HABERLER>GÜNCEL
9 Eylül 2021 Perşembe - 00:05

İzmir'de coşkulu 9 Eylül Resepsiyonu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül Resepsiyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in ev sahipliğinde yapıldı. Gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'ün emperyalizmin zincirlerinin kırıldığı gün olduğunu söyledi.

İzmir de coşkulu 9 Eylül Resepsiyonu!

İzmir'in kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 9 Eylül Resepsiyonu, geniş bir katılımla yapıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen resepsiyonda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer konukları birlikte karşıladı.

“Dünya halklarına örnek bir destan yazıldı”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı konuşmada 9 Eylül'ün sadece İzmir’in değil, memleketin esaretten kurtuluşunun yıldönümü olduğunu söyledi. Bu önemli tarihin Cumhuriyetin kurtuluştan kuruluşa uzanan yolunda en önemli dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “9 Eylül, kahraman atalarımızın dünya halklarına örnek bir destan yazdığı ve emperyalizmin zincirlerinin kırıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İzmir’in kurtuluşu sonrası Konak Meydanı’nı hınca hınç dolduran İzmirlilere hitap ederken söylediği sözleri hatırlayalım: 'Bu başarı milletindir'  Bu sözler, yazılan kurtuluş destanının tarifidir. Asla aşılamaz denilen engellerin nasıl aşıldığının mükemmel bir tevazuyla ortaya konmasıdır” dedi.

“Bağımsızlık mücadelemiz zaferle neticelendi”
İzmir'in, 9 Eylül ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun anahtarı olduğunu, bu nedenle çok şanslı ve gururlu olduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu ifadeleri kullandı: “İzmir, tıpkı 9 Eylül’de olduğu gibi tarih boyunca da bulunduğu coğrafyanın kaderini belirlemiş ve geleceğine yön vermiştir. Bağımsızlık mücadelemizin zaferle neticelendiği İzmirimizin bu misyonunu, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırarak daha da ileriye taşımaya kararlıyız. 9 Eylül’ün 99’uncu yılını olanca heyecanımız ve büyük bir coşkuyla kutluyor; bu zaferi bizlere yaşatan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatıralarını yaşatmaya devam edeceğimize, bıraktıkları mirasa sonuna kadar sahip çıkacağımıza ve toz kondurmadan gelecek kuşaklara emanet edeceğimize söz veriyorum”
Konuşmanın ardından Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Başkan Soyer'e çiçek verdi. Gece İzmir Marşı'nın okunması ile sona erdi. Konuklar ellerinde Türk bayrakları ile marşa eşlik etti.

Kimler katıldı?
Programa İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve eşi Şafak Sivri, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve eşi Selin Bakan, Bedri Serter, Kani Beko ve eşi Müberra Beko, Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve eşi Dilek Mayatürk Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve eşi Figen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve eşi Müyesser Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Figen Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile eşi Ufuk İduğ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile eşi Aylin Sandal, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile eşi Seçil Gürbüz, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile eşi Nesrin Kırgöz, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile eşi Aslı Kayalar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile eşi Nilüfer İnce, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve eşi Fatma Yetişkin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve eşi Teoman Erdoğan, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve eşi Necibe Turan, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Nato Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, sendika temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, kentteki üniversitelerin rektörleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Miss Turkey 2021'in birincisi belli oldu
 
Ev ve iş yerleri alev alev yanarak kül oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 bin yeni öğretmen ataması yapılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ...
Traktörden düşen belediye işçisi hayatını kaybetmişti... O sürücü tutuklandı!
İzmir'in Menemen ilçesinde, çöp toplayan traktörün römorkundan düşen belediye ...
Günlük delil sayılmadı... Üvey baba cinsel istismar suçundan beraat etti!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, şu an 13 yaşında olan üvey kızı İ.T.'ye, ...
 
Bayındır'da zehir operasyonu: 1 gözaltı!
İzmir'in Bayındır ilçesinde, polis ekiplerince uyuşturucu tacirlerine ...
Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında vurdu
Kocaeli'de bir kişi, boşanma aşamasında olduğu karısını sokakta tabancayla ...
Kızını GPS ile takip edip öldürmüştü... Deli numarası tutmadı!
Balıkesir'de, aracına koyduğu GPS cihazıyla Antalya'dan itibaren takip ...
 
Ödemiş'te traktör devrildi, römork şaha kalktı: 1 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde silaj yüklü römorku çeken traktörün devrilmesi sonucu sürücü yaralandı.
DEÜ'deki profesörden iklim değişikliği uyarısı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Ana Bilim ...
Van Gölü'nde çekilme 1 kilometreyi aştı
Dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin de yüzey alanıyla en büyük ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva