HABERLER>EKONOMİ
6 Ocak 2015 Salı - 10:24

İzmir’de Başkanlar zirvesi: Gündem stat ve Yüce Divan!

İzmir’deki işadamları örgütlerinin eski ve yeni başkanlarının katıldığı Başkanlar Kurulu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı. Vali Mustafa Toprak’ın davetli olmasına rağmen katılmadığı toplantıda stat, Yüce Divan oylaması ve İzmir’deki yatırımlara Ankara’dan verilen geç izinler konuşuldu. Toplantıda Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu’nun, “Hiçbir parti Anavatan Partisi gibi cesurca çıkıp kendi bakanını Yüce Divan’a göndermedi” dediği öğrenildi.

İzmir’de Başkanlar zirvesi: Gündem stat ve Yüce Divan!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'nın (EGEV) koordinatörlüğünü yaptığı İzmir Başkanlar Kurulu, yılın ilk toplantısını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdi. Kordon Otel'de yapılan ve eski başkanların da yer aldığı toplantıya 40 civarında işadamı örgütünün eski ve yeni başkanları katıldı.

Başkan Kocaoğlu'nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mehmet Ali Susam ile Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu da toplantıya katılırken, davetli olmasına rağmen İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın toplantıya gelmemesi dikkat çekti.

EGEV Başkanı Geza Dologh, kısa bir açıklama yaptı. Dologh, “2015’te eski ve yeni başkanlarını topladık. Aziz Başkanımız 2015 planlarından bahsettik. Biz de katkıda bulunduk, fikirlerimizi söyledik. Her sene sayımız fazlalaşsın, eksilmesin” dedi. 

DENİZKURDU’NDAN ANAP ÖRNEĞİ
Toplantının gündemi İzmir’deki projeler olmasına rağmen, toplantıya Yüce Divan oylaması damga vurdu. Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi için yapılan oylamaya ilişkin bir durum değerlendirmesi yaptı. Denizkurdu’nun “Hiçbir parti Anavatan Partisi gibi cesurca çıkıp kendi bakanını Yüce Divan’a göndermedi” dediği öğrenildi.

CHP’li milletvekilleri İzmir’deki yatırımlarla ilgili Ankara’dan gerekli izinlerin geç verildiğini dile getirirken, İzmir’e haksızlık yapıldığını vurguladı.

KOCAOĞLU’NDAN STAT ÇIKIŞI
Toplantıda işadamları Kocaoğlu’ndan İzmir’in stat sorununu çözmesini istedi. Yine söz alan Denizkurdu, “Söz verdiniz, yapın. Karşıyaka sizden stat bekliyor” dedi. Buna karşı Kocaoğlu, “Bana fırsat vermiyorlar. Stat yapacağım ama yer göstermiyorlar. Yerimiz olsaydı şimdiye kadar stat yapardım. Bornova’nın yeri hazırdı, kazmayı vurduk. Bakanlık yer göstersin, yarın kazmayı vuralım” yanıtını verdi.


 
KİMLER KATILDI?
İzmirli başkanların buluşmasına EGEV Eski Başkanları Uğur Yüce ve Yılmaz Temizocak, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, EBSO Eski Başkanları Şinasi Ertan ve Tamer Taşkın, TARKEM Başkanı Samim Sivri, ESİAD Yüksek İstişare Konsey Başkanı Enis Özsaruhan, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, EİB Eski Başkanları Mete Uğuz ve Mustafa Türkmenoğlu, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Baran, Ege Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, İTO Eski Meclis Başkanı Necip Kalkan, EBSO Eski Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İTB Eski Meclis Başkanları Şadi Katırcıoğlu, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, BASİFED Eski Başkanı Hüseyin Porsuk, ESİAD Eski Başkanı Sıtkı Şükürer, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD Genel Sekreteri Cengiz Yavaş, İzmir Musevi Cemaati Eski Başkanı Moris Bencuya, İzmir Ziraat Odası Eski Başkanı Sedat Köse, Ege Genç İşadamları Federasyonu Başkanı Temel Şen, EGİAD Başkanı Seda Kaya katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut 6 Ocak 2015 Salı 21:20

Karşıyaka Yalı Stadı yapılacak. Bunlar Yalova Kaymakamı olacak.

Yorumu oyla      23      6  
ksk 6 Ocak 2015 Salı 11:34

bornovada ortak akıl karşıyakaya gelince yer yok, yersen.

Yorumu oyla      49      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotiv ihracatını AB sırtlıyor
Otomotiv sektörünün 2014 yılında gerçekleştirdiği 22 milyar dolarlık ihracatın ...
KOSBİ arıtma tesisini büyütüyor
Hayata geçirdiği arıtma tesisiyle çevre OSB’lere de örnek teşkil eden ...
İzmir’in efsane pastanesi kapandı!
Alsancak’ın efsane pastanelerinden olan Efes Pastanesi kapandı. 40 yıldır ...
 
Flaş! Yeni yılın ilk emekli zamları belli oldu
Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Türkiye’de sayıları yaklaşık ...
İzmir’in enflasyonu Türkiye’yi geçti!
TÜİK’in açıkladığı verilere göre geçen yıl Türkiye genelinde enflasyon ...
2014 enflasyonu belli oldu: Şampiyon salatalık!
Enflasyon aralık ayında yüzde 0,44 düştü, yıllık TÜFE yüzde 8,17 oldu.
 
İzmir sütü konuşacak!
Türkiye’de soğuk zinciri en iyi şekilde kullanarak en sağlıklı süt teminini ...
Fındık cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı
Dünya fındık üretiminin yaklaşık yüzde 75'ini elinde bulunduran Türkiye'nin ...
Memur zamları yanlış hesaplandı iddiası!
Memura yine enflasyon dikkate alınarak yüzde 3 zam yapıldı. Ancak Kamu-Sen, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva