HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2021 Perşembe - 10:46

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 11 bin 120 yüksek lisanslı, 658 doktoralı iş başvurusu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekonomik sorunların yarattığı istihdam sıkıntısı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 181 bin 221 üniversite mezununun iş başvurusunda bulunduğunu bunlardan 11 bin 120’si yüksek lisans, 658’i doktoralı olduğunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 11 bin 120 yüksek lisanslı, 658 doktoralı iş başvurusu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin Mitingini değerlendiren Soyer, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki soruya, “Genel başkan aday olmalı. Ben bununla iftihar ederim. Tabii biz dostlar bir araya geldiğinde neyi işaret ederse onun peşinden gideceğiz. Biz isimden çok sistemin değişmesinden yanayız. Gençlerimizin büyük çoğunluğu yurt dışına gitmek istiyor. Biz nasıl bu hale geldik. Biz bu sistemin nasıl değişebileceğini düşünüyoruz. Ama tabii genel başkanımızın aday olmasından iftihar duyarız” dedi.

İZMİR’DE GIDA YARDIMI TALEBİ 500 BİNE ULAŞTI!
Ülke ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunan Soyer, “Yoksulluk, işsizlik artan döviz kurları, ekonomik kriz ortak derdimiz ve birlikte çözüm üretebiliriz. Ateş düştüğü yeri yakmakla kalmıyor, bu hepimizi yakıyor. İnsanın içini parçalayan bir yoksulluk var. Yoksulluk derinleşiyor. Senede 2-3 bin gıda yardımı talebi yapılırken şu an 500 bin yardım talebi var. Geçen yıl 115 milyon liralık gıda paketi yapılırken bu yıl 125 milyon liralık yardım yapacağız. Oluşturduğumuz ‘Kara Kış Hattı’ ile sadece gıda değil, berber, hamam, giyim desteği gibi neye ihtiyaç duyulursa buradan yardım edilecek. Hoş geldin Bebek adını verdiğimi bir pakette bebeğin ve annesinin ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler içinde bulunuyor. 160 bin çocuğun sütü evine kadar götürüyoruz. Biz üreticimize, küçük üreticimize ve üretici ailelerimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onlarla alım sözleşmeleri yapıyoruz. Üretici ne ekerse kaçtan satacağını üretici bilmiş oluyor. İnsanlar evine ekmek alamaz hale gelmişken kültür ve sanat ile de başka bir dengeyi de tutturmak zorundayız. Diğer yandan insanların ekonomilerini de dengelememiz lazım bunun için de fuarlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN HER YERİNDEN BİNLERCE KİŞİYİ İZMİR’DE AĞIRLAYACAĞIZ
Dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food önderliğinde İzmir’de düzenlenecek olan Terra Madre Gastronomi Fuarı hakkında konuşan Soyer, “Terra Madre toprak ana demek. Normalde iki yılda bir İtalya’da düzenleniyor ancak 2022 Eylül ayında İzmir’de düzenlenecek. Bu bir gastronomi fuarı. Gıda güvenliğinden sağlığa birçok alanı kapsıyor. Bu geleceğimizin en önemli konularından biri. Dünyanın her yerinden misafirleri İzmir’de ağırlayacağız bu fuarla. Biz bu olağanüstü topraklarda ne oldu da sütü peyniri tarımı sorunlarla konuşur hale geldik. Fuarcılıkta İzmir’e lig atlatıyoruz. Neyde ne kadar iyi olduğunuzun bir önemi yok. Bunun dışarıdan gözükmediği sürece önem arz etmiyor. Biz bunu uluslar arası fuarlarla diğer ülkelere gösteriyoruz. Şu içine düştüğümüz durumda biz dar kumaştan bol gömlek üreteceğiz. Bu topraklarda kaderimiz bu değil, yanlış kararlar nedeniyle bu durumun içindeyiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E 11 BİN 120 YÜKSEK LİSANSLI, 658 DOKTORALI İŞ BAŞVURUSU
Ülkemizde yaşanan ekonomik durumun oluşturduğu istihdam krizi hakkında açıklamalarda bulunan Soyer, “Bize bugün itibariyle 181 bin 221 üniversite mezunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmak için iş başvurusunda bulunmuş. Bu insanların 11 bin 120’si yüksek lisans, 658’i doktoralı olarak bize iş başvurusunda bulunmuş. Bu ekonomik sorunla hep birlikte mücadele edeceğiz. İzmir’de insanların ekmeğini büyütmek zorundayız” diye konuştu.

DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ
İzmir’de geçen yıl meydana gelen depremin ardından deprem riskine karşı önemli adımlar attıklarını ifade eden Soyer, “İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte 33 bin binayı tek tek test etmeye başladık. 10 üniversite ve 84 akademisyen ile İzmir’in röntgenini çekiyoruz. Yerin altını inceliyoruz.  Depremzedelerimizin de yanında durmaya devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerimiz hızla ilerliyor. Birçok ilçede kentsel dönüşüm projelerimiz iyi durumda. Krizden fırsatlar çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

 
AK Partili Sürekli 'Vatandaşın umudu bizde' dedi.... 'Laf değil iş üretiyoruz!'
 
Büyükşehir'den trafiğe nefes aldıracak hamle!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dinçer 9 Aralık 2021 Perşembe 13:00

Kaç tane HDP li Kaç Tane Dersimli Kaç tane Alevi vatandaş aldınız işe...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer Buca Metrosu'nu anlattı... Ayrıntılı süreç nasıl işledi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı televizyon programında ...
Ege Gastronomi Merkezi kuruluyor... İmzalar tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Borsası ile Ege Gastronomi ...
Başkan Doğruer'den maden ziyareti
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniylePolyak ...
 
Seferihisar'da 'Çarşamba Sohbetleri' başladı
Seferihisarlı kadınları hukuki hakları ve psikolojik sağlıkları konusunda ...
Kadın Kooperatifi yeni dönem üyeleri seçildi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  Bornova Kadın Girişim ve İşletme ...
Selçuk Belediyesi, ekmeğini halkla bölüşüyor
Selçuk Belediyesi ekmeğini vatandaşla bölüşüyor. Belediyeye ait arazilerde ...
 
Ödemiş'te gençlerin sesi
Ödemiş Belediyesi, çocukların ve gençlerin kent yönetiminde karar alma ...
Başkan Çerçioğlu: Otizme karşı önyargılarımızı yıkmalıyız
Eğitimde fırsat eşitliğini herkese sağlamak için birçok proje yürüten ...
Karşıyaka'dan yeni birim daha: Kentin vizyonu belirlenecek
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin geleceğini planlamak için 'Vizyon Birimi'ni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva