HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Temmuz 2016 Pazar - 08:56

İzmir'de 'can dostlar' emin ellerde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2014 yılından bu yana sağlık sorunu yaşayan 6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahalede bulundu. İlk müdahalesi Kültürpark'taki poliklinikte gerçekleştirilen sokak hayvanlarına, Seyrek Köpek Bakımevi'nde ihtiyaçlarına göre operasyonlar yapıyor.

İzmir de  can dostlar  emin ellerde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, acil müdahale ekibiyle sokak hayvanlarına yardım eli uzatıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ilçe belediyelerin verdiği bu hizmeti, hem hafta sonu ve tatil günleri hem de hafta içi mesai saatleri dışında sürdüren Büyükşehir Belediyesi, özellikle trafik kazası geçirmiş hayvanlara yaptığı kritik müdahalelerle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek standartlı merkezine getirilen binlerce hayvan, tedavi edilerek yeniden sağlığına kavuşturuluyor. 2014 yılından bugüne kadar metropol alanda 6 bin 314 sokak hayvanına müdahale eden ekipler, hayvanlara ihtiyaç duydukları sağlık desteğini vererek bu alanda önemli bir hizmeti yerine getiriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılının ikinci yarısında kurduğu “Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi”  haftaiçi 18.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında ambülansla hizmet veriyor. Ekipler, hafta sonu ve tatil günlerinde de 24 saat çalışıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ise ilçe belediyelere yönlendirme yapılıyor. Vatandaşlar, sağlık ihtiyacı olan zor durumdaki sokak hayvanları için 293 39 80 numaralı telefonu arayabiliyor.

Ortopedi ameliyatı bile yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi acil müdahale ekibi tarafından ilk müdahalesi Kültürpark'taki poliklinikte gerçekleştirilen sokak hayvanları, yapılacak operasyona bağlı olarak Seyrek Köpek Bakımevi'ne yönlendiriliyor. Tedavisi tamamlanan kedi ve köpekler kısırlaştırılıp işaretleniyor, kuduz aşıları ve iç parazit aşıları yapıldıktan sonra alındıkları adrese bırakılıyor. Ekipler, sokak hayvanlarına ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz, ampütasyon, ağız ve çene operasyonları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi acil müdahale ekipleri, 2014 yılında 918'i kedi 641 köpek, 2015 yılında 1291 kedi ve 1264 köpek, 2016 yılının Temmuz ayına kadarsa 2200 kedi ve köpeğe sağlık hizmeti verdi.

Seyrek'te yeni yuva

Büyükşehir Belediyesi, Seyrek’teki 43 dönümlük araziye, aynı anda 1000 sokak hayvanının misafir edileceği yeni bir yuva ile 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı kurma çalışmalarına da devam ediyor.  İçinde Rehabilitasyon Merkezi’nin de yer alacağı 5.6 milyon liralık kompleksin önümüzdeki haftalarda tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Seyrek'teki çalışma tamamlanınca, Sasalı Kent Ormanı içindeki barınak kapatılarak Seyrek'e nakledilecek. Alan içinde mevcut olan ve teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip “Havyan Rehabilitasyon Merkezi”nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemleri, bugüne kadar olduğu gibi devam edecek. Kentin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan yuvada,  yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları, geçici bir süre tedavi ve rehabilitasyon için konuk edilecek. Yeni tesisin daimi sakinleri ise sokakta hayatını idame ettiremeyecek duruma gelen engelli, yaşlı ve hasta hayvanlar ile agresif ve yasaklı ırklar olacak. Büyükşehir ayrıca, Işıkkent’teki 90 dönümlük arazi üzerine kuracağı bir başka barınak için proje çalışmalarını sürdürüyor.

 
İzmir'de 'nöbet' tam gaz!
 
Zabıta Teşkilatı 60 yaşında: 'İzmir'in emrindeyiz!'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazan Şenolsun 31 Temmuz 2016 Pazar 17:47

Geçen hafta Çeşme ALAÇATIDA bir arabanın çarpıp kaçtıktan sonra Vücudunun bir çok yerinde kırık. Olan dişi köpeği gece saat 22 de size getirdim . Sizdende Seyrekteki hastaneye sevki yapıldı . 2587 protokol kotlu köpeğin şu ana amiliyat masasında görünce çok duygulandım,bu imkanı tanıyan Başta Büyükşehir ve sonra siz veteriner hekimlere teşekkür ederim .

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak ailesinin en yeni üyelerine ‘hoşgeldin’ armağanı
Vatandaşın iyi gününde de, kötü gününde de her daim yanında olmayı sürdüren ...
Bornova Stadı’nda 2.etap da tamam: 1 aya hazır!
Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımını ...
'40 gün 40 gece 40 okul'da ikinci etap!
Buca Belediyesi, kentteki okullarda bakım ve tadilat çalışmalarını kapsayan ...
 
Karşıyakalı çocukların tatili kitaplarla renklendi
Karşıyaka Belediyesi Şebnem Tabak Çocuk Kütüphanesi, yaz tatilindeki öğrencilerin ...
Moloza GPS’li takip: Büyükşehir’den kritik uyarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısını tamamladığı GPS’li takip sistemine ...
Pekdaş’tan ‘liman’da çözüm çağrısı: 7 maddeden 2’sini giderin…
Alsancak Kruvaziyer Limanı’nın özelleştirme sürecinde Konak Belediyesi’nin ...
 
Buca'da 1,5 yılda 11 bin kadına hizmet
Buca Belediyesi kuaförlük kursunda eğitim alan kursiyerler halka açıldı. ...
Uzundere’de flaş gelişme: Dönüşüme sektör devinden teklif var!
Büyükşehir’in uzlaşma yolu ile Uzundere’de gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm ...
Karşıyaka'da 'can dostlar'a sağlıklı hizmet
Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yürüten ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva