HABERLER>GÜNCEL
28 Eylül 2020 Pazartesi - 12:29

İzmir'de 2. Baro hareketi ne durumda?

AK Parti eski Milletvekili Ali Aşlık, baro seçimlerinden sonra bu işe daha çok yoğunlaşacaklarını ve kısa zamanda 2. Baro'yu kuracaklarını söyledi. Milletvekili Hamza Dağ ise, "Göreve gelen, diğerinden daha az siyaset yapmadı. Dolayısıyla İzmir'de de 2. Baro şart oldu. Ankara ve İstanbul'a göre yavaş gidiyoruz ama yeni baro mutlaka kurulacak" dedi.

İzmir de 2. Baro hareketi ne durumda?

MUHİTTİN AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türkiye Barolar Birliği ve 80 baronun karşı çıktığı "Çoklu Baro"nun önünü açan Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra bazı illerde 2. Baro'nun kurulması yönünde çalışmalar başlatıldı. 46 bin üyesi bulunan İstanbul ile 20 bin üyeli Ankara'da 2. Baro için çalışmalarda bir hayli yol alınırken, 9 bin üyeli İzmir'deki çalışmalar henüz hazırlık aşamasında.

AŞLIK: YILBAŞINDAN SONRA OLUŞUM SAĞLAMIŞ OLURUZ
İzmir'de 2. Baro'yu oluşturmak için bir süredir çalışma içinde olan AK Parti eski Milletvekili ve İzmir İl Başkanı Ali Aşlık ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, meslek odaları olan Baro'da 2. oluşumun mutlaka gerçekleşeceğini, pandemi nedeniyle acele etmediklerini söyledi. Avukat Ali Aşlık, pandemi nedeniyle 2. Baro hareketine hız kazandıramadıklarını ancak yılbaşından sonra kısa zamanda belli bir düzeye getireceklerini açıkladı. Kendisiyle birlikte çok sayıda avukatın birlikte hareket ettiğinin altını çizen Ali Aşlık, şu açıklamayı yaptı:

SEÇİME KATILACAĞIZ ÇÜNKÜ…
"Arkadaşlarımızda istişarelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda baroda seçim var. Seçimlerin ardından bu işe yoğunlaşacağız. 2 bin imzayı bulamayacağımız söyleniyor. 2 bin imzayı kolayca buluruz. Buna inanmasak zaten yola çıkmazdık. Pandemi nedeniyle bugüne kadar ağır hareket ettik ancak yılbaşından sonra yeterli imza sayısına ulaşıp İzmir'de 2. Baromuzu kurmuş oluruz. Seçime katılacağız, katılmak zorundayız, çünkü katılmamanın cezası var. Özel bir durum söz konusu değilse, her avukat seçime gitmek durumunda. Kime oy vereceğimize gelince... Çağdaş Grup mu, Cumhuriyetçi Grup mu? Tabii ki buna oy kullanma kabinine girdiğimizde karar vereceğiz."

DAĞ: SEÇİM SONRASI SOMUT ADIMLAR ATMAYA BAŞLAYACAĞIZ
AK Parti'nin avukat kökenli İzmir Milletvekili, partinin Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise mevcut baro yönetiminden rahatsız olan çok sayıda avukat olduğunu söyledi. Baroyu bir siyaset kurumu değil, meslek kuruluşu olarak değerlendirdiklerini belirten Dağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlarımızı, illaki belli bir dünya görüşüyle sınırlandırmak doğru değil. Baro, meslek kuruluşudur. Meslektaşlarımızın sıkıntılarını giderecek, onlara ufuk açacak kurum olarak görüyoruz. Bu minvalde İzmir'de bir Çağdaş Grup, bir Cumhuriyetçi Grup yönetime geldi. Bir sene, iki grup birleşerek görevdeydi. Hiçbir grup, diğerinden daha az siyaset yapmadı baroda... Meslek özelinde olaya bakan meslektaşlarımızla ortak hareket ediyoruz. İstişare halindeyiz. Takvim sınırlandırması yapmıyoruz. Çünkü Ankara 46 bin, İstanbul 20 bin üyeli bir baro. Dolayısıyla orada 2 bin imzaya ulaşmak daha kolaydı. İzmir'de 9 bin üye var. Seçimlerin gölgesinde alternatif baro çalışması yürütmek istemedik. Baro seçimlerinden sonra somut adımlar atmaya başlarız."

“ÖNÜMÜZDEKİ BARO SEÇİMİNE DE GİTMEYECEĞİM, OY KULLANMAYACAĞIM”
İzmir Barosu seçimlerine katılıp katılmayacağı yönündeki sorumuza Hamza Dağ, şu cevabı verdi: "Geçen seçimlere katılmamıştım, bu seçime de katılmayacağım. Arkadaşlarımızın kime oy kullanacağını bilemem. Sonuçta hepsi bilgi birikimi, dünya görüşü oluşmuş arkadaşlar. Takdirleri olacaktır mutlaka. Fakat yönetime kim gelirse gelsin, İzmir'de 2. Baro'nun kurulmasını engelleyemeyecek."

 
Mink Leyla'nın katilleri için savcı müebbet istedi
 
Seyhan Belediyesi'nden 'pozitif taksi'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 28 Eylül 2020 Pazartesi 17:03

başka işiniz yok ne güzel.. ülke elden gidiyor... bu yapılan her yönüyle bölünmedir. nokta...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mink Leyla'nın katilleri için savcı müebbet istedi
Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla ...
Cemal Kaşıkçı cinayetinde ikinci iddianame
Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 6 Suudi görevli hakkında ikinci iddianame ...
Bakan duyurdu: Salda Gölü için yasak geldi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Salda Gölü'nün "Beyaz Adalar" bölgesinde ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Bu korona bizden gider mi?
Muhittin AKBEL yazdı... Bu korona bizden gider mi?
Suriyeli çocukları dilendiren çeteye darbe!
İstanbul'da Suriye'deki ailelerinin çocuklarını kiralayıp kaçak yollarla ...
Maskesiz yolcudan pes dedirten görüntü!
Metrobüste maskesiz bir yolcu, sigara içerken başka bir yolcu tarafından görüntülendi.
 
Kanalizasyonsuz mahallede raketlerle sinek avı!
Urla ilçesinin kanalizasyon sistemi olmayan Özbek Mahallesi sakinleri, ...
Faciada evladını yitirmişti... Korona'ya yenik düştü
Karaman'ın Ermenek ilçesinde 6 yıl önce meydana gelen maden kazasında ...
İzmir'de otoparkta silah sesleri: Bekçiler 20 dakika motosiketle kovaladı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, M.Ü., otoparkta tartıştığı Ümit E.'yi bacaklarından ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva