterdikleri mücadele için teşekkür ediyorum. Bu sadece AK Parti meselesi değil. CHP'ye, MHP'ye ve meclis dışındaki tüm partilere teşekkür ediyorum ve herkesi bu meydana demokrasi nöbeti tutmaya davet ediyorum" dedi. 

Demokrasi nöbeti tutuklarını belirten vatandaşların bekleyişi sabaha kadar sürdü. (dha)

 
Öcalan'ı infaz edip kaos yaratacaklardı!
 
Evrak yakmaya çalışırken yakalandılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öcalan'ı infaz edip kaos yaratacaklardı!
15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma girişiminde darbecilerin hedeflerinden ...
Kurul'dan 'özel yetkili darbe mahkemeleri' önerisi!
Bakanlar Kurulu, darbe girişiminin ardından ilk toplantısında önemli kararlar ...
Suikast Timi endişesi: 250 kişilik liste!
Hükümetin bugün yapılacak MGK toplantısından sonra açıklanması beklenen ...
 
Topbaş: Vatan hainleri mezarlığına gömülsünler!
Taksim Meydanı'ndaki kalabalığa seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye ...
WikiLeaks AK Parti'nin yazışmalarını yayınladı!
Wikileaks 762 e-posta adresinden 294 bin 548 yazışma ve bunlarla birlikte ...
İzmir'deki 'darbe' operasyonunda flaş gelişme!
İzmir'de adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden, 6 albay, 4 yarbay, bir binbaşı, ...
 
Flaş! Görevden alınan kaymakam canına kıydı
Manisa'nın Ahmetli İlçe Kaymakamı Akman, koruma polisinin tabancasıyla ...
Jandarma Komutanlığı'nda önemli gelişme
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, kalp rahatsızlığı nedeniyle ...
İzmir'de flaş gelişme: 2 merkeze operasyon!
FETÖ'nün darbe girişimi sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva