HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2016 Cumartesi - 09:37

İzmir’de 24 yıl önce işlenen 3’lü cinayetin zanlısı tutuklandı

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nde 24 yıl önce oto boyacısı Ramazan Ürker, eşi Selma Sandrine Ürker ve çırağı Hasan Bal'ın öldürülmesiyle ilgili yeniden araştırma yapan jandarma, olayın zanlısı olarak kardeşini gözaltına aldı. Mehmet Ürker çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

İzmir’de 24 yıl önce işlenen 3’lü cinayetin zanlısı tutuklandı

Kemalpaşa İlçesi'ndeki bir oto boyacıda çalışan ve o dönem 15 yaşında olan çırak Hasan Bal, 1992 yılı Şubat ayının sonlarında ortadan kayboldu. Bal kaybolduktan bir süre sonra 29 Şubat 1992 tarihinde, ilçe yakınlarında yanmış bir otomobil bulundu. Otomobildeki yanmış cesedin ise Bal'ın patronu Ramazan Ürker'in eşi 19 yaşındaki Selma Sandrine Ürker'e ait olduğu belirlendi. Bu olaydan 1 gün sonra 1 Mart 1992 tarihinde de otomobilin bulunduğu yer yakınlarında 32 bıçak ve tornavida darbesiyle öldürülen Hasan Bal'ın cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, cesetlerin bulunmasından kısa süre önce ortadan kaybolan Ramazan Ürker'in, katil zanlısı olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Aramalara rağmen Ürker bir türlü bulunamadı. Eşi ve çırağı öldürüldükten 2 yıl sonra Ramazan Ürker'in cesedi toprağa gömülü bulundu. Öldürülen Hasan Bal'ın günlüğünde, patronunun kardeşi ile eşi Selma Sandrine Ürker arasında gönül ilişkisi olduğunu yazması üzerine o dönem gözaltına alınan Mehmet Ürker, cinayetlerle ilgilisinin olmadığını söyleyince ve yeterli delil olmadığından serbest bırakıldı.

Toprağa gömülü halde cesedi bulunan kişinin Ramazan Ürker olmadığı yönünde söylentiler çıkması üzerine 2011 yılında, Ürker'in mezarı açıldı ve DNA testi yapıldı. Testte, ölenin Ramazan Ürker olduğu kesinlik kazandı. Ancak söylentilerin arkası kesilmedi, Ramazan Ürker'in Torbalı'da görüldüğü hala hayatta olduğu iddia edildi. Bu iddialar üzerine Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, dosyayı 24 yıl sonra yeniden açtı. Yıllar önce alınan tanık ifadeleri ve toplanan delilleri inceleyen jandarma ekipleri, hayatta olan olay tanıklarından 24'ünün ifadesine başvurdu. Bu arada Ramazan Ürker'in kardeşi Mehmet Ürker'in o dönem verdiği ifadelerde çelişkiler saptandı.

İFADELER TEK KİŞİYİ GÖSTERDİ
Olayla ilgili ifadesine başvurulanlardan bazıları, kendilerini cesetlerin bulunduğu yere Mehmet Ürker'in götürdüğünü, bölgenin bilinmesinin kolay olmadığını savundu. 2012 yılında zaman aşımına uğraması gereken dosyada, Mehmet Ürker'in şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması nedeniyle bu süre 2022 yılına kadar uzatılınca, hakkında tekrar gözaltı kararı çıkartıldı. Mehmet Ürker, geçen 17 Şubat'ta cinayet zanlısı olarak bir kez daha gözaltına alındı. Kahvehane işletmeciliği yapan evli ve 3 çocuk babası Mehmet Ürker'in o dönem yengesi Selma Sandrine Ürker ile ilişkisi olduğu, bunu bilen Hasan Bal'ın durumu ağabeyi Ramazan Ürker'e anlatmasından korktuğu, ilk olarak Bal ile yengesi arasında ilişki varmış gibi dedikodu çıkarttığı, daha sonra ağabeyi ile önce Bal'ı ardından da yengesini öldürdüğü, son olarak da ağabeyinin başına sert bir cisimle vurup öldürdükten sonra onu olay yeri yakınlarına gömdüğü iddia edildi. İddiaları kabul etmediği öğrenilen Mehmet Ürker, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. (dha)

 
Flaş! Ankara saldırısının o örgüt üstlendi
 
Pınar Karşıyaka kupaya yarı finalde veda etti: 72-82
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Ankara saldırısının o örgüt üstlendi
Ankara'daki terör saldırısını terör örgütü PKK'nın bir kolu olarak bilinen ...
Türkiye’nin en yüksek gökdeleninde şok eden ölüm!
236 metre ile Türkiye'nin en yüksek gökdeleninde şok eden ölüm olayı yaşandı. ...
SES üyeleri Cumhurbaşkanı’na hakaretten hakim karşısında
Ankara Garı önündeki terör saldırısını kınamak için İzmir'in Bergama ilçesinde ...
 
İzmir’de örnek proje: Biz bunu yaparız!
Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED), Ege Üniversitesi ...
Sur'dan kara haber! Bina çöktü: 3 asker şehit
Diyarbakır Sur'da operasyonların yoğun şekilde devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde ...
İzmir'in yüreği yanıyor: Aynı camide 2 acı veda…
Ankara ve Diyarbakır'da, teröristlerin bombalı saldırıları sonrasında ...
 
İzmir’in okullarında cinsiyet eşitliği projesi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi ...
Yaralı Binbaşı Asuk'tan göz yaşartan teşekkür
Ankara'daki terör saldırısında yaralanan Binbaşı Serdar Asuk, hastanede ...
İzmir Emniyeti’ne 160 araçlık yeni filo
İzmir Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere geçen yıl Emniyet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva